ŘP Před těhotenstvím?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #68003 30.9.2012 10:21

Ahoj holky,mám dotaz...Je mi 20 let a nemám ještě ridicak a plánuji otěhotnět,spíš už probíha snazeni a myslím že se zadarilo :) Ale nejak se necitim si delat ridicak,jenze rodice a pritel me k tomu premlouvájí prý to je výborná vec,hlavne kdyz máte malé deti a potrebujete k doktorovi nebo táák..Co myslíte kdy ho dělat ? Pred tehu,po tehu a nebo vubec dík :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak bylo by asi dobré ho mít už před těhu, ale v těhotenství bych ho určitě nedělala, je to dost stres...

  • Ahoj, rozhodně před těhu, nebo až po....v autoškole je spousta nepříjemných situací a na silnicích dost stres...myslím, že by to v těhotenství nebylo OK...já mám řidičák 8 let, naježděno mám už opravdu moooc a dodnes se někdy tak leknu něčeho, že bejt těhu, tak potratím....hodně času trávím na D1 a tam je to na denním pořádku..zařekla jsem se, že v těhu se jí budu vyhýbat....držím pěsti a rozhodně si ho udělej...v dnešní době si bez auta téměř neškrtneš :(

  • petulinkaa1330.9.2012 10:44

    pokud si ho chces delat,tak po tehu,pokud se vam zadarilo....zalezi jak moc jste na aute zavislí ( vesnice,zadna doprava) to je pak potreba,me je 24let,ridicak si delat nebudu,protoze mam z toho strach a hlavne mezi ty dnesni blázny na silnici se na to necitim a nastestí ho tedy ani nepotrebuji,protoze jsem ve meste,ne tedy v centru,ale tam jsem tramvaji za 6 minut,takže pohoda a k doktorce co planuju chodit dojdu pesky :-) a dyztak je po ruce manzel,ktery me stejnak rád vyváží :-) a nebo zvbytek rodiny :-D takze jak pisou holky,muze to byt v tehu dost stres,tak to odlož po těhu :-)

  • mně je 20 let a řifičák se bojím dělat :-) mám 3 měsíčního chlapečka a doktory návštěvy zvládáme perfektně i bez auta :-) ale jinak pokud jsou na řidičák a samotné auto finance rozhodně je to dobrá věc .-) Pro nás by bylo auto jako druhé miminko co se týče peněz

  • Pokud se ti těhotenství teď nepotvrdí, tak bych ho šla okamžitě dělat. Od nového roku se celý systém dělání autoškoly zpřísní, bude to náročnější a tím pádem také dražší. Navíc člověk dostane řidičák jen na rok a pokud udělá nějaký přestupek, řidičák mu vezmou.
    Jenže zase otázkou je, jestli by sis ho teď udělala a pak jezdila... Protože přece jen ty hodiny v autoškole jsou opravdu minimální, já mám řidičák dva roky a pořád cítím, že to není zdaleka dost.
    Také bych zvážila, jestli jsi z města nebo z vesnice, u nás by se to bez auta neobešlo, bydlíme na vesnici a autobusové spoje nejsou zdaleka dostačující, např. ráno jede autobus o půl 7, pak neskutečně přeplněný školní autobus a zpět nejdříve v poledne. Nedokáži si představit, že bych s kočárkem cestovala tímto způsobem. Ve městě je to úplně něco jiného, tam bych klidně jezdila MHD nebo s kočárkem normálně pěšky.
    A také stojí za zvážení přítelovo zaměstnání. Pokud by to šlo vždy nějak udělat, aby vás k doktorovi mohl odvést, tak by to šlo, ale můj přítel jezdí pracovně daleko a tak je třeba celý týden pryč, proto vím, že s těmi dětmi budu muset všechno absolvovat já sama.
    Ale jak píší holky už přede mnou, pokud se zadařilo, tak bych do toho nešla, je to velký stres.

  • ja jsem tehotna a ridicak zrovna delam chybi mi par jizd a mam hotovo ...ja v tom tak velky problem nevidim kdyz jsem ho zacala delat tak uz jsem tehotna byla ale jeste to nevedela a prece kvuli tehotenstvi zaplaceny ridicak nenecham...nevim kazdy ma svuj nazor ja uz mam jednu holcicku a manzelovi vzali ridicak a tak bez auta to neni jednoduche...ja bych do toho kazdopadne sla papa

  • Verousek8930.9.2012 12:35

    Já když dělala autoškolu, tak se mnou byla slečna, která byla těhotná a běžně s námi dělala jízdy a vůbec žádný problém jí to nedělalo. Instruktor jí sice nedával jízdy časově dlouhé a většinou šla na řadu první, aby mohla jít domů, ale ani to nepotřebovala a byla úplně v pohodě. Osobně si myslím, že autoškola takový stres není, ono spíš jde o to, jaký jsi člověk, jestli se vyděsíš ze všeho, nebo jestli běžné situace při provozu zvládneš v klidu. Podle toho bych se rozhodovala. Ale jak psala anonymka 74813, šla bych hned už jen kvůli tomu systému, který má být.

  • Ahoj, já jsem určitě pro řidičák. A asi hned, pokud jsi v začátku a tak dlouho kurzy netrvají, aby tě to potom obtěžovalo. Já mám řidičák od 18 a jsem za něj hrozně ráda, už jenom proto, že na nikom nejsem závislá. Když si představim, že bych se měla před každým větším nákupem připravovat na to, že to potáhnu v ruce nebo čekat, až přítel bude mít čas, náladu.... :O=

  • Ahoj,ja jsem na konci 26 tt a ridicak dodelavam. Mam individualni plan kvuli male ,protoze manzel jezdi kamionem,tak aby mohl malou pohlidat kdyz je doma a doufam,ze to stihnu :-D . Bydlime na vesnici a ridicak s takhle malym miminkem budu potrebovat.

  • Dělat ho hned, autoškoly Tě vezmou téměř hned a za 2 měsíce máš autoškolu hotovou. A je to opravdu výhoda, nemusíš jezdit s kočárkem autobusem a nasedneš do auta a je to.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 539 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist