Sex bez menstruace?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #26452 21.6.2011 22:23

Dobrý den,

zajímá mě odpověď na jednu otázku. Je nějak nebezpečný sex u dívky, která ještě nedostala menstruaci? Jen mi to šrotuje hlavou a nedokázala jsem přijít na odpověď. Takže píšu Vám, zda-li by jste mi, jako znalkyně, nedokázaly odpovědět?
Děkuji, Meggie.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já si taktéž myslím, že sex není nebezpečný a že bys ani neměla otěhotnět. Já jsem MS dostala až v 15 a půl, poprvé jsem měla až v 17, ale kdybych chtěla, tak bych sex mít asi normálně mohla.

  • No zaleží kolik dívce je ;). Myslím, že tak nějak kolem 15 už by to měla dostat každá. Vím,že já jsem tenkrát na 15leté prohlídce řekla, že ms ještě nemám a Dr. už to pak chtěla začít řešit. Ale pak jsem to nějak dostala ;) Myslím, že i to že ještě nemá ms a není důvod k tomu se nechránit kondomem. Jinak samozřejmě otěhotnění by bylo raritou, protože první ms bývá anovulační a i pak následující cykly můžou být bez ovulace a bez ovulace jaksi otěhotnět nelze.

  • První MS můžeš čekat asi tak dva roky potom co ti začnou růst prsa a růst ochlupení. Poševní výtok je také znakem blížící se menstruace. Měl by však být čirý až bílý a neměl by zapáchat.V našich podmínkách se udává průměrně mezi 12-13 rokem,ale vyjímky od 9 let až po 18 let prostě jsou.Záleží na vyspělosti,řešit bych to začala až kolem 17 let.Pokud dostaneš MS v pozdějším věku s největší pravděpodobností budeš mít i delší plodné období a přechod se dostavuje později než u dřívě menstruujících.Za sebe říkám,že si toho za celý život užiješ fakt požehnaně a tak si ted užívej toho,že se s tím zatím nemusíš každý měsíc otravovat :-) Pokud tě to trápí tak dojdi s mamkou na dětskou gyndu,tam ti řeknou vše co tě zajímá a nebo i gynekolog tvé mamky ti řekne.Každopádně pokud plánuješ v nejbližší době sex tak doporučuji kondom,ne jen že se chráníš před nemocemi ale je i lubrikovaný a tím pádem nebude to pro tebe tak nepříjemné a hlavně nikdo ti nezaručí že do jiného stavu nepřijdeš i když jsi ještě neměla první MS.I když se píše že první MS je nejčastěji anovulační,není to jistota.Však ovulace předchází menstruaci a náhoda je fakt blbec a ty v době prvního sexu budeš zrovna před tou svojí první MS a proběhne ovulace a neštěstí je na světě.Tak že chránit se,chránit se,chránit se!!! :-)

  • myslim si ze neni...pokud jeste nemas ms tak si myslim ze ani nemuzes otehotnem....ale mozna se pletu:-)

  • Simone21.6.2011 23:13

    Podle gynekoložky, která nám kdysi přednášela na střední, je prý sex pro pannu nebezpečný spíš kvůli zraněním. Její tělo ještě není připraveno na sex a hrozí ji tak větší nebezpečí mechanického poranění, ale i zvýšené riziko rakoviny čípku a nevím čeho ještě.

  • Ano, jak píše princesska, může otěhotnět, i když nedostala první MS, protože bude s klukem spát a za 14dní by měla dostat MS, ale nedostane ji, protože otěhotněla...tohle se stává málo kdy ;) ale samozřejmě taková náhoda je možná..

  • Může mít sex a může otěhotnět i když ještě neměla MS. :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist