Těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #55437 16.1.2012 12:26

Ahoj,ráda bych nějakou radu nebo zkušenost.Jsem 19+2 těhotná,od začátku trpím nevolnostmi,1x jsem byla hospitalizovaná pro krvácení ve 12 týdnu,jsem silné postavy,před otěhotněním jsem měla 119kg-vím hrůza :-(,vážili mě v 9 týdnu a to už jsem měla o 6.5kg méně,poslední váha je 105 kg,ke konci měsíce mám jít znova na kontrolu a měla jsem přibrat jinak to prý budem řešit.Miminko je podle všech testů v pořádku,ale stejně se bojím,asi to není úplně normální.Snažím se jíst,ale jím velmi malé porce a je mi po jídle vždy zle,poslední týden už jsem alespoň nezvracela :-) Hubla jste některá převážnou část těhotenství??Omlouvám se,že píšu anonymně,ale stydím se.Děkuji za rady.

Všem moc děkuji za odpovědi.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj.
    Já jsem také XXL postavy. V každém mém těhotenství jsem zhubla. Při prvním o pět kilo a při druhém o jedenáct. Pro mne je těhotenství taková odtučňovací kůra.
    V obou těhotenstvích jsem od třetího měsíce až do porodu zvracela skoro denně. V jídle jsem se neomezovala, ale trpěla jsem dost nechutenstvím. Ale u tebe stejně jako u mě miminko rozhodně hlady netrpí, bere prostě ze zásob.
    Při prvním mě lékařka poslala na týden do nemocnice za nepřibírání. V nemocnici mi lékaři řekli, že se má brát správně ta nejnižší váha a od té počítat přibírání. Takže pokud ti čárka u gradu stoupá buď v klidu.

  • lulatko16.1.2012 12:31

    Já hubla celý první trimestr a vím, že to není nijak neobvyklé. A to i navzdory tomu, že jsem netrpěla nevolnostmi, spíš jenom nechutenstvím. Celé těhotenství by se ale hubnout asi nemělo; přibírat asi nevyhnutně nutné není, zvlášť když trpíš nadváhou, ale chtělo by si to tu váhu alespoň držet. Uvidíš, co Ti řeknou. Držím palce!

  • Tak já jsem taky první trimestr převážně hubla, i když kila nešla dolu tak rychle jako u tebe, ale něco jsem zhubla. A to jsem nezvracela, jen jsem prostě tak nejedla, neměla jsem potřebu a hlavně chuť.

  • CHersi16.1.2012 13:25

    Ahojky já jsem za své těhotenství do 17 týdne szhubla 8,5 kg a nikdo mi neřekl že to není nenormální

  • Já osobně si myslím, že se nic tak strašného neděje. Stoprocentně se stravuješ jinak než před těhotenstvím a ještě ke všemu ty nevolnosti. Oni to doktoři neradi vidí, ale já bych byla ráda, že jsem zhubla. Snaž se jíst 6x denně menší porce pokud ti to půjde. Pokud miminko prospívá tak jak má, tak je vše v pořádku. Ono zase na pokyn Dr. se cpát horem dolem jen abys měla o kilo více je podle mne naprosto zcestné. Držím pěsti, ať se ti daří a jste oba OK.

  • ahoj ja teda mela nadvahu pred tehu tak do 10kg a zhubla sem asi 3-4kg v prvnim trimestru mela sem nevolnost, nechutenstvi ale ted se to zlepsilo tka jim normalne 3krat denne plus ovoce pochutiny a jsem 26tyden a zatim sem nepribrala a neni to nenormalni kdyz ty mas hooodne kg nadvahy ze hubnes .bud rada. ono hlavne abys jedla a miminko melo vitaminyy co ma mit nebo to resit vitaminy v tabletach.ono maminy pri tele pres 100kg -zalezi na vysce -nemusi behem tehu pribrat VUBEC NIC. spis se zamyslet nad tim jestli nehubnes hlavne kvuli tomu ze jsi zmenila stravu v tehu a neomezujes se tak ja si mysli ze z toho duvodu jde vaha dolu.ja se hlidam abych nepribirala ze jim ted stridme a zdravej.

  • Ahojky moje kamrádka vážila úplně přesně co ty a doktoři jí řekli, že se nic neděje když hubne, má dost zásob pro to aby se mimnko dobře vyvíjelo, spíš jen říkali aby nepřestávala jíst, což u ní nehrozilo.

  • ;-)Ahoj omlouvám se nemám pto tebe žádnou radu ale zase bych se tě chtěla na něco zeptat. mám nadváhu celkem výraznou držím dietu chodím cvičit kila jdou dolů ale jak dlouho ti trvalo než jsi itěhotněla?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 208 otázek, kterým se dostalo 271 544 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist