Těhotenský tělocvik

Otázku položila: Anonymní uživatelka #54754 29.1.2012 14:11

Dobrý den, chtela bych se zeptat, zda je těhotenské cvičení povinné nebo dobrovolné? Hradí ho pojištovna nebo si to maminka hradí sama? A dává lékař nějaké doporučení (v pripade ze je to povinne)?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Záleží jenom na tobě, jestli tam chceš chodit. Pokud nemáš rizikové těhotenství, tak se doporučuje v těhotenství cvičit. Já jsem na ty kurzy nechodila. Chodila jsem cvičit gravid jogu :-)

  • Těhotenský tělocvik :-D takhle napsané mi to přijde jako předmět na základní škole :-D :-D :-D
    Ale k dotazu, cvičení v těhotenství povinné není a pojišťovna ho nehradí (možná některá menší pojišťovna něco přispívá, ale to nevím jistě, VZP nedává nic). Na některé těhotenské cvičení je třeba souhlas lékaře (většinou se to zapíše do průkazky).
    Já jsem chodila chvilku, dělalo mi to dobře na záda, ale ke konci už jsme sotva lezla, tak jsme vynechala i cvičení.

  • ja zatim chodim na bezky, plavat a chystam se na jogu (15tt) a je to super

  • Já jsem chodila cvičit od 14tt až do 28tt (to už mi to doktorka zakázala). Cvičení probíhalo ve skupince 6 těhulí. Cvičilo se nejčastěji na míči, na podložce výjimečně. Cvičení vedla porodní asistentka, která nám dala mnoho rad o porodu, kojení ... Dokonce nám ukazovala šátkování nebo jak správně držet mrně. Potřebovala jsem potvrzení od lékaře do průkazky. Vím, že některá pojišťovna na ten kurz přispívala, ale už nevím jaká. Cena za jedno cvičení je asi 150,-.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 613 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist