Problém s otěhotněním

Otázku položila: Anonymní uživatelka #413853 1.2.2022 22:21

Dobrý večer, od roku 1/2018 neberu antikoncepci (já 26, přítel 30), v tu dobu těhotenství nepřipadalo v úvahu, řešili jsme přerušovanou, postupem času jsme přešli na plodné, neplodné dny, ale s tím, že všichni tuto metodu zpochybňují jsem se trošku začala obávat a říkala jsem si no dobře vychází to, ale poslední dva roky opravdu nic z toho jako přerušovanou či řešení plodných a neplodných dní neřešíme a už je nám opravdu divné, že se nám nedaří. Snažila jsem se řešit s gynekoložkou, ale ta řekla, že jsme mladí, máme plno času a že se to povede. Což mi hodně lidí zpochybňuje, říká se že i přes mladý věk, déle jak rok by to trvat nemělo. I přes toto všechno, gynekoložka si stojí za svým a říká, že testy a nic takového není potřeba, protože jsme prostě mladí! Má otázka zní začínám plašit zbytečně, či je chyba v gynekoložce a tento přístup není normální? Pokud jste mli problémy, po jaké době jste řešili?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já bych to za sebe začala určitě uz řešit, vyměnila bych gynekoložku. Ono jasně, mladí jste, ale začít to řešit pak třeba ve 35, může to dojít i k umělému oplodnění, bude to trvat taky roky, než se zadaří, a pak byste byli smutní, že jste miminko neměli třeba dřív.

  • Já měla 24, manžel 27. Snažili jsme se 3 roky, testy se začaly dělat po roce.. při testech se stejně na nic nepřišlo, oba OK. Nakonec pomohla zřejmě jen manželova změna práce a to že jsme se na to přestalo soustředit. Já se na to přestala upínat a začla jsem chodit do fitka (činnost abych to vytěsnila z hlavy) a manžel dal výpověď. Měsíc na to pozitivní test.
    Můžeš zajít třeba na konzultaci k jinému gynekologovi a zjistit jaký by byl jeho postup. Za zkoušku nic nedáš. Držím palce.

  • Gynekoložku bych změnila už jen proto, že vaše obavy nebere vážně a smete je ze stolu bez podrobnější konzultace. Lékař by se vám prostě měl věnovat i když v jeho očích jde o "prkotinu".
    A k vašemu snažení: "Nebráníme se tomu" nemusí být to samé jako "snažíme se". Je smutná pravda, že stále více mladých lidí má problémy s početím. Takže často samotná absence ochrany nestačí a je potřeba se víc aktivně snažit. Nepíšete co všechno pro otěhotnění děláte, jaký máte životní styl apod. Já být na vašem místě, tak tomu dám ještě pár měsíců čas - jedla bych doplňky stravy na podporu ovulace, sledovala bych kdy ovuluji a zaměřila bych se na zdravý životní styl a pohyb. Pro partnera doplňky na tvorbu kvalitních spermií a také zdravý životní styl. A zaměřit se na správné načasování pohlavního styku. Ale nejlépe jistě uděláte, když vše proberete s novým lékařem. Držím palce! :-)

  • Též jsme se 5 let chránili pouze přerušovanou souloží, do toho jsem byla u jiného gynekologa (v rámci jedné ordinacemi), který mi řekl, že až budeme chtít budeme tomu muset pomoct.
    No... kvůli stresu v práci a s rodinou jsem začala brát léky a chodit na terapie, kde se řešilo, že není ani v pořádku to, že spolu pořádně nespíme s jsem stažená. Nakonec jsem se v práci zhroutila, dostala silnější léky, začla se věnovat víc cvičení a přírodě, do toho otěhotněla kamarádka, tak jsme si řekli, že stejně jsme to chtěli za měsíc zkoušet s buď to půjde nebo ne. A ejhle, už pomalinku začínám druhý trimestr. :)
    Ovulaci u sebe poznám, takže stačilo zkusit v této době a mám podezření, že o první pokus jsme dokonce přišli, na druhý pokus to vyšlo, protože jsme mysleli, že už těhotná jsem a i kamarádka mě ujišťovala, že ta menstruace, co přišla, je normální a miminko si jen dělá místo. No, buď to byla klasická menstruace nebo potrat, ale o 25dní později se už žádné krvácení nedostavilo a být je mimčo trochu menší, srdíčko mu buší jak o život.

    Jestli chcete mimčo, zaměřila bych se na stravu, pohyb a relaxaci, přidala nějaké ty vitamíny a čaje pro podporu těhotenství a víc neřešila. Čím víc se člověk soustředí a doufá, tím méně to jde.

  • Hodne pomuze zmena stravy na rostlinnou a protahovaci cviky.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist