Rodičovská dovolená

Otázku položila: Anonymní uživatelka #45305 16.1.2012 13:07

Ahojky maminky,
měla bych prosbičku.. Budu žádat o rodičák, nyní jsem na mateřské..
Jak se to teď dělá? Musím zajít na sociálku a tam jen odevzdám formulář: žádost o rodičovský příspěvek?(vyplnila jsem a vytiskla na portálu MPSV)
Pak se musí i do zaměstnání, že jdu z mateřské na rodičák? (Jinak žádnou dovolenou mít z práce nebudu, protože jsem jí minulý rok vyčerpala..)
Děkuju moc všem za rady

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • full.avl16.1.2012 13:43

    nejsem si jistá, ale pokud jsi na mateřský a těhotná tak by jsi měla spadnout zase do mateřské (pokud se kryje nástup a porod) a ne do rodičáku. Zeptala bych se na tohle na pracáku třeba po telefonu.

  • Verousek8916.1.2012 13:53

    Nejsem si jistá, klidně mě opravte, ale mám dojem, že o rodičovskou se žádá na ÚP.

  • Ahojky, já jsem si o rodičovský příspěvek žádala na ÚP, dojdi si tam trochu s předstihem, oni na všechno mají dost času.
    Byla jsme si takto mimo porodné žádat o něco poprvé v životě a jednali se mnou jako s nějakým žebrákem.. a to jsem nikdy nežádala o žádné dávky, příspěvky atd. Po maturitě rovnou do práce až do mateřské.. hrůza :-(.
    A pozor!!! S tou dovolenou - pokud jsi ještě teď po novém roce na mateřské, máš na dovolenou nárok a to na celou část. Zaměstnavatelé to samozřejmě sami od sebe neřeknou, ale je to tak.
    Měli by Ti ji celou proplatit ;-)

  • No u nas se žádá na sociálce. Jdu tam ve stredu, taky jsem rodila v záři. Rikala mi to holcina z kurzu jak jsme chodily s mimiskama, ze si to tam vyrizovala. Tak snad tam nepojedu zbytecne.

  • Holky určitě nic nezkazíte, když si někam zavoláte, pokud s sebou musíte bráť prcky, tak ať se někam natáhnete zbytečně... :)

  • Ahojky no teď to taky budu řešit, rodila jsem v září a na mat. dovolenou jsem nastupovala v srpnu. U nás se to vyřizuje na sociálce, ale do formuláře musím mít potvrzenej denní vyměřovací základ na mateřskou, to mě prej potvrdí na OSSZ. Docela mě ale zarazilo to s tou dovolenou :-o, já mám z loňska nějaké dny nevybrané a letos bych teda měla mít nárok taky na něco?? To je složitý, že by se z toho jeden po....:-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 208 otázek, kterým se dostalo 271 544 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist