Přítel pro mě přestává být fyzicky přitažlivý

Otázku položila: Anonymní uživatelka #227386 11.7.2016 18:46

Ahoj, už delší dobu řeším problém s tím, že mě přestává fyzicky přitahovat přítel. Za poslední dobu trošku nabral, sice jídlo trochu omezil a pár kilo už shodil, ale i tak je pořád silnější. Navíc studuji nutričního terapeuta, o jídlo a životní styl se zajímám a když vidím, jak se neustále cpe masem a sladkostmi, tak mě to až vytáčí. Snažila jsem se s ním o tom mluvit, ale skoro bez úspěchu. Má svoji hlavu a stojí si prostě za svým, moc se mu životní styl měnit nechce. Někdy jsem na něj kvůli tomu až naštvaná, protože sama sportuji a dbám na to, abych se mu fyzicky pořád líbila, ale on pro to nic moc nedělá. Už nevím, co mám dělat, za každou radu budu vděčná.

  • 11.07.2016 19:47:18 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Člověka máš milovat takového jaký je.. To že ty zrovna jsi začala žít zdravě neznamená že tak musí žít i tvůj přítel a musí se ti podřizovat a měnit se kvůli tobě.. Moje nejlepší kamarádka je lesbička a našla si celoživotní veganku a taky kvůli ní nepřestala jist maso.. Asi na to koukam už jinak, po mých zkušenostech ale radši koukam na to aby byl přítel hodný na mě a na malého.. Já mám tedy to štěstí že takového mám a ještě vypadá dobře, a ted spolu čekáme druhé miminko a kynu já :-D

  • Poněkud poeticky a jak praví jedno ze zlatých pravidel duševního zdraví čínské medicíny: "Pokud ti něco vadí na druhém člověku, tak se s tím buď smiř anebo se mu vyhni – tak jako řeka, když narazí na horu. Snáze přeneseš vrcholek hory či změníš tok řeky, nežli změníš povahu člověka."
    Otázka podle mě nezní, jak to udělat , aby se Vám chlap přizpůsobil a změnil se (to se totiž nikdy nestane a když, tak jen krátkodobě a pod tlakem), ale zda si umíte představit, že s ním zůstanete a budete ho akceptovat a milovat právě takového, jaký je - po celý zbytek života.

    Nemyslím si, že to co řešíte, je úplná blbost. Samozřejmě je důležité, aby byl partner hodný a starostlivý a měl Vás rád, o tom žádná, ale - vztah stojí i na dalších věcech - a to jsou společné hodnoty a podobné životní nasměrování. A ano, pakliže jsou pro jednoho z páru zdravý životní styl a sport na jedné z předních příček důležitosti a druhému je to zcela putna, pak věřím, že to opravdu může být problém.
    Chlap, který miluje přírodu, vandry, hory a sjíždění řek by se asi také obtížně sžíval s městskou ženou, která si pod pojmem "dovolená" představuje představuje pobyt v luxusním pětihvězdičkovém welness hotelu.
    Samozřejmě je také dobré úvažit, že nikdo není dokonalý a případný sportovní a zdravovýživový nadšenec, kterého byste si tak přála, zas nemusí mít některé jiné vlastnosti, jež oceňujete u Vašeho současného partnera.

    Je to jen na Vás - zkuste být sama k sobě upřímná, nakolik je to pro Vás důležité a nakolik tuhle partnerovu vlastnost dokážete dlouhodobě skousnout. Pokud se ale rozhodnete s ním zůstat, už se ho nesnažte měnit.

  • terryk11.7.2016 19:18

    Hele, lepší silnější spokojenej chlap, než hladovej vyzablej chudák, kterej má depresi z toho, že si nemůže dopřát, co mu chutná. Co takhle ho místo omezování v jídle přimět se hybat? To by mu nebylo bližší? Ja sama si třeba neumím představit, že bych z jídelníčku vyskrtla sladké a maso, ale k nějaké fyzické aktivitě, abych zhubla a posílila, bych se ukecat nechala:-) a myslím, že chlapi to tak často maj taky:-)

  • Nechci se tě nějak dotknout, ale upřímě když na to kouknu ze strany sebe. Kdyby za mnou přišel chlap a řekl tohle jez takhle a tohle takhle, už mě nepřitahuješ protože si ztloustla nebo tak. Tak moje důstojnost by ho s prominutím poslala prostě do patřičných mezí. Pro mě je důležité jaký je ten člověk uvnitř a nechci ho měnit. Nepotřebuju mít doma modela a nebo někoho koho budu předělávat. Já mám přítele, kterej nikdy nemůže přibrat a to jí horem dolem. Takže je děsně moc a moc hubenej (má to odmalička je to nemoc) no a když jsme spolu začínali (8 let zpět) byl to hezkej vysportovanej kluk (bohatí rodiče mu platili permanentku do fitka a on to při škole stíhal, protože měl hodně času). Teď už svaly na těle nemá, a to prostě proto, že už se živí sám a z výplaty platí nájem, jídlo a všechny ostatní důležité věci, nemá ještě dost praxe na to, aby mu zvýšili plat a navíc u práce i studuje, to znamená, že na fitko není čas ani peníze. Ale stále je to inteligentní, přátelský, humorem naplněný týpek, který semnou zažil tolik těžkých chvil a nikdy mě neopustil a tomu bych měla říct nepřitahuješ mě protože už nemáš svaly... Už jsem asi jiná, ale přijde mi to povrchní. Neříkám pokud ty se sebou chceš něco dělat a máš z toho dobrý pocit proč ne to je jen správné. Sama taky cvičím a kvůli nemoci se musím hlídat v jídlě ale jiným to prostě nenutím.;-)

  • petulinkaa1312.7.2016 21:29

    Reknu ti jen jedno,co delas ty,nenut druhemu.Pokud se ti to nelibi co pritel dela ci jak vypada,tak sorry,ale je to ciste tvuj problem.Trosku si to obrat jak by ti to bylo orijemne.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist