Problémy s kojením - pomůže el. odsávačka?

Otázku položila: HaSha 1.9.2020 13:33

Zdravím.

Jsem tři týdny po porodu a pořád jsem se pořádně nerozkojila. Už od třetího dne v porodnici je malá dokrmovaná Sunarem, to jsem neměla mlíčko vůbec, s příchodem domů se to trochu zlepšilo, ale od té doby žádný velký pokrok. Pokračuju v pití maliníku, co jsem pila v těhotenství, beru homeopatika Ricinus 5CH, zrovna mi došel granulovaný čaj od Hippu (dokoupím hned jak bude dostupný), miminko přikládám co 2 až 3 hodiny dál, i když si ze mě moc nevezme. Podle manuální odsávačky ze sebe dostanu za 30 minut absolutně neměřitelné množství, odhadem "snad" 5 ml. Malá už vypije Sunaru i stovku :( Přemýšlím, jestli by elektrická odsávačka nebyla na stimulaci lepší a nedostala ze mě víc. Co myslíte?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Kontaktovala bych laktační poradkyni. Držím palce! :-)

  • Souhlasím s kontaktovanim laktacni poradkyně.
    Mne hodně pomohla , měla jsem od ní el.odsavacku pujcenou.
    Přikládat až po 3h muze byt málo. Jak v noci?
    Pokud se mimco nacpe sunarem, nemá pak logicky hlad a není poptávka.
    To že nic neodsajes nic neznamená. Já taky neodsala a přitom kojila dite az do 2 let. A i v tech prvnich mesicich sem ta cely den zvladla odsat tak 50ml. A mimco přitom skvěle prospivalo jak jsem se rozkojila.

  • Za sebe (krome te zminovane laktacni poradkyně) bych rozhodne prikladala miminko co nejcasteji a kaslala na nejake casove intervaly :-). Cim vetsi kontakt, tim to je lepsi.

  • Potřebujete hlavně stimulovat prsa. Pokud dokrmujete umělým tak miminko nemá snahu brát od vás. Pomáhá kontakt nahého miminka na vaši kůži. Každopádně odsávat by mělo taky pomoct ale chce to zvýšit četnost. Manuální odsávačka je jen o větší práci pro vás. Nemusíte kupovat elektrickou. Musíte zvednout odběr z prsou aby byla větší výroba. Souhlasím že laktační poradkyně by měla pomoci. Často jde o špatnou pozici při kojení. Držím palce.

  • Petrakim2.9.2020 9:21

    Dokrm způsobuje velmi často úbytek až ztrátu mateřského mléka - dítě nemá potřebu od vás pít, protože flaška je na přisátí jednodušší a rychlejší. Přikládejte co nejčastěji, hlavně v noci, ať si prso klidně jen dudlá. Já kojila pořád, co hodinu a klidně byla malá přisátá i 40 minut, měla jsem problém vůbec, aby se chytla a moje bradavky byly bolestné peklo. Přesto jsem to zvládla, díky dule a hlavné své vůli vyčkat bolest i tu náročnost, co se s tím pojila.... trvalo to cca 1-2 měsíce, než se kojení hezky ustálilo a cca 4 měsíce, než mě přesla bolest prsou a odhodila jsem kojicí kloboučky. Pak bylo kojení jak po másle, ale začátky jsou opravdu náročné, velmi náročné ....

  • Eika1.9.2020 15:34

    Určitě zkuste laktační poradkyni. Mně hodně pomáhal čaj pro kojící matky od Leros a ještě i fenyklový čaj a já neodsáhavala odsávačkou s to mi to nešlo. Odstříkávala jsem ručně.
    Moc držím palce a ať se rozkojíte!!!

  • Zdravim, jak to tak ctu, hlavne bych u vas zapracovala na psychice..verte sama sobe a miminku, ze to zvladnete! Zacatek je tezky, ale urcite to zvladnete, mejte miminko co nejvice u prsa, klidne cely den a noc kdyz bude mimi chtit, poradte se s laktacni poradkyni (pomuze a podpori vas) a hlavne verte tomu, ze miminko se od vas kojenim dostatecne naji, nemusite "merit" kolik mleka mate, mleko se tvori na zaklade poptavky, tudiz cim vic je miminko prisate, tim lip, telo mu bude "produkovat" mleko podle potreby..tedy nakojte a po kojeni kdyz zaplace nebo poznate ze ma opet/porad hlad, nabidnete opet prso, ne sunar. Bohuzel jestli je mimi hodne zvykle flasku, bude to na zacatku narocnejsi, ale postupne se vam to ustali a uvidite ze to jde vlastne "samo". Preji at se kojeni zadari, sama kojim uz ctvrty rok (skoro tri roky starsiho, dokonce jsme pokracovali i v dalsim tehotenstvi, pak po porodu 5 mesicu tandem a ted uz pokracuji jenom s mladsi:-);-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist