Tampon na koupaní pro těhotné

Otázku položila: Anonymní uživatelka #35546 9.7.2011 11:45

Ahoj, jsem 4+6tt a chtěla bych jít na koupadlo. Stačí když bych si zavedla klasický tampón nebo jsou nějaké speciální pro těhotné? Nebo raději nejít vůbec? Bojím se infekce. Děkuju za odpovědi

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ja jsem se taky koupala, ale u rodicu v bazenu, infekci jsem nechytla, pokud se nekoupes v rybniku, ale na druhou stranu mozna na to trpivas...

  • Rozhodně ne žádný rybník, řeka apod.
    Tampony na koupání jsou, jsou napuštěné vazelínou, což taky není žádný "hit". Mě třeba gynekolog koupání absolutně nedoporučil a to problémy nemám, jedině pokud by to bylo v rodinném bazénu (kde se koupou jen členové rodiny, ten ale nemáme), žádný městský bazén nebo koupaliště. Je tam prý moc lidí, navíc když je voda studená, hrozí nachlazení a zánět močového měchýře, když je teplá, hrozí prý kvasinky. A tampony s vazelínou nedoporučuje už vůbec. :-( A přitom je to tak dobré na záda a já to tolik miluju.

  • Me minuly tyden na kurzu rikala porodni asistentka at na koupaky nechodime, ani do bazenu, ikdyz se to vsude pro tehule doporucuje, ze z toho pak muzou byt zanety, ktere jsou blbe pro tebe i pro prcka a taky hrozi predcasny porod,.....no rizik je vice co rikala. Kazdopadne ja byla hrozny vodomil a ted jak jsem tehu tak max sprcha doma. Rikala nam, ze 9mesicu neni tak dlouho aby jsme neprezily bez koupani..... A pak nam doporucila ze prave od 36tt uz muzem chodit kazdy den, ze uz to prckovi neublizi ani kdybychom chytily zanet. Ale na druhou stranu vsichni ostatni plavani velmi doporucuji, tak si pak vyberme ze?? Zalezi jen na tobe, ja treba osobne radsi nejsu a odpustim si to. Je to me treti tehu, ktere uz vypada, ze dopadne zdarne, takze ja riskovat urcite nebudu.

  • Ahoj. Plavání se sice v těhotenství doporučuje, ale já jsem na začátku asi 2 x plavala v krytém domácím bazenu a hned jsem přistydla (voda měla 28C) a dostala zánět močového měchýře, na který normálně netrpím. Takže jsem se raději koupání vyhnula velkým obloukem. Já bych ho sama za sebe nedoporučila, protože těhotná žena je ke všemu mnohem náchylnější.

  • duramura11.7.2011 8:42

    ahoj, presne na tohle sem se tu chystala zeptat :-)
    a nemate nektera zkusenosti s pouzivanim kalisku v tehu? - prave jako ochranu pri koupani a to i v rybnicich, rece a tak.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist