Problémy s HA

Otázku položila: Anonymní uživatelka #41047 9.5.2011 7:51

Ahojky všem, rok jsem brala atikoncepci Chloe ale po roce mi začalo být špatně od žaludku. Každý den, lítala jsem po doktorech a nikde nic, tak jsem změnila HA na Lunafem, pořád mi bylo špatně a ještě k tomu se přidala nechuť k sexu tak jsem přešla na Novynette, a pořád mi je špatně. Nechala jsem se od dr. překecat na fibroskopii, to je ta hadička do žaludku. Nic nenašli, udělali ze mě hypochondra a nashledanou. Nevím zda to může být antikoncepcí. Nevím zda mám zkusit přejít ještě na nějakou antikoncepci která neprochází zažívacím traktem a nebo je to prostě psychikou. Trvá to už rok, a já jsem zoufalá. Budu ráda kdyby sem někdo napsal svojí zkušenost nebo názor. Opravdu vám budu vděčná.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj tak tohle jsem měla taky,vyzkoušela jsem 5 různých HA a pak jsem to vzdala a neberu jí a od té doby mi je dobře.
    Poraď se s gyndoušem o jiné možnosti chránění.Třeba ta co se dává pod kůži myslím na 5 let to je.

  • Mně HA začla asi po 7 letech dělat to samé co tobě - vždycky první týden nového platíčka mně bývalo blbě, k tomu se přidala absolutní nechuť na sex. Během 8. roku jsem vystřídala několik jiných druhů prášků a když se mně k tomu přidaly naprosto šílený migrény v době MS při posledním druhu HA, tak sem si řekla dost a přestala jsem ji brat (ani jsem nedobrala další balení). Teď už HA neberu tak dva a půl roku a musím říct, že první rok jsem vyloženě cítila, jak se s tím tělo pomalu vyrovnává a vrací se do normálu. Po vysazení HA jsem nezačala už nic brát a kondom nám nevyhovoval, tak sme praktikovali přerušovanou soulož, ale je fakt, že kdyby se náhodou stalo, že bych otěhotněla, tak by se v našem věku a situaci už nic tak hroznýho nestalo, takže jsem to tenkrát riskli. HA je pěkný svinstvo a už nikdy s tím nechcu mít nic společnýho a ve svým okolí znám spoustu ženských, který už dospěly ke stejnýmu názoru.

  • Mě ted LUNAFEM totálně rozhodila tělo a hormony, to je po 4 měsících užívání a ostatní zkoušet nechci, takže já budu prostě bez antiny...hold si manža bude dávat bacha..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 732 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist