První menstruace a holení

Otázku položila: Anonymní uživatelka #43631 12.12.2011 19:05

Ahoj,dnes jsem dostala nečekaně první menstruaci a chtěla bych se zeptat na holení tam dole,některý holky ze třídy se holí a některý ne,je se lepší holit?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • co se týče holení, každý na to má jiný názor. Můj je ten, že pokud to holčina prvně dostane, měla by se začít holit. Pokud je to teda zapotřebí. Mě osobně by to vadilo. Určitě je lepší se holit, protože se snáž udržuje hygiena a další věci. Ovšem není to psané pravidlo. Záleží vážně na každé ženě, jestli se bude holit nebo ne. Jediná nevýhoda je, že jakmile začneš, už musíš pořád...

  • myslím, že není nic lepší, záleží, jak se cítíš tak - tak či tak, myslím, že je to Tvá osobní věc, do které ti nemá kdo co mluvit....Není také pravda, že jakmile se začneš holit, tak se musíš pořád-to platí jen v případě, že chceš zůstávat oholená-chloupky rychle dorůstají. Také jsem to zkusila-několikrát a vyhovuje mi se neholit. To, že jsem to zkusila nijak neovlivnilo míru ochlupení a pod., takže bych se nebála experimentů s ochlupením :-)

    V době, když jsem dostala svou 1. MS (15 let zpátky), tak se o tom nemnluvilo a myslím, že nebylo tak běžné, že by se někdo holil, ale těžko říci.Jako dítě jsem se těšila, až tam dole budu chlupatá jako mamka, byla to pro mě známka dospělosti. To je i hlavní důvod, že se teď neholím, cítím se pak jako nahá a navíc už se rozhodně necítím jako holčička-ani uvnitř, ani tělesně, je mi v této roli dobře. Opravdu si nechci hrát na (nedotčenou) holčičku.
    Avšak v dospívání mi přišlo ochlupení nakonec také nepatřičné (ne kvůli okolí, i když se mi zdálo, že holky nemluví nějak pěkně o holkách, které byly v dospívání napřed a ty se naopak před námi, co jsme měly ještě dětská těla styděly a ve škole v přírodě odmítaly společné koupání-no těžké, ale krásné období:-) ), protože jsem se rozhodně necítila jako dospělá a kdybych věděla o holení a jak na to, holím se, abych dospívání co nejdéle pozdržela a vypadala tak, jak jsem se cítila-jako dítě.
    Chloupky si ale kdykoli můžeš dát dorůst, případně jim dávat nějakou fazónu, alespoň do plavkového období, prostě záleží jen a jen na Tobě, aby ses cítila ve svém těle co nejlépe je nejdůležitější :-)..

  • Souhlasím s holkama, není to pravidlem, ale u já se holím už jen z estetického důvodu, není přece pěkné, když Ti z podpaží nebo zespod lezou chlupy z plavek.
    Já se začla holit asi ve 13-14letech, ani si už nepamatuju, jak to vypadá, když jsem úplně zarostlá. Holím se tak 1x týdně. Klidně to zkus a uvidíš ;) Je to na Tobě...

  • petulinkaa1313.12.2011 11:13

    je to na každe zene,ale co se tak s chlapama bavime v praci treba tak uz rikaji,ze maji tech vyholenych holek plny zuby,ze uz je to moc a maji radci kdyz tam neco je :-) je to zajimavy :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 208 otázek, kterým se dostalo 271 544 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist