Růst !

Otázku položila: Bývalá uživatelka #40238 7.5.2012 18:42

Ahoj holky, je mi 14náct let, měřím 155cm a vážím 42,7kg. S maminkou jsme zjistily že od 13ti let se má výška vůbec nezměnila ale váha třeba o 2-3kg ano. Se svou váhou jsem spokojená, nejsem vychrtlá mám i takový špek na břichu atd. Jím hodně ovoce, stravuji se 5x denně, né moc často piji ale teď se snažím co nejvíce a začla jsem i cvičit. Trápí nás s maminkou ta výška, holky v mém věku maj už skoro každé okolo těch 160cm, jen já ne a nevím proč nerostu. Neznáte některá nějáké vitamíny? Nebo nevíte které by mi mohli pomoci? A nebo cokoliv jiného? Děkuji za rady. Krásný zbytek dne.

Koukám, že některé jste to tu vážně nepobrali a kochala jsem se na vaší hlouposti. Šlo mi o to jestli se mnou náhodou není něco v pořádku, bála jsem se, chtěla jsem slyšet rady kdy jste vyrostli vy jestli třeba až na škole nebo už na té základce a pod. a neříkám že tohle budu řešit práškama ani operací! Tak nevím co tu vymejšlíte ! Myslela jsem jestli mi nechybí třeba nějáký vitamín např. B, C apod.! Šlo tu o radu né o to jak mě nejlépa seřvat :-) Jinak těm které mě podpořily moc děkuji, s mamkou jsme koukaly na nějáké články a jelikož mi v Únoru bylo 14 a mamka říkala že ten růst ještě přijde nechám to na ní :-).

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Netrap se. Mám neteř, je jí skoro 18 let a měří 160 cm. Ve tvém věku se taky zabývala tím, že bude malá. Ale nakonec našla sebevědomí, naučila se na sebe usmát do zrcadla a výšku neřešit. Dnes je její sebevědomí někdy až nezdravé :-). Zkus to taky. Nehledej v tom problém, ale výhody. Buď ráda, že jsi zdravá. Holka já měřím 187 cm a taky to není žádný med. V tanečních jediný tanečník, na diskotékách prosezené ploužáky, protože mě nikdo nechtěl, bolest zad, rehabilitace v 16 letech mezi osmiletýma dětma, v životě jsem neměla boty s podpadkem, než jsem dřív sehnala kalhoty dobré délky - hrůza... a nakonec...manžel je o 12 cm menší než já, vzal si mě i tak a čekáme miminko a kde že jsou ta moje velká trápení. Drž se a zkus se naučit svou výšku mít ráda. A hlavně si nevšímej co říkají ostatní, buď svá.

  • co je malé, to je milé :) já mám 163cm - asi od 8.tridy .. mám dvě kamarádky, které jsou ještě menší než já - a jsou to úspěšné kočky ;) nikdy jsem se nesetkala ani u sebe ani u nich s tím, že by pro nás výška byla handicap - a když někdo rýpal, tak jsem se tomu zasmála - jsem se sebou smířena ;) dokonce mám na většině účtech heslo "prcek" ;) sama si z výšky dělám srandu. Řeknu ti druhý extrém. Můj brácha je na strední (ale ted si vůbec nemůzu vybavit, jestli ve druháku nebo ve tretáku) a roste a roste a má z toho mindráky, nohu má už 44 výšku přesně nevím, zatím myslím mezi 180-190 a pořád roste - začal se kvůli tomu hrbit, aby vypadal menší - tak jsem mu vynadala a snažíme se, aby také svoji výšku přijal a nezničil si kvůli tomu zdraví....

  • full.avl7.5.2012 18:53

    Mám kamarádku, která měří 153cm a přitom její mamka má 172cm a její tatík 200cm :) a další její příbuzní nejdou pod 175cm. Nedávno se vdala za přítele a ten její přítel je vysoký kolem 190cm. Nemyslím si že by jí ta výška v životě nějak omezovala. Prostě se s tím netrap. Najdu někde článek ohledně růstu a pak ho sem "hodím".

  • faith.verus7.5.2012 20:09

    ahojky, znám holky, co byly také malé a pak vyrostly teprve až na střední:-) uvidíš, nějak to dopadne

  • :D To by mě zajímalo, kdo tady rozdává minuska za to, že chceme, aby se holka se svou výškou smířila, rozhodně do toho nijak chemicky!!! nevrtala a aby byla v pohode... hmm? :D mazec, du to odpluskovat ;) Btw Anonymko 55180 dobře jsi to napsala! ;)

  • :D šak tě nikdo neseřval ;) já osobně si myslím, že ti nic nechybí, žádný vitamin a nic podobného :) Myslím, že tvá výška je naprosto normální :)

  • JanaRad8.5.2012 12:04

    Zaáleží dost na tom, zda již máš menstruaci, nebo ne. Pokud ještě ne, tak klid, ještě porosteš, pokud již ms máš, je to trochu horší. Jinak moje dcerka bude mít 14 v červenci a měří 154 cm a váží cca 41 kg. S růstem potíže má, chodíme na endokrinologii a vypadá to dobře. Potíže má z dlouhodobého braní kortikoidů, které nakonec ani nepotřebovala. Měla být vyšší, ale výška se odvíjí od výšky rodičů.
    Hodně se inspiruji na www.detskyrust.cz pak taky na www.rustovyhormon.cz
    Podívej se, zhodnoť svou výšku s výškou rodičů a uvidíš. Pokud ti na grafech vyjde výška hodně odlišná, je potřeba to řešit. Napřed s pediatrem, poté už ti řekne, zda endokrinologie, nebo něco jiného...

  • Jo ještě jedna věc mě napadla - holka zlatá, nikdy nevíš, proč tě příroda naprogramovala tak, jak jsi. Je možné, že bys třeba při jiné výšce měla zdravotní problémy... Tohle je věc, kterou bych já osobně nechala přírodě. Stravuj se zdravě, cvič a o zbytek se nestarej :) Jinak kdybys opravdu tak moc toužila po výšce, tak si klidně zajdi na operaci prodloužení nohou... Ale osobně si myslím, že takovéto řešení je veliká hloupost a zásah proti přírodě... :) Jinak si zkus třeba na netu nebo s nějakou odbornicí na oblékání zjistit, jaké oblečení a boty a doplňky a tak pořídit, abys byla opticky větší ;) účesy a tak.. hm?

  • předpokládám, že jsi v normě. Pokud chodíš na pravidelné kontroly ke své dětské lékařce, měla by tě vpravidelných intervalech měřit, vážit a dělat další potřebná vyšetření. Pokud by něco nebylo v pořádku, rodiče by na to upozornila a začala to řešit.

  • Ahoj, já jsem taky malá, měřím 154 cm a přestala jsem růst někdy ve 12. - 13. letech. Na tvé výšce určitě není nic nezdravého, prostě jsi menší. Jinak dívky rostou do cca 16. let, takže možná ještě "vytáhneš", ale to se děje spíš u kluků.

  • Mám kamarádku která má od nějakých 12ti - 13ti let svých 156 cm, teď je jí 19 a je pořád stejná :D Strava může částečně ovlivnit tvou výšku, ale pokud je to dané geneticky, tak s tím nic nenaděláš :) A zase si myslím že je hezčí, když je holka malá, než když má přes 2 metry. :)

  • Buď uplně v pohodě, mě teď bude 16 let a mám 154 cm a doktorka řekla, že více než 158 mít nejspíš nebudu:-P
    Udělala jsem si z toho přednost, ber to tak, že jsi co je malé to je roztomilé:-D
    já mám po mamče dlouhé vlasy až pod zadek a veliké modré oči takže můj vzhled vytváří dojem malé holčičky ale na to si časem zvykneš:-D prostě buď v pohodě:*

  • možná je to geneticky na to ti asi žádné vitamíny nepomůžou ty hloupá!!!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 542 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist