Tampony prý způsobují roztažení pochvy

Otázku položila: Anonymní uživatelka #53224 8.11.2011 19:15

Když jsem dostala první menstruaci používala jsem hned tampony.Zajímalo mě jestli kamarádky používají tampon nebo vložky a kamarádka řekla,že používá vložky a že tampony nemůžu používat hned od začátkuže mi to roztahuje pochvu a že budu muset používat čímdál větší tampon,ale podle mě je to kravina.Vložky mi vůbec nevyhovují a proto jsem se hned vrhla do tamponu.Co si myslíte vy ?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Je to uplná blbost;) Používám tampony od patnácti (je mi už 30) a pořád mi stačí mini:) To že třeba budeš někdy potřebovat větší není tím, že by se ti roztahla pochva, ale tím, že máš MS silnější ;) Což je uplně normální. Možná že si to holky vymýšlí, jelikož maminky často tampony zakazují....tak jim to možná dokonce řekly ony;)

  • jediné co si můžeš "provést" tamponem je protržení panenské blány ;-) pochvu ti to rozhodně neroztáhne, co by pak nastalo po pohlavním styku? :D ;-) Pokud budeš někdy potřebovat větší tampon, tak to bude jen z toho důvodu, že síla krvácení se v průběhu života mění...Neměj obavy, je to fáma :-)

  • Ahoj, o tom jsem nic neslyšela a prijde mi to jako nesmysl. Do porodu jsem nosila jenom minitampony, protože jsem měla slabou menstruaci a normální tampony mi nevyhovovali. Jelikož jsem rodila císařem, tak myslím, že budu minitampony používat i potom.

  • Martasek898.11.2011 19:34

    Je to blbost. A já rodila klasicky a větší tampon fakt nepotřebuju :D

  • Verousek898.11.2011 21:45

    Ty jo, to je blbost :D By mě zajímalo, jak na to tvé kamarádky přišly nebo kdo jim to nakukal.. Je to samozřejmě nesmysl. Pochva je normálně zatažená, ale při pohlavním styku se dokáže prodloužit a rozšířit, to samý s tamponama, přizpůsobí se. Jak psaly holky přede mnou, pokud bys někdy potřebovala tampon s větší absorbcí, tak to bude pouze tím, že budeš mít silnější MS (třeba po porodu), ale určitě ne tím, že by se ti roztahovala pochva. Já používám tampony od 15 let, první rok jsem používala vložky, ale hrozně mi to vadilo, teď je mi 22 a jsem na tom pořád stejně :) Ani bych se nedivila, jak psala anonymka 19:38:08, že to některé nakukala její matka, protože mámy ty tampony většinou opravdu odsuzují, aniž by je samy vyzkoušely.

  • tyjo tomu never :) ja pouzivala vzdy tampony normal a ted po porodu mi porad ty normal staci...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 742 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist