Prosím o radu ohledně kojeného miminka

Otázku položila: Bývalá uživatelka #23470 31.5.2011 9:03

Ahojky holky,
malý má ted 23 dní a často mi pláče. V 19:00 ho okoupu, namažu, přebalím, nakojím, dám ho odříhnout a on od té doby má hysterické záchvaty pláče. To samé dělává i v noci a hlavně brzy ráno. Taky se mi už několikrát stalo, že jsem si ho ráno vzala k sobě do postele a on se několikrát poblinkal. Myslíte, že se přepíjí? Mně spíše připadá, že mu to moje mateřské mléko nesedí, že ho nemůže strávit. Je něco takového možné? Myslíte, že kdybych mu zkusila večer před spaním dát např. umělé mléko nutrilon omneo při zažívacích obtížích, jestli ho bude lépe snášet, že bych udělala blbost? Nevím už co s ním, mléka mám myslím dost a po jídle si už umí hezky odříhnout, tak nevím, kde je chyba. A na prdíky taky občas trpíme, ale zdá se mi, že poslední dobou prdí často, tak s tím by asi neměl být problém. Děkuji za odpovědi. jinak mu už dávám asi týden probiotika, ale změny k lepšímu zatím nevidím.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • a nebolí ho bříško? já být tebou, poradím se radši s pediatrem.. nevím teda jakého máš pediatra, já te moji volám kvůli každé kravině...

  • ahoj :) mala mi to zacala delat ve tretim mesici, vecer strasne hysteraky.... mleka jsem mela taky dost, ale slabe. takze odpoledne se snaz at ti prcek prsa uplne vyprazdni a na veceri flasku nutrilonu a kdyztak dopit tvojim mleckem, kdyby mu ta flaska nestacila. mi dokonce mala vecer uplne odmitala prsa, jenom je citila, zacala rvat... obcas mi to udela i v noci, ale vetsinou ji pak uz staci moje mlecko, tak to zkus a uvidis. jinak je to vcelku normalni, vecer maji deti velky hlad a hodne maminek vecer dokrmuje :)

  • Vandí, slyšela jsem že nic takového jako slabé mléko neexistuje, každá matka má přesně takové mléko jaké její miminko potřebuje. spíš si myslím, že je ve stresu, potřebuje zpátky dělohu :) zkus si sehnat knihu od Harvey Karpa Nejšťastnější miminko v okolí, tam píše proč děti pláčou i když je nic nebolí a mely by být v pohodě. Je tam navod jak presne postupovat kdyz miminko breci a pry to vzdycky zabere. kamoška podle toho malýho uklidňuje a fakt jim to bezvadně zabírá a já se na to taky chystám pokud bude náš brouček plakat...at to malého brzo přejde a je v pohode. papa

  • Ahojky,
    já si taky myslím, že to může být bříško nebo je prostě večer už hodně přetažený. Jak ti spí přes den? Já bych zatím jen kojila, takovéto tvrzení o slabém mlíce mi nějak nesedí :-). Je hodně malinký a může mít různá trápení a bolístky, zkus se zaměřit i na svůj jídelníček, někdy může paseku nadělat i přemíra mléčných výrobků a konzumace mlíka, nebo různé luštěniny, cibule, zelenina atd. No a pokud máš dobrýho pediatra, tak konzultovat s ním. U takto malého miminka by měl dokrm Um nařídit až pediatr. Nebo kdybys měla problém s kojením, tak zavolej laktační poradkyni, na www.kojeni.cz je seznam a tam si vybereš tu, která je nejblíž tvému bydlišti. Určo zabojuj a bude to ok.

  • ahojky,
    taky bych se nejdřív určitě poradila s pediatrem..ale náš malý měl problémy s bříškem 6.měsíců, vlastně až do doby, než jsem začla přikrmovat..do tý doby jsme taky bojovali s pláčem. a zjistila jsem, že trpěl hodně právě na mléčný výrobky - nemohla jsem vůbec nic, mlíko ani převařený. po všem měl průjem a hodně plakal, samozřejmě nejvíc taky večer. po 5.měsíci jsem dávala probiotika a ty zabraly až asi po 10ti dnech, pak následovalo přikrmování a od tý doby uplně v pohodě.

  • Na přikrmování zapomeň, akorát bys ho odstavila. Nám na bříško zabraly probiotický kapky a taky večerní masáž Pupíkem. Uspávala jsem skoro do 3 měsícu v náručí v zavinovačce a maličká spala skoro stejně dlouho se mnou v posteli. Usla krásně při nočním krmení a bylo po starostech.. Teď už bezproblému spinká sama.

  • já bych taky jen kojila, tvoje mlíko je 100% to nejlepší a rozhodně tam není nic špatného pokud nekouříš nebo nepiješ. 23 dní je málinko a tak si pořád zvykáte oba dva. blinkat může klidně z toho rozčilení. jinak večer je typický pro tyhle pláče.já uspávala v náruči taky 3 měsíce, pak kojení a teprve až nedávno mi začal usínat sám (13 měsíců). trpělivost a trpělivost!tím, že budeš dítko chovat ho rozhodně nerozmazlíš. nic jsem přes koleno nalámala a taky se to v pohodě naučil. jen to trpělivě zkoušet a zkoušet :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 615 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist