Rozestup brisnich svalu po tehotenstvi

Otázku položila: Bývalá uživatelka #33108 27.11.2014 21:05

Hezky vecer, mate nektera zkusenost s rozestupem brisnich svalu po tehotenstvi? Nikdy me nenapadlo to resit, ale muj gynekolog me na posledni prohlidce (35tt) dost vylekal. Ze pry byt mnou, dal by si pozor na rozestup svalu, ze je videt, ze jsem sportu pred tehu moc nedala. Pritom pred prvnim tehu jsem necvicila nikdy, mela jsem velkou nadvahu a nicim takovym mi nehrozil. Pred druhym tehu jsem shodila 25 kg, posilovala, behala, telo bylo v daleko lepsi kondici nez poprve. Je fakt, ze pred samotnym otehotnenim jsem byla docela dlouho nemocna s anginama takze jsem cca 6 mesicu necvicila, ale ze bych to bricho pak mela v horsim stavu nez poprve? A daji se pak rozestupy brisnich svalu upravit cvicenim nebo jen plastikou bricha?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj,

    já mám rozestup břišních svalů, a to jsem měla před těhu krásný pevný břicho...v těhotenství jsem o tom vůbec nic netušila až pár měsíců po porodu, kdy jsem si všimla pořád vypouklého břicha a "díry" při lehu...

    Nicméně, mají to kontrolovat na oddělení šestinedělí, což teda asi nedělají všude, protože u mě se nic nekontrolovalo a když jsem si pak sháněla informace a byla si pro stahovací pás, který mi byl v té době už k ničemu, tak mi paní ve zdravotnických potřebách říkala, že jsou těhotenské pásy, které by tomu měli ne přímo zabránit, ale abys to břiško moc netahala, tak ten pás ti v tom pomůže, tak být tebou, klidně si ho pořídím.

    K těm cvikům, jsou přímo na rozestup cviky, nesmí se hlavně namáhat přímý břišní sval..někomu to pomohlo a někomu ne, jde o to jak je rozestup velký, mám známou co dělá cvičitelku a řekla mi že rozestup nezacivčim..že jedině plastika...asi prostě jak u koho a opravdu se to odvíjí od toho jak je velký...

    Tak snad jsem trošku poradila :-)

  • Ahoj. Já teda cvičila, tancovala, ppsilovala, ale do 16ti :-D ale po prvnim jsem rozestup mela, sám zmizel a měla jsem zase uplně plochý břicho a to už pár týdnů po porodu. Už ted v 15tt citim jak se mi zase dělá. A myslim že to tentokrát nebude tak lehké...myslim ale, že ty cviky co tu radí nad/podemnou by alespoň trochu mohli pomoct. Po porodu sk rekni klidně o dva sáčky na břicho a pak jakoby zatínej bříško. Já si z toho vypěstova trochu zlozvyk a dělán/dělala jsem to furt. Při chůzi, na nákupu atd :-D pořád. Poradila mi to mamka a mě to tedy rychle pomohlo :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 560 odpovědí a 409 735 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist