Prvotní příznaky těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #436788 16.2.2021 19:56

Krásný večer, maminky,

zajímalo by mě, kdy jste měli první příznaky těhotenství a jaké byly. Zda byste to bez těhotenské testu vůbec netušily nebo naopak jste již brzy cítily, že je něco jinak.

Poslední dobou se tímto tématem zabývám, podotýkám, že těhotná nejsem, ale spíše mě zajímá, jak reagují různá těla

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Marlena16.2.2021 21:44

    Ještě před vynecháním ms mi přestalo chutnat kafe.

  • Před pozitivním TT šílená únava (přešla až po prvním trimestru) a bolest svalů. Po nalezení pozitivního testu do týdne zvracení a pocity na zvracení po celý den (to trvalo do konce těhotenství).

  • Žádné. Do konce čtvrtého měsíce vše v normálu. Na konci čtvrtého nevolnosti a změnily se mi chutě. Dělalo se mi zle z hovězího, čerstvé papriky a rajčat. U obou těhotenství se mi zdál sen ještě před vynecháním MS, že si vedu za ruku dítě, podruhé dvě děti. Takový sen se mi vážně zdál jen dvakrát. Nějak jsem to vycítila.

  • U prvního i druhého mě bolela a povyrostla prsa snad pár hodin po styku :-D

    U prvního mi zelený čaj hrozně smrděl rybinou a od 7.týdne do 5.měsíce jsem zvracela od rána do večera... Většinou mi na to pomohlo se najíst a pak byl chvíli klid:-D

    Teď u druhého zase čaj, ale vadil mi jen asi 2x a už mi zase chutná. Špatně se mi spí a vadí mi ležet na břichu a to jsem tak v 6.týdnu...k doktorovi teprve půjdu.... V prvním jsem spala na břichu snad do 4.měsíce :-o včera jsem jedla olivy... Jinak celý život ty mrchy zelený úplně nasnášim, tak jsem byla trochu v šoku :-D no a na zvracení teprve čekám... :-D

  • AjdaK17.2.2021 4:38

    U prvního syna mi přestalo ze dne na den chutnat kafe a to jsem byla silný kafar díky práci. Když jsem třetí den kafe záhadně nepila, udělala jsem test a 7 dní před MS byl duch. Ted čekám druhého a opět 7 dní před duch, jen tentokrát pro změnu jsem tušila díky sileny bolesti prsou a uplne me přešla chuť na sex. Ale tak moc ze se me chlap skoro nemohl dotknout aby se mi to nehnusilo.

  • Já vždy když otěhotněla, tak jsem měla hrozně silný pocit, že se dostaví menstruace (která se v tu dobu opravdu měla dostavit), přitom normálně mi chodí prakticky jako nic..Bez testu bych prostě neuvěřila, že jsem těhotná.. (a to jsem už otěhotněla 7*), ale zjistila bych to podle bazální teploty určitě brzy...Jinak u mě první jistě reagují prsa, pak močák, žaludek až docela pozdě...

  • Pokazde jsem ae v den ocekavane ms vzbudila a vedela, ze proste neprijde .... Neco proste bylo jinak, par dni na to pak strasna bolest prsou a silena unava

  • V podstatě vůbec žádný ale nějak vnitřně jsem na sebe začala být víc opatrná, měla jsem nějaký tušení či co...test jsem si dělala az po týdnu zpoždění a říkala si, že to asi nebude ze se mi jen něco zdá...no a ono jo.

  • Mala som pocit, že každú chvíľu dorazí ms, tri silné pichnutia v maternici(asi uhniezdivanie) a bola som taká zduta, akoby som bola už v 4.mesiaci(a to mi len pár dní meskal ms). Toto bolo 2 týždne a potom nič... Len mi veľmi chutilo mäso.

  • sisterrys18.2.2021 21:36

    Tři těhotenství - první vše normální až do potvrzení od dr, pak mi začalo být zle. Ale určité tušení, podvědomé, už bylo, když jsem si dělala první test, kdy byl jen duch.
    Druhé těhotenství - jsem si říkala, co to mám za divnou střevní chřipku a manžel, že jsem určitě těhotná, měl pravdu.
    Třetí těhotenství, silné tušení ještě před vynecháním ms, ale příznaky žádné, krom tvrdnutí dělohy, ale to jsem si myslela, že je blbost. Dne po pozitivním testu mé "oblíbené" nevolnosti.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist