Tahání za tanga ve škole

Otázku položila: Anonymní uživatelka #392690 9.4.2018 12:39

Ahoj, mám takovou otázku nebo spíš téma k řešení týkají se naší dcery (13 let). je to dost trapné, a tak jsem dlouho váhala jestli to někomu sdělit, ale zajímá mě názor ostatních, třeba s tím má někdo taky zkušenosti. Dcera začala tento školní rok nosit tanga. Nejprve je nosila občas ale celkem rychle si na ně zvykla, takže je teď nosí téměř neustále a má jich v šatníku plno. to by samo o sobě nebylo nic špatného, ale v poslední době se začal dít takový nešvar. Začala jsem si všímat, že má občas některá tanga roztrhnutá nebo natrhnutá. po nějaká době jsem ji zeptala, jak je to možné a ona mi řekla věc, která mě dost šokovala. Že prý mají ve třídě takový vtípek, že když někdo třeba sedí nebo je předkloněn a lehce mu kouká spodní prádlo z kalhot tak ho za ně zátahnou a zažíznou mu ho - říkají tomu zářez. A že si to prý navzájem dělají s klukama a s holkama ze třídy. Mně to připadalo šílené tak jsem se ji ptala jestli to bolí, a jak vysoko jí třeba ty tanga vytáhly, že se ji i rozthrly, a jestli to třeba řeknou paní učitelce a něco s tím dělají. ale ona mi na to pověděla, že to je v pohodě, že to je prostě takové jejich třídní škádlení - a to i přesto že ano, že to s tangama dost bolí, a že v tom případě kdy ji je rozrhly jí je vytáhly skoro až po ramena.
Tak by mě zajímalo co si tom myslíte. pokud třeba máte dceru také v tomto věku. Mně to případá už trochu příliš. Když jsem chodila na základku, taky jsme se s klukama škádlili, kluci nás třeba polívali vodou nebo v zimě koulovali, ale představa, že se tam o přestávkách tahají za spoďary a pak tam holky chudiny sedí s vytaženýma zaříznutýma tangama mi přijde dost hrozná.

Evidentně se jedná o něco, co je na základkách v posledních letech celkem běžné..k mému překvapení tedy. Jen by mě zajímalo od vás slečen, co jste to také zažily, zda to nějak řešili vaše mámy :) ? A taky by mě tedy dost zajímalo odkdy byste tak řekli, že se tento "vtípek" objevuje. Já jsem bezpochyby starší generace, takže jsem nikdy nic takového na ZŠ nezažila a ani by mě to nenapadlo :-o.
Díky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Upřímně, dokud se ty holky budou oblékat tak, že jim z kalhot poleze půlka zadku, tak se asi ani není moc čemu divit. Co asi tak může takového třináctiletého trumberu napadnout, když to vidí? Až bude slečna chtít, aby se k ní chovali jako k dámě, ať se začne taky jako dáma oblékat. Jinak bych z toho nedělala zbytečné drama, takhle zábava kvetla už za nás.

  • terryk9.4.2018 12:57

    No, není to kdovijak intelektuální zábava, ale na druhé straně, to jsou prostě pubertaci, nebyli jsme lepsi. Neviděla bych v tom zas až tak nějakou hrůzu. Každopádně, horší mi přijde, že holky už ve třinácti oblékají převážně tanga, která při vší úctě k nim nejsou zrovna nejpohodlnější a nejzdravější forma spodního prádla. A když už je člověk nosí, měl by si dávat bacha, aby nekoukala ven.

  • U nás se to dělalo taky 😁 a opravdu mi někdy i praskly, natáhli se, i úplně ruply, měla jsem je někdy i po ramena jak píšete:-D, i mě dokonce silnější spolužák zvedl :-D prd.... Mě pálila jak paviána ale pubertaci jsme se rechtali jak blbečci, no a mám dvě děti a jsme plně normální bych řekla, takže nebojte žádné následky to nemá a za kalhoty mě nikdo nevytáhal už hodně dlouhou:-)

  • :-D právě jsem se vrátila na základní školu a upřímně se směju. U nás to bylo to samé. Kdyby to dceři vadilo, tak se stará ať nelezou;-)... I když teda nepamatuji roztrhle >:-[ jauva

  • Začnu tím, že je mi 19, takže to není až tak dlouho, co jsem vyšla ze základky. Mám ze začátku jeden dotaz. Je normální dovolit nosit třináctileté dceři tanga? Jako nechci nic říkat, to je asi o tom, jaký má kdo přístup k tomu a možná jsem s tím já pozadu, ale mě to přijde velmi nevhodné. Já třeba tanga nenosím, protože mi jsou nepříjemné a vím, že tak půlka mých spolužaček je taky nenosí a to jsme ve čtvrťáku na střední. Jako ne, že by to mělo nějaký dopad na to, co z ní vyroste, ale takové věci bych jí nedovolila, to zaprvé.

    No, zadruhé - zářez znám. Není to žádná novinka. U nás to ale spíš fungovalo doma, když jsme takhle blbly, ale skoro nikdy jsme to nepřehnali tak, že by mi ruply kalhotky. Jako kromě toho, že to rozhodně není dobré pro jejich tělo, nechtěla bych být vámi. To musí být vyhozených peněz, když je takhle ničí. Já bych třeba navrhla, když jí to přijde tak strašně v pohodě, ať si ty tanga kupuje sama. Nic není zadarmo a evidentně si neváží toho, že jí ty věci kupujete.

    Já když jsem chodila na základku, u nás takové věci taky byli samozřejmě, jenže my jsme si neničili oblečení. U nás se rozmohlo tahání za ramínka a pleskání po stehnech. To má asi každý takovou vzpomínku, že něco ve třídě bylo, ale to, co píšete, je fakt pitomá sranda. U nás to bylo tak, že když nějaké holce lezly z tílek ramínka, někdo zezadu jí to ramínko natáhl a pustil. Pokud byly z elastického materiálu, docela to zabolelo a pokud z nějakého obyčejného, občas se stalo, že praskla taková ta úchytka. Ale to prostě není taková hrůza vyměnit nebo přišít. A to pleskání, kluci nás vždycky zezadu plácali přes stehna. Ti normálnější s mírou, ty hovada tak, aby to schválně bolelo. Jenže to je jako když kluk plácne holku přes zadek, prostě takové klučičí harašení, ale tahání se za spodní prádlo? Jako lidi, co je na tom vtipného? Já bych to některým holkám udělala jen z principu, že jim ty tangáče lezou až skoro za krk, když sedí.

  • Heli269.4.2018 12:53

    Já jsem teď na vysoké, ale na gymplu, zvláštně na nižším to byla běžná věc. Holce lezly tanga z kalhot, tak za ně pubertální kluci prostě zatáhli. Té dané holce to většinou nevadilo, bylo to takové škádlení. Ostatně kdyby ji to vadilo, tak by buď tanga nenosila nebo by si dala pozor, aby ji nečouhaly. Jakmile byly vidět, byl to jasný pokyn pro kluky.

  • Za nás se to taky někdy dělalo, V tomto věku se s tím toho asi nedá moc dělat, jsou to ještě "blbci". Pokud to nevadí jí, tak bych to neřešila. Jediné řešení co mě napadá je přestat nosti tanga a nosit normální kalhotky, u nich to podle mě tolik nepůjde

  • Ahoj,
    je mi 20 let a zažila jsem to taky, není to nic neobvyklého. řekla bych že pro 7.-9. třídu zš je to docela typický. Patří to prostě k tomu hašteření v tomhle věku. A samozřejmě chápu že vás to jako mámu která tohle nikdy nezažila, šokuje a zneklidní, ale já bych to opravdu nijak neřešila. Myslim si, že tou správnou mírou, je to pokud by ji to vyloženě vadilo (pak je to už jakási forma šikany), a nebo pokud jí to "nevadí" a bere to jen jako to hašteření, a pak je to v pohodě.
    Je to přesně tak jak to už někdo psal..a já to můžu potvrdit z vlastní zkušenosti :-) Holkám to sice je nepříjemné..bolí to (a kór s tangama jako čert :-D) ale na druhou stranu je v tom takový ten začínající náboj mezi klukama a holkama. Já jsem to třeba s mámou nikdy neřešila a ona o tom asi ani nevěděla, ale kdyby to se mnou řešila, tak bych jí asi řekla to samé co vaše dcera vám - že je to jen hašteření a že je to v pohodě. Prostě člověk je v té době ještě trochu tele, takže mu to je nepříjemné ale nějak to k tomu prostě patří :-).
    A taky musím říct že jsem se při pročítání hezky zavzpomínala na zš a docela jsem se i nasmála :-D :-D..když jsem si vzpomněla jak jsme si to taky dělávali..my klukům vytahovali boxerky když měli kalhoty nízko a oni nám zas zařezávali tanga...a to víte že se mi taky občas roztrhly :-D . Jinak tanga i stringy jsme nosívali tak od sedmé třídy, a přijde mi to naprosto ok ;-)

  • Haha :-D. Vím že opožděně...ale je to naprosto běžná legrace. Taky to znám a to z mládí od svých kamarádek i z vlastního domova. Mám syna a dceru v pubertě takže takovéhle vtípky jsou u nás naprosto běžné :-D. Taky jsem už jednou dvakrát řešila dceřiny roztrhnutá tanga. Z mládí si to pamatuju i z vlastní zkušenosti jako dost obvyklý žertík a popravdě jsem to sama zažila i nedávno...na večírku mi evidentně lehce koukaly tanga z džínů a kamarádka mi udělala zářez (a to už máme hezkých pár let po základní a střední škole :D .) Co mě ale teda zaráží je ta míra..já to znám že se to vytahuje jen trochu max. třeba pod žebra a i to s tangama šíleně bolí ale mít to zaříznutý po ramena musí být fakt hrůza :'-( ...to holky teda obdivuju :-D ...ale jako chápu že je to pro ně vtípek, jsou to puberťáci.

  • Ahoj, mě to teda upřímně dost překvapuje. Objevila jsem fórum nedávno a dávala jsem sem otázku také ohledně spodního prádla, tak jsem si projížděla podobná témata. Tohle mě zaujalo a šokovalo :-o . S ničím takovým jsem se, naštěstí :-D nikdy nesetkala. Spodni prádlo mi prijde jako dost intimní věc a nedokážu si přestavit, že by mě za ně někdo tahal. Překvapili mě všechny ty komentáře o tom, že je to známé a že vytažená tanga po ramena jsou v pohodě :-o . Když si představím jak bolí když jsou tanga zaříznutá třeba jen po celém dni, tak vytažená po ramena bych fakt asi nepřežila :-D .

  • Taky sem nosila tanga a když mi jen trošk trčely,decka toho využily a bohužel ...Měli z toho srandu,mě to tak nepřišlo...Podle mě jsou to nevychovaní pubertíci a měli by dostat pár facek.Není to nic příjemného..za 1 bolí to,za 2 spodní prádlo není zadarmo a za 3 se ti pak směje celá škola...Užila sem si své.

  • Jsem učitelka a toto si dělali navzájem šesťáci. Ne všichni to brali jako srandu, takže se s tím svěřili a krom toho si myslím, že to bolí dost. Samozřejmě se to řešilo, zjistilo se pak, že se to nedělalo všem, ale jen někteří některým, koukal z toho zárodek šikany. Celkově to byla dost problemova třída, takže pak měli tvrdý režim. O přestávkách museli sedět, jednu dobu s nimi byl speciální dozor o přestávkách. Jak to nakonec dopadlo nevím, protože jsem šla pak na mateřskou.
    Osobně bych to ve škole řešila, i všem učitelům toto přišlo přes čáru. Fakt v tom srandu nevidim.

  • Za mě se to na základce dělalo taky. V nějaký 7.-9. třídě, nevím už přesně. Teď budu maturovat a co jsem tak slyšela z okolí, tak se tahle "zábava" dost chytla a pokračuje to dál. U nás si to dělali i kluci navzájem, kromě toho, že to dělali kluci holkám. A to ani nemuselo koukat spodní prádlo, stačilo, že holka měla legíny. Všichni z toho měli srandu kromě mě. Rozhodně to ale nikdy nedošlo tak daleko, že by se to vytahovalo tolik, vždycky jenom kousek, maximálně pod žebra. Já jsem prádlo roztržený neměla a myslím, že spolužačky taky ne. V tomhle případě bych to asi řešila s třídním učitelem.

  • Nevím no ale v legínách které jsou "na tělo" a mají vysoký pas přece nic neleze , ať na tanga nosí legíny (počasí na to je) a bude mít klid, barevné/černé legíny teď letí takže out nebude a pokuď chce rifle , do módy se vrací lacle :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 489 odpovědí a 409 679 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist