Problém s přejídáním

Otázku položila: Anonymní uživatelka #397836 21.3.2019 12:39

Holky neměla jste některá s tímto taky problém? Nemyslím ‘přejídání’, že si občas dám větší večeři než normálně.. Vlastně už ani žádné snídaně, večeře ani obědy nejím, ale házím do sebe různý věci až dokud mi neni naprasknutí. Nevím proč, ale nemuzu si pomoct. Jsem z toho hrozne nestastna, strasne jsem uz pribrala kvuli tomu ale nemuzu prestat. Mate nekdo zkusenosti nebo tipy, jak prestat a dat se dohromady?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já bych viděla chybu v tom, že nejsi normální jídla. Já to znám od sebe moc dobře. Když nejím pravidelne, tak mě pak taky chytne, že bych do sebe nahazazela vše, od všeho kousek, až mi je blbe. A pak výčitky, hladovka a akorát další záchvat jezeni... Je to začarovaný kruh. Doporučuji fakt pravidelnou a zdravou stravu. Snídaně, svačina, oběd, svačina, večeře... Klidně si dělat krabičky, aby tě právě někde neprepadla ta panicka potřeba sníst cokoliv najdeš. Není to lehký, chce to plánovat, jídlo si poctivě chystat a neodbyvat se. Ale pomůže to.

  • HaSha21.3.2019 12:59

    To, že si to uvědomuješ, je první krok. Můžu doporučit zapisování toho, co sníš. A opravdu to rozdělit na snídani, svačinu, oběd, svačinu a večeři o jednom chodu, sama přece musíš odhadnout, jaká porce je pro dané jídlo "normální". A určitě i pomůže nějaká činnost, ať už sport, vyrábění, tvoření... něco co tě zabaví, aby tě až do dalšího jídla nenapadalo ujídat.

  • KatieD21.3.2019 13:12

    Ahoj, vypadá to na poruchu příjmu potravy s názvem záchvatovité přejídání. Pokud to trvá déle, vyhledala bych odborníka.

    http://www.healthyandfree.cz/index.php/home-old/novinky-z-webu/item/390-psychogenni-prejidani

  • vanilka0721.3.2019 16:52

    Ako uz bolo napisane. Zacat jest pravidelne. Velke ranajky, mensia desiata, obed, olovrant a mala vecera. Vzdy v rovnaky cas. A co sa porcie tyka, tak rano najviac k veceru menej. Akonahle sa Vam toto podari, telo si zvykne a bude uplne v pohode. Akonahle som zacala pravidelne takto jest, neprejedam sa, nemam sialeny hlad a schudla som na vahu, ktoru sa nemeni. Aj zdravotne problemy sa zlepsili.

  • Ahoj. Já jsem se ve 14 ( je mi 16) taky pořád přejídala mlsek atd. Vůbec jsem nejedla snídaně a ani skoro žádnou večeři. Mamka že mě nemohla😂. Kvůli tomu jsem měla lehkou nadváhu..

    V mém případě mi stačilo si dát na ledničku seznam všeho co MUSÍM sníst a co jíst NESMÍM:O=. Po pár týdnech boje jsem se s tím vyrovnala a teď je vše jak má být😊.
    Přeji krásný zbytek dne 💟!

  • Podle lidí, jaké potkávám venku na ulici mi přijde, že má s přejídáním problém každý druhý. Ani já jsme nebyla do nedávna výjimkou. Rozhodla jsem se s tím ale skoncovat. Pomohla mi s tím ketodieta https://www.ketofit.cz/proteinova-keto-dieta , kterou teď dodržuju a jídlo si hlídám.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 714 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist