Příprava na porod

Otázku položila: Bývalá uživatelka #21536 13.4.2011 14:09

Ahoj těhulky, maminky...jsem ve 34tt a pomalu se chci připravovat na porod a věci do porodnice. Ráda bych od vás uvítala nějaký tipy a rady, co s sebou nezapomenout do porodnice a jak se nejlíp připravit na porod.
U přípravy jsem začala masáží hráze ( teda přítel masíruje, nevím jak to zvládnout sama přes bříško ), dál si nejsem jistá, kdy začít pít maliníkový čaj a kolik, také jsem tu nedávno četla něco o nějakých semínkách,ale už nevím jaké :(
Do porodnice bych ráda uvítala jaké jste používaly porodnické vložky (značku a kolik s sebou), jaké pak doma a co vše jste si zabalily.
Budu ráda za jakou koliv radu. Děkuji :)

děkuji za vaše odpovědi, už jsem si podle vás udělala seznam, aby na nic nezapomněla :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • tak co si zabalit do porodnice musíš najít na jejich stránkách seznam, protože každá porodnice to má jinak. Já např. vložky sebou neberu mají tam ty jejich, takže jsem si koupila pouze balení na doma v lékárně. A věci co sebou se opravdu dost liší od porodnice. Někde chtějí věci na mímo nikde ne, atd atd. Jinak maliník od 36tt tak cca 2 čaje denně, ale je to napsané přímo na krabičce. Masáž hráze tu jsem vzdala:-D jinak je to lněné semínko a to taky cca od toho 36tt.

  • Přesně jak píše Alča. Spousta porodnic ti dá na miminko na dny, než půjdeš domů, erární oblečení, balení plínek, kosmetiku na zadeček a k péči o miminko. Většina poskytuje i porodnické vložky, někde pouze 1 balení a pak si musí žena obstarat sama, např. v Podolí tak tomu je a i plínky na novorozence musíš mít své. Vím, že zaručená značka vložek je Samu a i když to ženy většinou nedělají, doporučují se používat po celé šestinedělí místo klasických parfémovaných a neprodyšných vložek typu always, aby nedošlo k infekci.
    Určitě sebou musíš mít: občanku, těhotenskou průkazku - pokud v ní máš založené obrázky ultrazvuků, dej si je mimo, jinak už je neuvidíš, oddací list nebo rodné listy obou partnerů vyžadují také dost často včetně prohlášení o určení otcovství. Já mám zabaleno pro sebe: 3 x noční košile určené ke kojení, 1 x kojící podprsenka, 2 x elastická bavlněná podprsenka (další kojící podprsenky chci pořizovat až po porodu, až budu vědět, jak se mi nalijí a změní prsa), kojící jednorázové polštářky do podprsenky, 5 x jednorázové kalhotky, 5 x síťované kalhotky, dubovou kůru, krém na bradavky Avent, teplé ponožky, pantofle + pantofle do sprchy, hygienické potřeby, ručníky, holící strojek. Pro miminko - kojící polštář, pokud budeš používat a oblečení na cestu domů - to ale může dopravit partner po porodu.
    Já se jinak k porodu připravuji cvičením s balonkem EPI-NO www.epino.cz, masáží hráze, piji maliníkový čaj - doporučuje se od 36 tt, mně povolila gynekoložka od 35 tt, lněné semínko si míchám do jogurtu nebo kefírových nápojů a cvičím stahovací cviky v sedě, že stahuji a povoluji svaly pochvy.

  • Ahojky, já jsem si brala 2 balíky poporodních vložek (značka jedno jaká, poporodní jsou vlastně jen buničina, bez lepíků, jsou prodyšné, prostě v lékárně řekneš, že chceš poporodní vložky), používala jsem je dlouho i doma, byly mi nejpříjemnější, hlavně když bylo krvácení ještě silné (celkem jsem koupila 5 balíků), pak se mi osvědčili poporodní jednorázové kalhotky, jsou v baleních po pěti, což ti v pohodě vystačí, jsou také prodyšné, noční košili a župan jsem používala nemocniční, ale můžeš si vzít vlastní, ale ta noční košile musí být taková, aby se ti v ní dobře kojilo, ponožky. Dále ručník, věci na mytí těla i vlasů, to, co běžne používáš, pantofle, pleny pro miminko a vlhčené ubrousky. Oblečení na miminko ve většině nemocnic půjčují, aby maminky neměly starost s praním poblinkaného prádla, jen na převoz domů ať ti pak pievezou oblečení na miminko. To je asi vše, tak snad ti to pomůže

  • cudla13.4.2011 21:33

    Souhlas s tím co už napsaly holky.Jen bych doplnila láhev vody - já měla jen půl litrovou láhev ,na čekatelským pokoji jsem byla 13.hod.,měla jsem hroznou žízeň a nemocniční čaj fakt nebyl dobrý.A určitě několik ručníků - já měla s sebou jen 2,s tím,že mi pak partner přinese čisté až na oddělení šestinedělí.Ale trávila jsem ve sprše dost času a ty ručníky nestačily schnout :-)A jestli máš delší vlasy tak gumičku.

  • u nás v porodnici blyo oblečení pro mě i mimčo erární, zbytek jsme museli mít svůj. Pro prcka balík plínek a vlhčených ubrousků na zadeček, já měla dva balíky porodnických vložek Batisk z lékárny (jsou super), troje síťované kalhotky (lékárna, zdrav. potřeby), hygienické potřeby, ručník, přezůvky (já měla gumové, abych mohla i do sprchy, nebo je setřít od krve). Po porodu jsem si nechala návštěvou donést kojící čaj (sestřičky ho ochotně udělaly), kamarádka po šití hráze nemohla moc sedět, tak chtěla donést dětský nafukovací kruh na plavání. Měla bys mít sebou kojící podprsenku s vložkami, krém na bradavky. No a určitě foťák, ať si můžeš prcka fotit ještě v porodnici :-) Já si ještě nechávala donést nůžky, na drápky mimča, v porodnici je nestříhali a prcek měl celou podrápanou pusinku. No a ještě jednu látkovou plínu na cestu, když mimčo ublinkává.
    No a oblečení pro prcka a pro sebe, až vás budou pouštět domů...
    Mastičku na zadeček mimča jsme dostali v porodnici.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 244 otázek, kterým se dostalo 271 654 odpovědí a 409 781 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist