Těhotná v 18

Otázku položila: Anonymní uživatelka #489890 24.8.2023 17:51

Dobrý podvečer mám problém je mi 18 let, žiju s přítelem už od svých 16ti let, přítelovi je 20 let,od rodičů jsem se odstěhovala z důvodu toho že nechtějí abych chodila s klukem který není Čech je ze Slovenska,no ale k věci proč sem píšu asi před měsícem jsem zjistila že jsem těhotná a přítel to do teď neví,ani rodina to netuší, bojím se jak bude na mou novinku reagovat jak přítel tak moje rodina...Moje rodina byla hned od začátku proti tomu abychom spolu byli, pořád se nás pokoušeli rozdělit ale nepovedlo se jim to ale co teď když budeme mít miminko... Rádi bychom aby pochopili že se máme rádi a nechceme se rozcházet...Jak tuhle situaci vysvětlit když oni jsou tak zatvrzelý... Můj táta Slováky nesnáší a máma je taky moc nemusí,ale já přece neopustím přítele se kterým čekám miminko jen kvůli tomu že je šlo Slovák... Prosím poraďte mi...???

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Plnoletá jsi, takže si jen musíš najít někoho, kdo tě bude vydržovat.

  • v první řadě měl tuto informaci vědět přítel. ne že mu to měsíc budete tajit. to není správná cesta.
    rodiče mohou mít vůči Slovákům nějaké předsudky ale s tím nic mco nespravíte. Já mám přítele z jiné části republiky a hlavně mamce se to taky nelíbí, ale co už. Ona s ním žít nebude. Pokud si spolu rozumíte a máte v něm oporu, tak ten nátlak rodičů ustojíte. Aktuálně s tím ted stejně moc nenadělají. Jak moc se snažili přítele poznat? Mluvilis ním vůbec někdy trošku víc nebo je to od začátku tak, že s ním skoro nepromluví a tak nemají šanci poznat jaký je to člověk? Nemá smysl někoho vychvalovat do nebe, to obvykle ničemu nepomůže. Pro vás je to nejspíš první vztah a rodiče stále mají pocit že jste dítě a musí vám radit co ej pro vás dobré.

  • syd30.8.2023 20:30

    Třeba se naopak rodiče uklidněj, když uviděj, že už si tě "zahákoval" a že tím spíš se rozcházet už nebudete. Většina rodičů se těší, až budou prarodiče. A kdyby ne, jejich smůla. Každopádně vyživovací povinnost tvých rodičů vůči tobě rozhodně nekončí tím, že budeš mít sama dítě. To jen čistě právně, že to tady od někoho zaznělo. Spolužačka normálně brala alimenty od svýho táty na sebe a pak od frajera na svoje děti. Prakticky se teď bude muset z kluka stát chlap a bude se muset postarat no. Jestli jsi do teď nepracovala, tak ať s brigádou nebo bez brigády na mateřskou nemáš nárok, protože to bys musela mít odpracováno aspoň 9 měsíců během posledních 2 let, což do porodu už těžko stihneš. Najdi si radši jakoukoli jinou práci na full time, ať si stihneš dokud budeš moct aspoň vydělat co nejvíc a mohla bys jít aspoň na nemocenskou když nebudeš už moct pracovat. Pak můžeš po porodu čerpat rovnou rodičovskou (normálně by byla prvních 6 měsíců mateřská, která se odvíjí od mzdy, a až pak by začala rodičovská, která bude nějakých 13 tisíc.) Plus jsou ještě jiný dávky, ale to už je na jiný téma.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist