Šance otěhotnět s nepravidelným cyklem

Otázku položila: Anonymní uživatelka #38453 29.8.2011 22:33

Můžu se zeptat jaká je šance otěhotnět s nepravidelnym cyklem 33-50dní? ( vetsinou kolem tech 36-40) ?? komu se to podarilo a po jak dlouhe dobe? díky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj vic jak na pravidelnosti, zalezi na tom, zda mas ovulaci... pokud ano, tak mas sanci stejnou jak zeny co maji pravidelny cyklus, tj. 16% sance za cyklus

  • Ja mela cykly mezi 33 - 45 dny a zadarilo se asi po 10 mesicich. Posledni ctyri cykly jsem pouzivala clearblue fertility monitor, ktery ti rekne zhruba tyden dopredu, ze se ovu blizi (meri estrogen a LH). Na radu doktorky jsme v cyklu, kdy jsem otehotnela, 5 dni pred ovu nesexovali a pak v den ovu a jsme na to skocili. Az budu chtit druhy dite, tak to udelame hned na zacatku takhle:). Jeste je dulezity vedet, ze lutealni faze by mela byt vzdy stejna - vetsinou kolem 14 dni, tzn. ovu je priblizne 14 dni pred dalsi ms. Kdyz vis, kdy byla ovu, tak si muzes spocitat, kdy cekat ms a nemusis si delat zbytecny nadeje, kdyz je cyklus zrovna delsi. Taky pak nejlip vis, kdy delat tehu test (po vynechani ms).

  • Tak vzhledem k tomu, že jsem vysadila prášky a hned zapadla u Tedíka (ted skoro 3 roky), a pozitivní test jsem měla až 38DC, i podle doktora jsem ovulovala dost pozdě. Ted jsem po nějaké době vysadila před 4 měsíci HA a mám 35 denní cyklus, tenhle cyklus jsem nejspíš měla i když jsem otěhotněla s Tedíkem, takže to určitě jde...já například až díky měření vim, že ovuluju až 23DC, tak skuz taky zjistit a pak už to snad půjde rychle, když budeš vědět kdy ;-)

  • dennytesarova30.8.2011 6:08

    Já měla cykly 40 - 45 dní a zadařilo se až po roce. Kupovala jsem si ovulační testy. A taky jsem pila kontryhelový čaj. Když jsme si s manžou řekli, že je to poslední pokus a necháme to doktorům, tak se zadařilo.

  • Mě se to podařilo vždy prakticky hned-během kojení jsem měla cykly i přes 50dní a zadařilo se po 3 měsících snažení, mimo kojení mám cyky jako ty-většinou tak nějak 34-38 dní, ale rozpětí je o dost větší 31-45dnů-otěhotněla jsem vždy prakticky hned, ale nevím, jestli náhodou nemám plodné období v jedné části roku-to bychom se museli snažit déle, abych to zjistila. Nemohu ani ověřit-kvůli brzkému otěhotnění jestli není náhoda, že všechny 3 děti vznikly po cyklu vyjímečně dlouhém- po tak dlouhém cyklu většinou následuje kratší cyklus než obvykle. Svůj cyklus mohu celkem dobře sledovat, protože nebyl ovlivněný HA a prostě vím, že u mě je to tak přirozené.

    Souhlasím s Danzy, šanci určitě máš, pokud dochází k ovulaci, ale může být těžké se trefit, ovulace většinou probíhá 14 dní pře následující MS-alespoň u mě, ale když nevíš, jak dlouhý ten cyklus zrovna bude a pak to čekání na výsledek-nechce asi na to moc myslet-já mám určitě největší chutě-a to i když dítě zrovna nechci, na milování právě v době ovulace-takže to mi krapet pomáhá..

  • ahojky, já jsem otěhotněla 3 měsíc, co jsme se začali snažit, cykly jsem měla taky nepravidelný, měřila jsem si akorát bazální teplotu, abych věděla jestli ovuluji.

  • ahojky. tak ja pred tydnem zjistila, že jsem tehotná. Vysadila sem antikoncepci pred 9mesici. a ted se zadarilo az 50den cyklu byl ten den poceti. mela sem cykly kolem 50dní. nejlepsi je na to nemyslet. 8 mesicu sem na to myslela ,ale pak sem mela jet na dovcu a bylo to tam:). jen sem teprv asi v 5tt. a doktor mi nemůze jeste potvrdit tehu a mam fyzicky narocnou praci, tak se bojim ze o to prijdu.

  • Nám se s nepravidelným cyklem podařilo za dva roky. Ale chce to nějak to řešit. Spočítej si, jak často máš možnost otěhotnět během roku s cyklem 28dní, 40dní nebo třeba 50dní. Navíc 1-2 cykly mohou být anovulační, a pak je to vůbec k ničemu při takových 40-50 dnech. Chce to vyřešit, proč je ten cyklus takový. Já ho měla kvůli vysokému prolaktinu. Na to nasadili prášky a ještě Proveru na lepší cyklus. Později se ukázaly ještě další 2 problémy. Jeden z nich, že jsem koro neovulovala.

  • Martasek8931.8.2011 7:40

    Taky mám nepravidelnou MS - tak kolem 32-36 dnů asi a zadařilo se nám za 4 měsíce.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 564 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist