Sikana

Otázku položila: Anonymní uživatelka #74473 19.10.2012 22:08

Ahoj, potrebovala bych pomoct. Mam 16 let a chodim na vicelete gymnazium . Mam za sebou polovinu studia. Ve tride jsem nejstarsi, chodim znackove oblekana (omlouvam se, pokud to zni spatne, ale myslim, ze to muze byt jedna z pricin) a jezdim na drahe dovolene. Ve tride take patrim mezi nejchytrejsi a na skole mam dobre jmeno. A ve tride me sikanuji. S moji tridou mam vicemene problemy jiz od prvniho roku, ale to nebylo nic zavazneho, spis jen to, ze jsme si moc nesedli. Tedy mam tam ctverici pratel, se kterymi se bavim, takze v tomto ohledu sama rozhodne nejsem. Ale mame ve tride take partu osmi kluku, kteri tu tridu viceme ovladaji. Prvni rok a pul jsem se s nimi bavila, to nam bylo 11,12 , takze jsme byli jeste male decka bylo to fajn. Potom se ale zmenili a zacali byt skaredi na zbytek tridy, tak jsem se s nimi pretala bavit a zacala jsme se kamaradit s tim zbytkem. Letos na jare jsme meli akci, kde me jeden z te party opil a jelikoz jsem byla opravdu mimo, nejak doslo k oralnimu sexu, ja nebyla schopna ani rict ne. Od dalsiho dne jsem se s nim prestala bavit a rekla jsem mu, ze mu to neodpustim. A od te doby me sikanuje. I pred tim mi dal 2x facku, opravdu velike. Mazdy den me ztrapnuje, neuveritelne sproste mi nadava, nici mi zivot. A strhl s sebou celou tu particou. Porad posloucham jaka jsem p..a a ze ma chut me zabit. Porad si me dobiraji. Delaji to hlavne dva, ale ostatni se radi prisadi. Pred tydnem mi treba v hodine vylili flasku vody na zada a porad mi nadavaji. Nevim co s tim delat. Pre nimi delam, ze to ignoruji, pripadne jim na to neco reknu, co je aspon trochu shodi, ale oni porad pokracuji. Uz takhle dal nemohu, mam pocit, ze uz se nemuzu ani pohnout na zidli, aby to nekomentovali a ve tride se me nikdo nezastane, protoze ostatni se jich boji. Doma se to take rict nemuzu, protoze si myslim, ze by jim ten kluk rekl, co jsme spolu delali a rodice by se na me nehorazne nastvali (jsou prisni) navic jemu v te dobe nebylo jeste ani patnact, takze byl pod zakonem. Prosim poradte mi, co s tim delat. Ja uz opravdu takhle dal nemuzu....ze skoly vylozene utikam, nechci tam chodit... Mam kvuli tomu take problemy s jidlem. Nekdy jist odmitam, nekdy se zase strasne prejim, porad se stresuju... Menstruaci jsem nemela uz hrozne dlouho.nasi ki porad rikaji, ze vypadam strhane, ze jsem bila, bez zivota....prosim, pomozte mi.

Vim, ze kdybych nesla na tu akci, nestalo by se to. Takze je to moje vina, ale opravdu potrebuji najit nejake reseni....

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak to je hnus,když už to došlo tak daleko.V takové fázi bych to už neřešila sama a svěřila se rodičum.Píšeš,že jsou sice přísní,ale určitě to pochopí.Budou ti chtít pomoct a najdete společně řešení.Mužou jednat s ředitelem školy.Kdyby se jednalo o mou dceru,tak by ve škole nezustal kámen na kameni.V mládí,ještě na základní škole se mi stalo něco podobného.Nešlo o orální sex,ale o prstění z jeho strany a já jsem o tom mlčela,měla jsem strach to rodičum říct.Myslela jsem si,že je to moje vina.Svěřila jsem se mamince až po letech.Byla vyděšená a strašně ji mrzelo,že jsem se nesvěřila.Tatínek to neví do dnes,už jsem se k tomu nevracela.Otec,ten by ho snad zabil.Celá tvá situace se musí řešit!!!Nikdo si nemuže dovolit,takto s tebou jednat a není to tvoje vina.Jsou mezi náma narušení lidé a mají potřebu druhým ubližovat,takové jednání je neakceptovatelné a musí následovat trest-dusledek svých špatných činu.Skola by ho mohla vyloučit,nebo jakkoliv jinak potrestat a dál by nikdo neměl mít odvahu v tom pokračovat jak vypadne silný článek v tom řetězu.Hlavně se přestan bát,seber sílu a vzepři se tomuto jednání!!!

  • Páni tak to je fakt mazec :( Zkus se domluvit s rodiči že ti škola nevyhovuje a jdi na jinou školu, to bude asi nejlepší řešení, nemá cenu proti těm blbečkům bojovat bude jen horší a horší znám to od kamarádky...teď je na škole semnou a je šťastná že mohla přestoupit :)

  • Změň školu....protože ti jen tak pokoj nedají.......nebo to jeste říct své třídní učitelce...copak ona si ničeho ve třídě nevšímá?? Že by tě třeba o hodině provokovali, nebo tě nějak šikanovali,???? A rodičům bych se to nebala říci, pujdou s tím k ředitelce a ta s tím něco dělat musí!!!!!!Pak by se mohlo stát, že by si tam mohli rodiče třeba pozvat školní inspekci, kdyby se o to ředitelka nijak nestarala....Držím moc palce!!!!!!Taky jsem nebyla nijak oblíbená, kluci taky občas rýpali, ale to bylo fakt jen takové postrkavaní, laškování(si myslím):-))))) a proti tvému problému to je nula nula prd!!! S rodiči si o tom určitě promluv!!!

  • inthense19.10.2012 22:41

    ahoj,je to mazec.Kolik mas jeste let do konce?ja byt tebou,tak jestli tam mas kamarady,tak se venuj jim,na nic jineho se nedivej.musi to byt tezky.ja bych zaujala pozici,ze bych sikanu nijak nekomentovala,zadnou zpetnou vazbu bych nedavala.jsi chytra holka,mysli na svoji budoucnost a na blbce kolem se vykasli

  • to je strašně těžký, ale kdybys to někomu řekla tak by to bylo asi nejlepší...a nejlepší kdybys aji řekla co se stalo na té párty...popravdě že tě opil a zneužil....myslím, že on by nesl následky a i když mu nebylo v té době ještě 15 tak by to šlo přes jeho rodiče, no hold jak si synka vychovali...

  • Neboj se, hlavně se musíš vzepřít a začít bojovat. Také mám podobný problém, že mám kolikrát chuť odejít pryč, ale mé problémy jsou oproti toomu tvému také prd. Nemáte třeba hodnou třídní učitelku, které by si to mohla říct, a nebo když ne třídní tak jakákoli jiná, které můžeš důvěřovat.
    Taky jsem zažila jednou něco podobného akorát to naštěstí nedošlo do takového stádia stačila jsem mu utéci, ale zase to byl starší pán (40). Vzpamatovala jsem se, ale až jsem více dospěla nějak mi došlo, co se vše mohlo stát a vrátilo se mi to a byla jsem na tom špatně. Řekla jsem to prvně učitelce, poté mamce a až potom se mi pořádně ulevilo. Ale abych nemluvila o sobě chtěla jsem jen říci, že někdo se raději o těchto věcech baví s někým jiným než s rodinou, například třeba učitelka nebo kamarádka. Tak to zkus a neboj soustřeď se na svoji budoucnost to je to nejdůležitější možná ne teď, to chápu, ale potom to bude jeden dlouhý a krásný život, uvidíš ;-) Taky mám ve škole takový trápení, ale vím, že kdyby se něco stalo tak se můžu obrátit na nějaké starší děcka nebo na dvě učitelky, kterým plně důvěřuji. Tak to zkus přeber si co by si v životě chtěla a začni to řešit, myslím, že to bude to nejlepší UVIDÍŠ!!! :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 552 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist