Teh. test je pozitivní - co me budou delat na gynde?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #317517 24.10.2016 14:15

Ahoj, vysel mi pozitivni teh.test. ve stredu jdu na gyndu. Chci se zeptat, mam si s sebou vzit moc.? A co me budou delat vse? Asi brat krev na hcg ne? A zalozej mi uz prukazku? Jak casto se chodi na kontroly a ultrazvuky? Kdy se nastupuje na materskou? Vim ze spousta zen ma nejdriv neschopenku a pak az materskou. Chtela bych prosim co nejvic informaci o tomto. :-) budu rada, kdyz se nejaka zkusena zena rozepise :-D moc dikY a mejte se hezky :-) :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • A.t.i24.10.2016 14:35

    Ahoj, pokud ti při objednání neřekli, že si moč máš vzít, tak bych si ji nebrala. Při první návštěvě jsem jsem ji neměla, až pak jsem dostala zkumavku a moč nosila na každou další kontrolu. Krev na hcg mi nikdy nebrali, těhotenství mi bylo potvrzeno vnitřním ultrazvukem. Na kontroly se chodí, pokud nejsou problémy, ze začátku tak jednou za čtyři týdny. U prvního těhotenství mi doktor dělal ultrazvuk snad jen 3-4. U druhého mi doktorka dělala ultrazvuk při každé kontrole + sreening ve 12. a 20. tt. Na mateřskou se nastupuje 6-8 týdnů před termínem porodu. Pokud nemáš potíže tak není potřeba jít na neschopenku, těhotenství není nemoc. U prvního jsem na neschopence nebyla, přestože mi ji lékař několikrát nabídl kvůli vyššímu tlaku (nic strašného). U druhého jsem měla komplikace, takže jsem byla na neschopence celé těhotenství.

  • terryk24.10.2016 14:54

    Záleží, kolikátý jsi tt. Nejspíš ti jen udělají vnitřní utz (mně dělali v 5-6tt) a potvrdí, zda jde o těhu a plod je v děloze. Pak si tě pozvou na cca 7-9tt kvůli potvrzení srdeční akce. Některé holky chodí až na tenhle termín. I já šla při druhém těhu dva týdny po vynechání ms, pač si tak usetris jednu návštěvu. V 10 tt cca se bere krev na genetiku, v cca 13tt se dělá nt screening, v 16tt tripple testy nebo aspoň utz, ve 20tt velký utz na vývojové vady a ve 30tt utz i s prutokama. V 35tt jdes na monitor a od 37tt chodis každý týden na kontrolu do porodky. Kolem toho 30tt se dělají ještě druhy odběry a mezi 24-28tt test na těhotenskou cukrovku. Do poradny se při nekomplikovaném těhu chodí co čtyři týdny. Nástup na mateřskou 6-8 týdnu před termínem porodu. A průkazku davaj jak kde. U nás až po prvním screeningu. Jinak pokud nemáš v práci rasarnu, neschopenka netřeba, těhotenství není nemoc:-) já ji neměla ani jedno těhu a jsem za to ráda:-)

  • Ahoj!
    Pokud jdeš hned takhle brzy po vynechané ms, tak ti pravděpodobně jen vezmou krev na hcg a asi ti udělají ultrazvuk. Ale s největší pravděpodobností na něm ještě nebude nic vidět. Já tak chodila k Dr od samého začátku, ale kvůli rizikovému těhu. Embryo na utz Dr vidí až tak v 5.tt, kdy je schopen potvrdit, že se nejedná např o mimoděložní těhotenství. Netuším, kdy si tě pozve znovu, já chodila každý týden, ale běžně holky chodí až tak v 7.tt, kdy už je vidět srdíčko a těhotenskou průkazku vystavují tedy až teď. Já ji dostala až v 10.tt. Na neschopence jsem od začátku a na mateřskou mám ještě čas ;-) Tak snad jsem ti aspoň trošku pomohla :-)

  • moje dr. to má hezky sepsané tady, co kdy jak.. :-)
    http://www.gynveko.cz/informace-pro-tehotne/

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist