První prohlídka na gynekologii

Otázku položila: Anonymní uživatelka #61368 31.7.2012 22:09

Zítra mam termín na gynekologii a hodlam říct že nejsem panna tak co mě čeka děkuju

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Přesně tak. Asi jsi mladá slečna, takže se tě určitě zeptá, zda jsi nebo nejsi panna - někteří gynekologové, pokud je dívka panna, vyšetřují přes konečník. Ale ty nejsi, takže tě určitě vyšetří normálně vaginálně. ;) Můj pan doktor dělá i vaginální ultrazvuk a jednou ročně dělá stěr z čípku (na čípku se tvoří rakovina, tak se kontroluje) a prohmatává prsa (také z důvodu možné rakoviny - udělala by se bulka). Jinak se tě určitě zeptá na rodinou anamnézu (tak se třeba poptej mamky, pokud nevíš, jaké vážné onemocnění se u vás v rodině vyskytuje/vyskytlo), zeptá se tě na tvůj zdravotní stav, zda piješ, zda kouříš, jestli užíváš nějaké léky. Pokud budeš chtít, může ti předepsat antikoncepci, on se tě určitě zeptá a nějakou ti doporučí (mě se ptal i na cenu). A jestli máš nějaký gynekologický problém, tak se neboj mu to říct, pořešil by i to. ;)

    A ještě bych tě chtěla upozornit na to, že pokud ti nebylo 18 let, bez souhlasu rodičů tě doktor nevyšetří a nepředepíše ti ani antikoncepci, bohužel. Myslím tedy, že by tě musela maminka doprovodit.

  • nic:-))) prohlídka :-D koukne dovnitř a zjisti, zda jsi v pořádku..možná prohmata i břicho, zkontroluje prsa....a asi ti gynekolog i nabídne antikoncepci, pokud ji jeste neberes a možná tě bude poučovat o bezpečném sexu:-

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist