Střevní problém

Otázku položila: Anonymní uživatelka #511486 8.9.2023 10:54

potřebuji poradit, mám problém s vyprazdňováním, chodím opravdu málo 1x za 2-3týdny..vím, že to není v pořádku ale mám to tak spoustu let. Zkoušela jsem x věcí.. Taky jsem zkoušela zdravou životosprávu ale nabírala jsem hrozně rychle... chtěla jsem se zeptat zda někdo nemá stejný problém, že ať dělá co dělá, nejde mu to dolů a neovlivňuje mu to vyprázdňování ani váhu.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pokud jste "nabírala" po zdravé stravě je asi hlavní otázka vaše váha a výška? Protože zdravá vyvážená strava v normální porci ( 2000kcal/ den ) není na přibírání.
    Jinak je hlavní osídlení vašich střev, dostatek probiotik. A také můžete mít syndrom líného střeva - potřeba jít na vyšetření.

  • Tak v prvé řadě toto chce vyšetření u specializovaného lékaře, taková frekvence vyprazdňování je alarmující.

  • ono je otázkou jak moc a co jíte.
    vyprazdnování s tak malou frekvencí není rozhodně zdravé. zkoušela jste např i probiotika/prebiotika, kefíry apod?

  • Nemáte chybu v uvedené frekvenci? Není to 2-3 týdně? Pokud jdete opravdu takto zřídka, tak se ptám, jestli vůbec jíte? Kolik toho sníte? Kolik vypijete vody? Jestli nejíte a nepijete, tak jste podvyživená a tělo si zkrátka šestří na horší časy.
    A souhlasím s děvčaty výše, alou k doktorovi!

  • Ja mam letitou kamaradku co chodi po 14 dnech. Ma wc sedi hodinu. Ale nikterak ji to netrapi. Zdavotne je v poradku. Hubena jak lunt. Jen kdyz to prijde, vse musi pockat.

  • Tak pokud vám váha nejde dolů, asi na to nejdete správně, případně tu může být jiný zdravotní problém. Taková frekvence vyprazdňování opravdu není v pořádku a může mít v pozdější době i dopad na vaše zdraví. Je potřeba dostatečně pít a hlídat si příjem vlákniny. Začněte se více hýbat, to střevům taky pomůže, jsou i cviky přímo na rozpohybování střev. Co vy a psychika? Další důležitá věc. Pokud nic nezabírá, řešila bych s lékařem, ale prvně bych zkoušela sama...ono vždy správná životospráva není zrovna správná, jak si kolikrát někdo myslí. Zkuste se případně obrátit i na nějakého nutričního terapeuta, pokud fakt nevíte.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 525 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist