Těhotná v 18

Otázku položila: Anonymní uživatelka #405664 25.2.2020 21:24

Ahojky,
zajímalo by mě, jaký máte názor na těhotenství 18ti letech? Když žiju v prostorném bytě se svým 22ti letým přítelem a oba pracujeme za slušné peníze.
Čas od času totiž vidím divné pohledy ostatních lidí. Většinou si to tolik neberu, ale někdy je mi to dost nepříjemné, obzvlášť když jdu sama.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Petra1234526.2.2020 10:13

    Ahoj no když to vezmu sama za sebe, tak si myslím, že je brzy. V 18 letech jsem sice už byla tak nějak relativně vyspělá a o miminku také přemýšlela, ale co si budeme povídat, zábava mě táhla asi víc, do toho maturita atd. Takže miminko nakonec dopadlo až o pár let déle. Když se mi malá narodila, za pár dní jsem slavila 22.narozeniny... Teď mi je 27, čekáme druhé miminko a já musím uznat, že se na něho cítím tak nějak připravenější :-), ale to může být i tím, že je to druhé dítě a už vím, do čeho jdu... Takže za mě se mi zdá, že je to brzy, ALE pokud to přišlo, vůbec bych se tím netrápila a užívala si plnými doušky vše, co těhotenství a pak rodičovství přináší. Ostatní ať se dívají jak chtějí, oni Vás živit nebudou, nebudou Ti malé hlídat, nebudou prožívat starosti ani radosti s Vámi, tak co jim je po tom??? Přeji hodně štěstí, ať vše dobře dopadne :-)

  • macicekkajik25.2.2020 21:52

    Maturita není středobod vesmíru. Proč by nemohla mít slušně placenou práci i třeba s výučním listem, když je slečna šikovná. Fabriky dnes stírají rozdíly mezi vzdělanými. A pokud hold těhotenství přišlo, tak proč nemít dítě v 18, když vědí, že dítě uživí. Nikdy člověk neví dopředu, jak život dopadne. Užívej si těhotenství a na ostatní se vykašli. Dříve bylo normální založit rodinu kolem 20. Jen dnešní doba tomu nefandí a rodiny se zakládají kolem 30. Držím palce, ať je miminko zdravé a jste všichni šťastní.

  • buccaneerka225.2.2020 21:53

    Sleduju na YouTube kanál Mimi& já a zrovna tahle mladá maminka je důkaz, že to jde. Ono víc než peníze a prostorný byt jsou důležitější jiné věci.

  • Hádám, že ještě nemáš odpracovaný rok, když je Ti teprve 18 let? To budes mit těžké s mateřskou. Já bych na Tvém místě ještě určitě počkala. V 18ti letech jsi sama ještě tak trochu dítě, měla by sis ještě užívat, cestovat atd. To samé Tvůj přítel, bala bych se, aby si časem neřekl, že si ještě v životě nic moc neužil a nezačal vyvádět, když už bude dítě na světě, tohle se stalo už v mnoha případech. Moje sestřenice si pořídila dítě v 19ti a dnes svým způsobem lituje. Sice mimčo oba milujou a uz by se ho nevzdali, ale je to sakra velká zodpovědnost a museli hodně věcí, na které byli zvyklí, obětovat. No, každopádně rozhodnutí je na Tobě. Nicméně si myslím, že Ti děti ani rodinný život Ti nikam neuteče a není kam spěchat. ;-)

  • Risu25.2.2020 22:53

    Pokud mas hotovou školu a neskončilas' jen se základkou, je to fuk. Hlavně aby am to s přítelem Vydrželo :)

  • Práce za slušné peníze bez maturity? Čí je byt? Přítel se taky cítí na dítě?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist