Tehotenstvi

Otázku položila: Anonymní uživatelka #388811 13.12.2018 14:48

Holky mate s tom nekdo zkueenost?
Minuly týden jsem byla na ultrazvuku (29+6) a prutoky v pupečníku byli 0,87.
Dnes jsem byla opet na kontrole-ultrazvuku a (30+6) a hodnoty prutoku v pupecniku 0,65.
Desi me jak to klesa, ted jsme dokonce uz pod hranici normalu. Kdyz mi dr rikala tu dnesni hodnotu rikala, ze je vse ok (to jsem jeste nemela papir s tou hodnotou), ale ona se uz od zacatku tvarila, jak kdyz ji hrozně obtezuji (komtrola na pet minut a to mel byl dneska velky ultrazvuk-screening)
Bphuzel pristi poradnu mam az za tyden, tam se na to chci dr zeptat.
Mela jste nektera take takove hodnoty? A dopadlo těhotenství v poradku?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • OveckaVeru13.12.2018 15:09

    Nikdy se mnou lekar neprobiral zadne hodnoty prutoku. Na prvnim screeningu mi akorat doktor rekl ze ten prutok v cevach je nizsi a ze by to v pozdejsim stadiu tehotenstvi mohlo delat problemy (miminko by mohlo mit nedostatek zivin) a tak mi byl predepsany anopyrin ktery beru po celou dobu tehotenstvi.
    Byt tebou tak se ridim tim co rika doktor a jestli rika ze je to v poradku tak nejspis je. Kolikrat si rikam ze by ti doktori ani pomalu nemeli zadne hodnoty sdelovat, protoze lidi (a to nejen v tehotenstvi) pak litaji po diskuzích na netu, zkoumaji, pocitaji i kdyz tomu ho*no rozumi a pak jsou treba zbytecne vyplaseni :D (nic proti dotazu, nejsem svata - taky jsem to kolikrat udělala, ale postupem casu zjistuju ze je to hovadina a kdyz si nejsem jista, ptam se lekare :), protoze to co je jedna hodnota u jednoho cloveka,muze byt treba u druheho cloveka uplne necl jineho :))

  • petulinkaa1313.12.2018 16:21

    No záleží jaký pocit máš ze své doktorky a jak si s ní spokojena. Pokud se ti něco nezdá tak se ji zeptej a nenech se. Naopak když ukážeš, že se nedáš, nedovolí si to.Doktoři nejsou bohové a jsou to jen lidi kteří můžou i chyby dělat, proto si člověk dnes musí ohlídat vše sám a nenechat se odflaknout. Me gyndak kontroloval prutoky v obou těhotenstvích a vse ok, takže s tím konkrétním problémem hodnot neporadím 🤔

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 510 odpovědí a 409 715 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist