Těhotenství v 18?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #372606 29.3.2017 18:02

Nejprve bych rada, kdybyste se zle ne vyjadřovaly vůči mému veku, ze nejsem přípravena a podobně veci...
Je mi 18 a za toužila jsme po miminku, vlastne po nem Toužim uz od svých 15 let. Nejsem z žádné sociální rodiny, ani ze bych chtela utéct před praci nebo školou.(mimo skolu dru jako šroub, a studuji). Deti miluju, a jsem si vědoma všech povinnosti. Ale co me vubec zajima, je co se týká těhotenství u me. 18 let, vážím méně nez 50 kg, samozrejme nedrzim žádné diety, je to rodové. Zajímají me, jestli mate zkušenost, jestli by treba váha mohla byt překážkou, ze bych mohla potratit a podobně. Taky, zda mate zkušenost. Mam 3 roky přítele, ale miminko by bylo "jako náhodné přes antikoncepci", zdali bych udelala spatne? Neni typ, ze by me odkopl. Co se týká zázemí, financí a pomoci, v tom neni nejmenší problem:) diky za názory.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Klidně měj dítě v 15 jestli chceš, ale pokud plánovaně, tak jen tak, že o tom partner bude vědět a bude souhlasit. To co chceš udělat, není fér a je to hodně hnusná věc, to se prostě nedělá. Domluv se s ním a miminko mějte až budete chtít oba. ;-)

  • To ze chceš dítě na tom není nic špatného. Co je velice špatné to udělat za zády partnera a to úmyslně. Kdyby to bylo opravdu omylem , ale plánovat to omylem je opravdu dost přes čáru.

  • Zodpovez si sama otazku: "Vazne jsem takova svine, ze chci podrazit sveho pritele?". Pokud ne, tak v zadnem pripade HA nebysazuj bez jeho vedomi.. Nedivila bych se, kdyby te pak poslal k sipku...

  • Ahoj, nechci tě nějak soudit, nebo tak, jen to ber jako radu. Mně je 19 a taky jsem si říkala, že mít dítě by bylo krásný, už jen třeba proto, že ve vyšším věku můžu mít třeba problémy s otěhotněním a tak. Ale pak jsme byli na praxi na porodnicko-gynekologickém oddělení (studuji zdravku) a když jsem viděla ty matky s malýma čerstvě narozenýma miminkama, došlo mi, jak moc velká povinnost to je. Nevím, jak to vidíš ty. Nemůžu tě takhle soudit, když tě neznám, ale nevím, jestli si to uvědomuješ. Je to ,,zátěž'' na celý život. Dítěte se jen tak nezbavíš, jako třeba hračky až tě přestane bavit. Jen nad tím popřemýšlej, než uděláš chybu a zničíš si život a šance něco dokázat, jak ve studiu nebo práci. :)

  • A.t.i29.3.2017 19:30

    Co se týče tveho věku, tak v tom problem nevidim. Je to jen číslo a každý je připravený jindy. Ale podraz na pritele není fer. I kdyz priznavam, ze jsem na tom byla dost podobně. Miminko jsem chtěla dlouho a tak jsem si nedelala moc tezkou hlavu s HA a občas zapomnela. Přítel o tom věděl, jaký je můj přístup. Krátce po maturitě jsem se zacali snažit úmyslně. Teď toužím po třetím. Manžel tvrdí, ze on nechce, ale občas se chová, jak kdyby chtěl. Takže když nahodou dojde na nechraneny styk, tak se nebráním a spis se ho snažím přivést do takového stavu, aby zapomnel včas vytáhnout.8-.

  • Nemá smysl psát anonymně...tvůj věk není tak špatný,ale pokud nemáš dodělanou školu...rozhodně si dítě nedělej (vím o čem mluvím)a už vůbec se nesnaž podrazit přítele.To je ta nejhnusnější věc na světě(já bych to nikdy neudělala).Možná si myslíš,že dítě zvádneš,ale ono to je to v realitě uplně jiné.Takže v klidu si dodělej školu,až budete mít bydlení,nějakou práci tak do toho jdi.

  • Dodělala bych školu, pak to probrala s přítelem a když se na to budete cítit OBA, tak hurá do toho.

  • Souhlasím s holkama.... i kdyby jsi natajno vysadila HA a otěhotněla a přítel by Tě neposlal někam... to bys chtěla celý život žít s otcem dítěte, který by nevěděl, jak k němu přišel? Že by to nebylo rozhodnutí vás obou ...???? :( :( To je přece smutné...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 491 odpovědí a 409 680 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist