Tehotenstvi a plavani a volny cas

Otázku položila: Anonymní uživatelka #321034 26.5.2017 8:44

Zdravim, jsem prvne tehotna a jsem ted v 9tt a chci se zeptat, jak je to v lete a koupanim v nazenech atd... jestli tehotne normalne.muzou napr.na verejne koupaliste. Kolikrat jsem videla tehulky se koupat, ale premyslim, zda je to spravne.. a v cervnu u nas budou nejake kapely na namesti venku. Neco je od 7vecera neco az od 9. Myslite ze se tam muzu jit podivat i kdyz to bude takle vecer? To budu teprve nejakej 11tt.. samozdrejne ze byCh stala nekde vzadu a jen koukala :-) a stale delam v praci nocni, treba jen 2x do mesice, ale delam. Jsem ve zdravotnictvi. Vadi to ??? Moc dekuji za rady. :-)

  • 26.05.2017 19:58:43 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Kamkri26.5.2017 8:50

    Ahoj, pokud vím, tak těhotné nesmí do přírodních koupališť - hrozí infekce a záněty. Do chlorované vody na koupališti můžeš. Co se týče koncertů večer venku, nevidím důvod, proč bys tam nemohla jít ... Pokud ti lékař nenařídil klid na lůžku, tak můžeš normálně fungovat. Těhotenství není nemoc. :-)

  • Já s koupáním v těhu problém neměla, spíš to bylo asi jedno z nejpříjemnějších věcí, co jsem v těhu dělala. Co se týče koncertů a těch letních akcí, vůbec nevadí v jakou hodinu to začíná a končí, pokud se necítíš unaveně nebo nemáš nějaké bolesti. Chodila jsem podle toho, jak moc unavená jsem se cítila, snažila se nepřepínat. Ve zdravotnictví nepracuju, mám tam jen sestru a jednu známou. Známá šla po potvrzení na nemocenskou. Ale opravdu nevím, jaké přesně měla důvody. Ono celkově ve zdr. pracovat není lehké a 12tky v těhu vůbec :-(

  • Můžeš všechno, u čeho se cítíš dobře. Pro představu, já v 8.-10. týdnu byla na dvoutýdenním táboře, kde jsme vyváděli všemožný vylomeniny včetně fyzické námahy a ponocování třeba i do tří ráno.
    U koupání je jediné riziko infekce, ale jestli netrpíš na kvasinky, tak se klidně koupej.
    To s těmi kapelami nechápu - proč bys nemohla? Jako přímo před repráky bych si určitě nestoupala, ale to je asi rozumný i kvůli tvým vlastním uším ;-)

  • terryk26.5.2017 10:21

    Co se týče koupání, pokud těhotenství probíhá fyziologicky a třeba se neotviras, tak můžeš do bazénu i do přírodního koupaliště. Já byla tehu loni v létě, ptala jsem se dr opakovaně, jestli můžu do vody. Opakovaně mi potvrdil, že ano. Že hrozí max nějaký zánět (kvasinky), který se snadno preleci. Takže jsem se koupala normos v bazenu i přírodním koupališti. Tam se jedině vyplatí sledovat pravidelně čistotu vody. První dva stupně jsou v pohodě, při těch třech dalších si to koupání radši odpustit. A co se týče večerních hudebních akcí... Byla jsem max na muzikálu, asi to není nic proti ničemu, ale mimino mě celou dobu dost kopalo, pac mu ten hluk nedělal dobře. To jsem ovšem byla už na konci druhého trimestru, kdy dít slyší. V tom počátečním stádiu tehu je mu to ukradeny, bych řekla. Takže jednej podle toho, jak se cítíš.

  • Pokud netrpis na ruzne mykozy apod.,tak si myslim,ze koupani neni problem. Nevidim ani duvod,proc by ses nemohla jit podivat na kapely. Tehotenstvi neni nemoc:-) ty nocni prober se svym lekarem...asi to neni uplne idealni,ale myslim,ze se muzes domluvit se svym nadrizenym,abys nocni nedelala.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist