Těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #58789 14.4.2012 14:43

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat spíše maminek, jestli těhotenství bylo krásné a nebo spíš pravý opak?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, za sebe říkám - JAK KDY:-p na začátku mi bylo zle jak psovi, prospala jsem dva měsíce, zhubla, nejedla.... Pak nevolnosti ustoupily a bylo to parádní, břuško začalo růst, no prostě super :) Kolem 18tt mi začalo hodně tvrdnout břicho, ve 27tt jsem ležela v nemocnici a rozháněli mi porod a měla jsem tou dobou i vcestné lůžko, takže nervy, strach, beznaděj a zklamání, že budu muset na císaře... Ale i přesto to bylo to hezčí období, škvrně o sobě dávalo vědět, člověk si to tak nějak fakt užíval :) No a teď ke konci? To nevím, jak si lehnout, kopance už dost bolí, poslíčci trvají kolikrát 6-7 hodin a pochopitelně že nejčastěji v noci :) a to už je zase tak nějak na prd..... Moc se těším na porod a až budu mít tu našu chobotničku u sebe... Zkrátka každý ten trimestr má svoje :) Ale kdybych opoměla všechny ty neduhy, bylo to pro mě opravdu nejkrásnější období, hodně emocionální, nechalo to ve mě hodně..... Až mě skoro mrzí, že o to bříško jednoho dne přijdu :(

  • Ahojky, přesně jak píše anonymnka 31824, jak kdy! :-D Ze začáku jsem ani netušila, že jsem těhotná, takže jsem si připadala úplně normálně. Od 10 do 14 tt mi bylo špatně, jako bych měla celé dny kocovinu, takže jsem nic nejedla a spíš hubla, ale pak se to zlepšilo a začla si to užívat. No ale o dva týdny později špatné zprávy....vyšly mi dost špatně testy s krve a hodně vysoké riziko na downův syndrom...takže neustálý pláč a strach z toho co bude dál. Tak jsem šla na odběr plodové vody a předemnou byly 4 týdny dlouhého čekání na výsledky. Naštěstí vše dopadlo dobře a miminko je v pořádku!! Takže od toho 20 týdne jsem si opravdu zašla užívat těhotenství a je to krááásné! Cítit pohyby a jak se ti prcek každou chvíli hlásí, že je tam...pro mne je to nádhera!! :-)
    No a teď jsem ve 39 týdnu a každou chvíli mne čeká porod...:-D:-D Přes den je mi fajn a cítím se pořád dobře...ale příjde večer a noc a je to tady. Tvrdnutí břiicha, bolesti, nevím jak si lehnout a ze všeho nejvíc si přeju ať už je zase ráno a je mi dobře.
    Takže každé období těhoenství má své....zažíváš krásné chvíle, ale i špatné....
    Ale i tak si to stále užívám...je to fajn mít bříško!! :-) A už teď vím, že mi to kopkání bude chybět! :-)

  • Borlova14.4.2012 16:47

    Do pátého měsíce nevolno, nechutenství:-( Ve 13 týdnu pozitivní screening:-( Pak ze stresu bílkovina v moči. Pak jsem podstoupila amniocentézu:-( Naštěstí Downa vyvrátila:-) Ve 28 týdnu zjištěna těhu cukrovka, takže dieta:-( A ke konci otoky jako sviňa:-( Ale za to všechno mi to stálo:-) Teď mám 3 měsíčního skřítka. Jinak nebylo celý těhotenství jen o stresu. Když jsem skřítka cítila jak mě kope, byl to užasnej pocit:-) Když mi rostlo bříško, měla jsem neskutečnou radost a když se narodil, byl to neuvěřitelnej zážitek:-)

  • Nádherné - ani jedna nevolnost, žádné problémy, kvůli namáhavé práci jsem byla skoro celé těhu na neschopence a hodně jsem cestovala a navštěvovala známé - než porodím :D byla to učiněná pohádka...

  • kdyby se tatínek po oznámení těhotenství nezbláznil, tak to mohlo být i fajn. Těhotenské obtíže byly to nejmenší, co mě trápilo, s tím jsem počítala a vím, že to k tomu patří.

  • Co se týče nevolnosti - s tím jsem ani u jednoho těhotenství ( mám zasebou 2 )problémy neměla. Měla jsem spíše jiné obtíže ) krvácení, riziko přečasného porodu, ne příliš dobré výsledky CTG u miminka ), tak to pak byl hodně stres. Nicméně, teď mi je celkem líto, že už toto období na 99,9% nezažiju .-)

  • tak já si první těhu užívala ještě při studiu, problémy sem neměla žádné, testů se tenkrát ani tolik nedělalo, takže sem si ho opravdu užívala v pohodě.krásné okamžiky když mimčo začne poprvé kopat a dělá na břichu boule :-) i porod se dá zvládnout a člověk je rád, že toho malého vetřelečka má najednou na bříšku. tedka sem těhotná podruhé a už se těším, až i tatka mimíska začne cítit, jak kope :-) celkově vzato si myslím, že v prvním těhu sem byla víc v pohodě i díky tomu, že sem byla mladší a nedělalo se tolik testů, které každou těhulku dokáží nepěkně vystresovat tak, že si těhotenství začne užívat až ve chvíli kdy má podle testů ukázáno, že by mělo být vše v pořádku a to už má v té době tak půlku těhotenství za sebou. do té doby má každá mamča strach, jestli je vše v pořádku a potom má strach, jestli ty výsledky byly správné nebo jestli nebyly falešně pozitivní.

  • Já myslím, že každé těhotenství by mělo být krásné, pokud si to Ti dva přáli mít miminko, a ty potíže k tomu patří. Každý, kdo si přeje mimčo, by to měl cítit jako hezké období a brát to jako určitý dar. Ne každému se poštěstí mít děti. A i když mi bylo tři měsíce stále špatně, nejedla jsem a byla unavená, tak jsem byla šťastná, že v sobě nosím nový živůtek. Chápu, že těhotenství může být pro někoho přítěž a zátěž, ale to asi jen pro ty, kteří si dítě nepřáli.

  • těhotenství je krásné-řekla bych hlavně z té psychycké stránky, ale někdy náročné z té fyzické stránky-jako člověku vlastně nikdy nebylo tak špatně a netrápily ho takové neduhy jako právě v těhotenství. Přesto člověk jako já rychle zapomíná a už myslí jen na to krásné a touží to prožít znova a znova:-).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 225 otázek, kterým se dostalo 271 595 odpovědí a 409 751 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist