Šikanuje mě učitel ve škole

Otázku položila: Anonymní uživatelka #405436 1.5.2019 23:59

Zdravím. Nechci úplně říkat slovo šikanuje, aby mi zde někdo nepsal, že to je silné slovo a že jen přeháním. Jenže nevím jak to mám jinak nazvat. No, k věci. Jsem 15 létá studentka základní školy. Už z ní budu odcházet, jenze tento problém mám už strašně dlouhou dobu. Před třemi lety jsem na jeden předmět dostala učitelku, kterou nikdo nemá v naší škole rád, ať už žáci, nebo dokonce učitelé ji doslova nenávidí. Když někomu něco nejde, tak okamžitě po něm řve a když není ve škole tak jej pomlouvá opravdu hnusným způsobem. Dokonce i učitelé pomlouvá a dost hnusně. Dobře, toto ještě beru, ale ten předmět mi prostě nejde a ona neustále do mě jede a nějakým způsobem se mi snaží v hodinách ublížit a ztrapnit mě. Dobře, není to v pohodě, ale stále to není ta důležitá věc. Před rokem mi zjistili nemoc spojenou s psychikou. Stres mě může zabít a byla jsem několik měsíců v nemocnici, což samozřejmě způsobilo obrovský problém ve škole. Moje máma po léčbě napsala, že by prosila o uvolnění s ucivem apod. Podepsáno lékaři a doktory. Dáno řediteli. V ten moment opravdu všechno začalo do extrému s tou danou učitelkou. Všechny ostatní učitelky to pochopili, jen ona ne. Je to už rok zpátky a já prožívám už přes rok jedny a ty samé stresy. Jenže teď už to nejde vydržet a je to důležité.
Pokaždé se mi v hodinách snaží udělat zle. Přijdu po delší době do školy a ona mě okamžitě vyvolá na věc, kterou jsem nikdy v životě neviděla. Jenže neposkytne mi žádnou pomoc ani když si o ní poprosím a musím si vše zjistit v jeden daný moment, jenže nesmím použít telefon na vyhledání a nemůžu s nikým mluvit a prosit ho o radu. Znamená to, že mi to má najednou do té hlavy naskočit? Když vyvolá hned po mě někoho jiného, okamžitě ho srovnává se mnou. Jasně, krásně se to opakuje po prvním. Ostatním v hodinách pomáhá, ale mě nikdy nepomohla. Řešila jsem to s rodiči a moje máma ji hodněkrát posílala dopis o tom, že to co dělá je neukázněné. Dělala jsem projekt a musela jsem ho dělat třikrát! Protože s tím nebyla spokojená, a když jsem se podívala na projekty ostatních, vypadali dvakrát hůř než ten můj.
Měla jsem dobu kdy jsem se necítila dobře. Měla jsem zánět velmi vysoký a musela jsem proto zůstat doma. Hlavně hned poté přišli doktoři a kontroly. Jenže samozřejmě milá paní učitelka si vymyslela, že do jejich hodin nechodím schválně, a proto se snaží udělat vše proto, abych propadla na konci devátého ročníku. Snažím se učit a když ji poprosím o to co se mám naučit, odpoví mi, že si to mám zjistit sama a nebo, což je častější mi řekne, že to mám vědět.

Strašně bych prosila o rady, i když někteří si mohou myslet, že přeháním, ale jde o moje zdraví. Děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • HaSha2.5.2019 7:57

    Nechápu, že se to tvoje mamka snaží řešit s učitelkou a ne s jejím nadřízeným, tedy ředitelem. Pokud už ses dostala na střední školu, tím spíš by ti neměli dělat problémy. Když je to tak okaté, jak říkáš, stačí ti pár svědků, obzvlášť z řad učitelů. Učitel je jako každý jiný zaměstnanec a má své povinnosti, škola učí podle určité metody, kterou má dodržovat. Na druhou stranu měla jsem i učitelku, co vždycky tvrdila "když pedagog chce dát pětku, tak ji dá", z mého pohledu na tom nic pedagogického není, naopak se vždycky u svých studentů snažím hledat aspoň myšlenku, když už neznají správnou odpověď. Telefon na vyhledávání teda nechápu, proč bys měla mít, ani rady od ostatních, ale pokud tě zkouší z nové látky, není to správné - úlevu při takovém zdravotním omezení bych viděla třeba v možnosti vybrat si téma zkoušení, aby ses nestresovala a měla šanci odříkat, co umíš, ne aby hledala, co neumíš. To by mi připadalo fér. Kdyby k propadnutí došlo, může mamka požádat ředitele o komisionální zkoušky (do 3 dnů od vydání vysvědčení vysloví pochybnost o správnosti hodnocení), pokud bude ředitel na vaší straně a domluvíte se s tím, nemusí tam být ani daná vyučující, ale třeba jiný učitel, který učí stejný předmět.

  • Vydržet, máš to za pár. Jen nechápu, pokud to je tak, jak je, tak by ji ředitel už dávno vyhodil. Pár věcí mi u tvého sdělení úplně nesedí a trochu si protiřečí.

    Taktéž mohla tvoje mamka tě přeřadit na jinou ZŠ a zejména věc řešit s ředitelem, pokud problémy byly (nyní už to je pozdě) takové rázu namísto posílání dopisů dané učitelce.

    Jakou součást třídy jsem něco podobného prožívala na ZŠ taky (učitel TV), ale ten pak po pár měsících hodně rychle odešel (možná byl vyhozen), protože celá třída (zejména holky) jej nesnášela a holky si na něj u ředitelky stěžovaly, patrně i jiné třídy. Takže pokud u vás to je podobné a navíc dělá učitelka peklo mezi kolegy, už dávno by ředitel zakročil, nenechá si rozvrátit kolektiv.

    Mince má dvě strany a vím, jak moje neteř na učitele nadává, že jsou B... (je jí skoro 13 roků) a nevím co všechno, ale v reálu, když to s ní rozeberu detailně, tak se věci pak mají částečně jinak. To stejné chování jsem pozorovala i u dětí, co jsem doučovala (14-19 let), které měly taktéž různé papíry od doktorů na úlevu učiva, též hospitalizované několik měsíců - psychické obtíže), doporučení z SPC či PPP .....

  • Na tohle se moc poradit nedá. Budeš to muset ještě ty cca 2 měsíce ve škole vydržet a pak asi nejspíš zahájit potřebné kroky k tomu, abys od osmnácti let (nevím, možná to jde i dřív), pobírala invalidní důchod. Pokud totiž nezvládáš ani takto banální věci a jsi ohrožená na životě, nemáš absolutně žádnou šanci něco vystudovat, nebo se něřím vyučit a i kdybys stylem "papír od lékařů mi zajišťuje velké úlevy" přeci jen nějakého vzdělnání dosáhla, v práci už nic takového fungovat nebude. Tam se zkrátka budeš muset s běžnou hladinou stresu potýkat a pokud to nezvládáš, tak holt pracovní proces není pro tebe. Být tebou, tak buď zapracuji na léčbě a pokud žádná není, tak se opravdu začnu připravovat na život v ústranní, mimo běžný pracovní i sociální kolektiv.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 714 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist