Revize dělohy, těhotenství

Otázku položila: Bývalá uživatelka #179750 27.9.2017 16:24

Zdravím Vás, už se musím trošku vypovídat, protože to na mě všechno začíná nějak doléhat. V únoru jsem v 8.týdnu těhotenství prodělala revizi dělohy (po těch článcích, co tu čtu, toho dost lituji, ale už to nevrátím) a od té doby se nám s přítelem otěhotnět prostě nedaří, nevím, zda je to tím, jak na to pořád myslím..:/ gynekolog mi stále radí, ať počkám, ale mě už to nebaví..vím, že je asi ještě brzo, ale přemýšlím už i nad umělým oplodněním, kdy si zase na druhou stranu říkám, že když to šlo jednou, tak proč by to nemělo jít znovu..jen to čekání a modlení každý měsíc, ať se ta červená mrška už ztratí, je hrozné :( máte nějakou radu, co a jak dělat, aby se to už konečně podařilo? Asi bych už zkusila všechno..Samozřejmě bazální teplotu měřím a beru i kyselinu listovou (Femibion)..Děkuji moc za rady a vyslechnutí, i když takhle po písmenkách :-)

  • 27.09.2017 18:05:08 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Petrakim27.9.2017 17:12

    Ahoj, byla jsem na to podobně, jen revizi jsem měla v lednu leto (10 měsíců snažení) a v červenci jsem znovu otěhotněla (tedy po nějakých 6-7cyklech), zatímje vše OK. Ale poradím ti jedno - vydupej si u gynekologa žádost na spermiogram partnera. U nás se tam našel problém, který způsobuje, že na těhotenství prostě musíme čekat déle než zdravý pár, šance na otěhotnění kolem 1% místo obvyklých 15%. Tím, že jsem se dozvěděla co a jak, ze mě stres spadl a pak se nám to tedy podařilo. Pokud gynekolog to nebude chtít řešit, objednej se raději do caru - tam udělají komplet vyšetření nejen tvoje, ale i spermio pratnera, která ti ani gynekolog neprovede. A držím pěstě, nezoufej a bojuj!

  • Moje známá měla podobné problémy a nakonec po dvou letech snažení se na to přestala soustředit, našla si novou práci a šup jen co nastoupila byla v tom. Vím že se to lehko říká, ale hlavni je aby jsi byla psychicky v pohodě :-)

  • Meris v ústech?
    Ovulaci v grafu vidět máš, jen je potřeba to načasovat a hned po ms začít.
    A bohužel psychika dělá hodně, takže já bych se přiklonila k nějakému základnímu vyšetření u Dr, které tě může uklidnit, že už se něco děje (moje zkušenost) a pak to může jít samo ani nebudete vědět jak.

  • Ahoj. Jsem na tom podobně, s tím, že revizi jsem prodělala v listopadu. Po gynekologické stránce jsem v pořádku. Ale otěhotnět se stále nedaří. Měřím bazální teplotu, dělám ovulační testy, piju kontryhelový čaj, jím kyselinu listovou, partner zinek a vitamín E, brala jsem utrogestan a stále nic. Také vím, že psychika dělá hodně a snažím se být co nejvíc v pohodě, ale každoměsíční negativní těhotenské testy pokaždé obrečím. Ale když to šlo jednou, určitě se podaří i podruhé, musíme tomu věřit;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 714 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist