Pustí vás sednout v MHD?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #293610 19.5.2018 22:30

Ahoj maminky,
když jste byly, nebo jste těhotné, pustí vás v MHD sednout? Říkáte si o uvolnění místa? Já jsem v devátém měsíci a musím říci, že mě pustí jen výjimečně a vždy jen paní okolo padesáti. Chlapi si mě jen prohlíží. Jeden mladý pán mě dokonce požádal ať si jdu stoupnout jinam, když jsem nad ním stála s břichem, které měl v přeplněné tramvaji skoro v klíně. Očividně ho to obtěžovalo. Mladík ( cca 25let) se začal zvedat a jeho Maminka (cca 50) na něj vyjekla ,, blázníš? Jen šeď! Mě taky nikdo nepouštěl. Ona to vydrží". To mě celkem šokovalo. Jaké máte zkušenosti vy?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • hiuhi19.5.2018 22:53

    Jednou jedinkrat me pustila starsi pani sednout, v prvnim tehotenstvi v 33tt, kdy na me bylo i videt, ze mi nebylo dobre kvuli zmenam tlaku a pocasi atd... Jinak me nikdy nikdo nepoustel sednout, ale ja su drzkata, kdybych si sednout chtela sla bych k sedackam urcenym tehotnym a nemohoucim a nekoho bych proste pozadala...

  • terryk20.5.2018 6:56

    Žiješ evidentně v pěkném buranove. Mně se toto snad nikdy nestalo, ba naopak vždy vyskakovala snad půlka dopravního prostředku, aby mě pustila sednout, ač jsem většinou nechtěla, páč v této fázi těhotenství mi dalo větší problém sednout a vstát než stát. Dokonce na odběrech, ač jsem si stoupla do fronty, mě všichni lidé svorně donutili, ať je predbehnu. U bankomatu mě zas jeden pár pustil před sebe, ať nečekám. Takže naopak v těhotenství a i v mateřství se stále opakovaně ujišťuji, že to s naším buranstvim není tam vážné, jak se traduje:-)

  • buccaneerka219.5.2018 22:41

    Stalo se mi to jednou, asi v šestém měsíci s úplně malým bříškem, že jsem nastoupila a hned za řidičem mě mladá slečna chtěla pustit sednout. Teď začínám 9. měsíc a zatím jsem si v dálkovém autobusu vždycky jedno místo našla a v místním postojím zatím bez problémů, navíc je to pro mě pohodlnější než sedat zase vstávat, to mi jde hůř než samotné stání.

  • Ja toto ešte nemám zažité, ale z opačnej strany, len raz sa mi stala taká situácia, že som mala príležitosť - a teda som to aj urobila - ponúkla som tehotnej svoje miesto. Ja s týmto nemám problém a úprimne nedokážem pochopiť, ako môžu byť ľudia takí neohľaduplní. Akože, aj starí ľudia vedia byť pekne drzí a urážať cestujúcich ešte skôr, než ich zbadajú a zareagujú, ale v prvom rade keď je pre niekoho naozaj očividne problém stáť počas cesty mhd, je slušné mu miesto uvoľniť. Tomu mladíkovi, ktorému vadilo brucho si mala povedať, že keby ťa pustil sadnúť, nikomu s bruchom nevadíš :-) A čo sa týka päťdesiatničky, to je očividný príklad toho, ako ľudia nechápu, že začať treba od seba. Čo je teda veľmi smutné... O pár rokov bude rada, keď ju možno práve ty pustíš si sadnúť, lebo už nebude vládať stáť na nohách... Aký paradox, že?

  • A.t.i19.5.2018 23:05

    Mhd jsem jezdila jen v prvním těhotenství a to mne pouštěli sednout jen ženské bez ohledu na věk a pak "chlapi" do 20 let. U těch starších ročníku, hlavně 40-50 let nic. Buď předstírali, že je venku něco strašně zajímavého, aby se nemuseli na mne podívat, nebo rovnou na mne vrhli pohled typu, abych s tím vůbec nepočítala, že mě pustí.

  • Mne pouštěli sednout až tak od 6-7.mesice, kdy to bylo vidět, a musím říct, že se pak stalo snad jen jednou, že mě nikdo nepustil sednout :-o ale to byla fakt barvami šalina a nebyl přehled. Pouštěli mne jak ženský, tak chlapi, jak stáří, tak mladi, tak deti. To bylo teda v Brně. Druhé tehu v Praze jsem jezdila už s malou za ruku, tak to nás pouštěli obě.

  • whitehorse120.5.2018 6:27

    Mne pouštěli sednout muži od 55 let a ženy spíše taky starší. Já osobně těhotné taky místo nabízím. Bohužel je to o lidech a výchově a ohleduplnosti. Ne každý si totiž uvědomuje riziko, které sebou nese pád tehotne v MHD, že to neohrožuje nejen ji, ale i plod. Obdobně je to i s pomocí s kočárkem při nástupu/výstupu do mhd. Málokdo mladší pomoc nabídnul.
    Přidám ale zajimavost-kdyz jsem byla silnější, s vystouplým bříškem, tak sem jednomu moc milému pánovi kolem 60let jen stěží vysvětlovala, že fakt nejsem těhotná a sedět nepotřebují.

  • zakewka20.5.2018 10:21

    Ja jsem hodne drzkata, takze kdyz jsem si chtela sednou, rekla jsem si.. ve vlaku jeste nekdy na zacatku, to jsem mela snad cerstve prukazku, jeste jsem si priplacela 1 tridu a stejne jsem stala ve druhe u zachodu.. po hodine jsem to nedala a rekla si pruvodcimu. V pohode me usadil. na me nebylo hodne dlouho poznat.. jeste nekdy v 8 mesici me sjela nejaka babka, ze co je dneska za mladez, ze ji nepustim sednout.. no nemela to delat.. ja jsem na tohle hodne hakliva, vzdycky jsem se zvedla a poustela od deti az po stariky vsechny.. jak ona na me tak ja na ni.. ze co.mi teda je, ze nezvednu tu svoji prd*l aby si chudinka mohla sednout.. no sjela jsem ji slusne, ze v 8 mesici ji fakt poustet nebudu at si najde nekoho jineho.. bez mrknuti dalsi zastavku vystoupila..
    Jinak jsem vcera objevila kouzlo v obchode, ze prednostni kasy jsou super vec a s jecicim kocarem nikdo ani neprotestoval, kdyz jsem suverene nakracela az k pasu a s usmevem jim oznamila, ze to je prednostni kasa.. :-D

  • Ja teda v Praze nemela problem, pousteli me snad pokazde uz od 6 mesice:-)

  • Haha, taky jsem se na to těšila,ale v 8. měsíci mě stále nikdo nepouští. Ale je pravda, že mi známí říkají, že není úplně poznat, jestli jsem těhotná nebo tlustá. Občas si všimnu, jak mi někdo na to břicho kouká a trochu mu to šrotuje asi, ale nepustí nakonec :-D. Ale mně je to zatim šumák, sedět nepotřebuju a kdyby jo, tak si řeknu (už se mi to stalo při potratu, krvácela jsem a vyrazila mhd do nemocnice-magor trochu uznávám a cestou jsem úplně začala omdlívat, tak jsem poprosila paní, ať mě pustí sednout, že se mi motá hlava a úplně v poho, ještě o mě pečovala).

  • sono220.5.2018 22:04

    Ani nie. A to som mávala dosť veľké brucho. Nevyžadovala som si to, ale ráno bolo vždy kopec ľudí vo vlaku, stála som aj hodinu. Dosť som si tak myslela, akí sú ľudia ale čo už. Cestovala som do konca 8 mesiaca a to už bolo dosť namáhave, skoro stále som mala tvrdé brucho.

  • Těhotná není nemocná takže proč by pouštěli sednout!?určitě pustím nějakou babi 80 a víc sednout nez mladou těhotnou.dřív taky nikdo nikoho nepouštěli sednout.prostě autobus ci tramvaj je plna tak musí se stát.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 668 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist