Přijímání potravy

Otázku položila: Anonymní uživatelka #420508 29.6.2019 10:10

Ahoj, nedávno (asi 2 dny zpátky) jsem přidávala dotaz o mentální anorexii, kterou mám. Předvčírem jsem se snažila trochu jíst, abych se vůbec dožila konce prázdnin, ale ne zase moc (aby zase neskončila s bulímií). Na normálního člověka by to byly asi úplně mini porce, ale jelikož za poslední 2 měsíce byl můj normální denní příjem do 100 kcal, jsem z toho hrozně nacpaná už od čtvrtka. Jakoby ve me to jídlo snad hnilo nebo co, ale mě je z toho hrozně špatně. A mám tak nafouklý břicho, že byste klidně řekli, že jsem těhotná. Navíc mám už 10 dní zácpu i přes to že jím. Cítím se z toho jak nějakej sud, nemůžu skoro ani chodit jak jsem nafouklá. Nevíte někdo o něčem jak znovu nastartovat trávení? Celou tu dobu teda piju mátový.čaj a beru espumisan, ale nic se neděje. Prosím poraďte.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ja som ti v tej diskusii písala, že s tým mám skúsenosť...

    Začiatky sú ťažké, tvoje telo už tak trochu nevie, čo má s jedlom robiť. Dôležité je preto začať niečím ľahšie stráviteľným (môžeš sa inšpirovať radami pri hnačke alebo podráždenom žalúdku či žlčníku). Ovocie bez šupky, nie čerstvé pečivo, rastlinné tuky (v malom množstve), šunka s vyšším podielom mäsa, ovsené vločky... Zo zeleniny uhorka, varená mrkva, môžeš sa inšpirovať príkrmami pre deti. Potom postupne môžeš pridať syry, jogurty, kuracie mäso, to už potom pôjde priberanie aj rýchlejšie.

    Mne osobne s apetítom pomohol pohyb, naštartoval pokazený metabolizmus. Nebolo to nič náročné aby som ešte viac nechudla, stačí ak budeš chodiť na prechádzky a pridáš do kroku.

    A na trávenie určite odporúčam laktobacily ;-) Dajú sa kúpiť bez predpisu v lekárni.

  • Verczula29.6.2019 20:59

    Ahoj, též mám zkušenosti... pokud znovu začínáš jíst, začni s dietními jídly, které nezatěžují tolik žaludek, zkusila bych to od kašovité stravy (přesnídávky, kaše, smoothie atd.) a hodně pít čistou vodu z kohoutku, hlavně žádné bubliny, to by ti mělo pomoci proti zácpě, tělo se musí znovu "nastartovat", aby dokázalo po nečinnosti zase něco dělat. Mně espumisan vůbec nepomáhá a máta může mít naopak dráždivé účinky, na nadýmají mi pomáhá taková prášek z DM, je to asi 10 pytlíčků za 80Kč. Ale ty plyny asi teď trochu budou, vyvaruj se luštěnin (i sóji), cibule a některá zelenina to také zhoršuje. Držím palce, jestli budeš chtít, klidně mi napiš soukromou zprávu, poradím, podpořím ;)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 486 odpovědí a 409 676 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist