Silná menstruace u dívky

Otázku položila: Bývalá uživatelka #180965 7.1.2018 17:10

Dobrý den, potřebuji poradit. Je mi 12(brzo 13) a první menstruaci jsem měla v listopadu. Teď v lednu,mám druhou...mám jí druhý den, ale opravdu silnou. Kdykoliv vstanu, cítím jak ze mě ta krev teče. První menstruace taková nebyla, a to i přesto, že trvala 7 dní, byla taková normální. Opravdu mě takto silná děsí, je to nepříjemné. Četla jsem ale, že je to normální. Mohu se tedy rovnou zeptat jak dlouho to takto silné bude? Děkuji.

  • 08.01.2018 19:44:17 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • buccaneerka27.1.2018 17:32

    Na začátku, kdy dívka začíná menstruovat, se to těžko odhaduje. Když se ti potom ustálí, tak taková velmi silná třeba u mě trvá asi 2 dny, přibližně uprostřed. Tzn. z pěti dnů je první slabší, druhý a třetí silný, čtvrtý a pátý slábne. Ale někde jsem četla, že za jednu menstruaci ze ženy vyteče maximálně malý šálek krve, což není moc a není to důvod se obávat.
    Jinak je normální, že cítíš krev téct, když vstaneš, protože to je prostě gravitace. Pokud sedíš nebo ležíš, většinou bude krvácet méně než při stoupnutí si. Chápu, že hlavně ve škole je to nepříjemné, ale neboj, časem se to ustálí, budeš moct sílu menstruace trochu odhadnout a najdeš si svoje vychytávky, jak to co nejlépe zvládat.

  • Menstruace se dá trochu zeslabit dostatečným množstvím vitamínu C.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist