Rozestup břišních svalů po císaři

Otázku položila: Anonymní uživatelka #247015 7.1.2019 21:38

Ahoj holky, jsem skoro 7měsíců po akutním císaři, 30let. Během těhu jsem se vlivem přežírání projedla na 75kg (z 50kg!!!!/159cm). Ke konci to už byly hodně otoky a voda. O mimi jsme se dlouho snažili, takže jakmile jsem se dověděla, že jsem těhu, nechala jsem sportování a žila jsem jen těhotenstvím, aby se něco nepokazilo..nicméně k věci.
Z porodnice jsem se vracela s 65kg (o 15kg víc než mám normálně). Byla jsem totálně vyflustlá psychicky i fyzicky, takže zpočátku jsem byla ráda, že jsem byla ráda neřešila jsem zhola nic. Jedla jsem normálně, občas sladkost, klasika, ale neomezovala se. Váha se ustálila na 60kg.

Teď po tom půlroce se už začínám cítit dobře, aspoň pocitově. A mám chuť se sebou něco dělat a dostat se s vahou a vzhledem těla zpět, tak cca tři týdny : omezuju se v jídle, snažím se víc hýbat (rychlé procházky s kočárem i bez, když manžel pohlídá, jdu se ven lehounce proklusat). Zatím jsem se dostala tak na 56,5kg, hýbe se to...na těle to cítím, hlavně na džínách -nosím ještě furt těhotenské:((
ALE... dělá mi starost břicho, mám ho neustále hodně vypouklé..neúměrně tělu. Mám cca 6-7kg navrch, takže mám tlustý stehna, paže, zadek, špeky na zádech, ale co to břicho?...vypadá to, že jsem ve 4.měsíci neustále. Bojím se, abych neměla rozestup břišních svalů. Jak se to pozná? Podle nahmatání - to jsem načetla na netu, ale ještě nezkoušela. Prý to má většina žen po porodu.
Má to každá ženská? A zmizí to samo nebo se s tím musí cvičit, aby přestalo být břicho vypouklé? Znám spousty mamin z okolí, které mají bříško ploché - to opravdu všechny cvičily??? Já cvičení miluju, ale ještě se bojím tělo nějak moc zatínat a navíc...prý se nemají cvičit klasické zkracovačky...chjo!

Díky za odpovědi!


  • 08.01.2019 17:36:29 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Je rozdíl rozestup-dostala, která není ovl8vnena tolik císařem, ale tehotenskymi břichem a je třeba naucit se správně cviky pod dohledem fyzioterapeuta, a vypoukly podbrisek, se kterým se po císaři spatne něco dělá, je dán hlavně tím, jak doktoři při sedsivani břicha neodhadli, jak moc to vše mají k sobě stahnout.

  • dancewomen7.1.2019 22:22

    Já měla rozestup bříšních svalů po prvním cs a musela jsem cvičit s fyzioterapeutkou,břicho jsem měla furt jak těhotná,tak jak píšeš.Po druhém cs mám bohužel tak velký rozestup,že mi už doporučují operaci,takže jako těhotná vypadám pořád a k tomu mám taky stále tak 6kg navíc8-.Jinak srovnávat se s ostatníma je k ničemu, každá jsme jiná,zkus si ten rozestup nahmatat a pokud si nebudeš jistá,poradiď se s lékařem.

  • na rozestup se klasické sklapky nesmí, ty to naopak zhorší, nicméně je vhodné posilovat naopak šikmé břišní svaly. Pokud si nejsi jistá dojdi k fyzioterapeutovi, resp. to jelti rozestup máš a jak velký ti řekne i praktik, gyndař apod. :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 490 odpovědí a 409 679 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist