Přibírání v těhu - není to málo?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #23470 15.3.2011 9:27

Ahoj holky,
potřebuji radu nebo něco z vašich zkušeností.
Jsem v 32. týdnu a přibrala jsem jen 7,5 kg. Prostě mi asi tak od 28. týdne přestala růst váha, za ten měsíc jsem přibrala jen 0,5 kg. A to jím. Jen prostě nemám takové ty žravé chutě, že bych snědla úplně všechno, na co narazím. Neměla jsem to tak za celé těhotenství. Jediné, co jím pořád, jsou jahody, ty si kupuju několikrát týdně, ale jinak, večer mám prostě chuť už jen na ovoce nebo zeleninu. Přes den si dám pořádnou snídani a oběd, jinak sem tam už jen kousek ovoce. Mám strach, aby prcek nestrádal. Co myslíte? Docela mě totiž znepokojuje, že všude píšou, že v posledním trimestru to jde nahoru nejvíc a u mě jaksi nic. A to všichni kolem mně říkají, že přibrali třeba i 20 kg.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Vandí.. to blbneš 7,5 kilo v 32tt ti přijde málo:-D no tak.. i kdyby jsi přibrala 4 kila za celé těhu tak se nic neděje.. jíš??? tak je to ok.. a víc neřeš a hlavně ne tyhle blbákoviny:-D
    prosim tě já jsem v sedmém měsíci nepřibrala ani kilo a pak najednou za 3 týdny 4 a to jsem jedla pořád stejně.. bud v poho.. ještě toho máš hodně před sebou... a ještě nabereš..

  • já přibrala celkem 12 kg a to jsem jedla opravdu dost a prcek vážil skoro 4 kila, v porodnici jsem nechala 8 kilo a zbytek se mi nedaří shodit. Všude nám říkali, že běžný přírustek je 8-12 kilo a úplně to stačí. Se mnou byla na pokoji paní, co přibrala 22 kilo, ale byla strašně oteklá z vody, kterou tělo zadržovalo.

  • nezlobte se na mě, ale já nevím, kde se pořád bere představa, že se musí v těhu přibrat bůh ví kolik......při prvním sem přibrala 16 kilo a fakt není o co stát, byť sem to velice brzy shodila a pak šla ještě pod svou původní váhu. Teď sem 19+2 a před 14 dny ( tedy 17+4+ ) sem měla navrch 4 kila.

  • Buď v klidu, já rodila v 35tt a měla jsem nahoře 9 kilo. A bylo to úplně v pohodě. Prcek měl přes 2,5 kila a všichni se divili, jak moc je těžkej vzhledem k 35tt.

  • tak to je reklamace, že? chtěla si přibrat asi 25 kg, že? :-)))) já přibrala 13 kg za celé těhu, už je mám dole.

  • Tak holčiny, sice skutečně to co se v těhotenství přibere se potom část nechá na sále a část se ztratí s kojením, ale pozor na dojídání u ročního prcka - kamoška s tím ted bojuje (po těhotenství krásně vše shodila a ted jí roste váha nahoru)..přeci to prý nevyhodí, když už malej nechce

  • Vandulí, já měla ještě v 29 tt 6,5 kg a teď na kontrole v 32 tt najednou o 3,5 kilo víc a ani nevím, kde se ta kila vzala. Ale mám malinko nateklé nožky a vypiju toho za den opravdu hodně, ale už tak neběhám, jako dřív. Doktorka mi řekla, že se začínám zavodňovat a je to taky znát. Takže buď ráda. Moje maminka měla nahoře 25 kg v obou těhotenstvích a jak se jí to špatně shazovalo....

  • Ahoj, nyní jsem ve 32. tt a původně jsem přibrala 8 kg, ovšem díky těhotenské cukrovce a následné dietě jsem 2 kg shodila, ikdyž jsem se ani před tím nepřejídala. Neboj, prcek strádat nebude, vše potřebné si vezme od tebe :-)))

  • Já v prvním těhu přibrala 13 kilo a jak se všude říká,že po porodu se hubne,mně zůstalo i to dítě.:-( Teď jsem 24+4 a když si odmyslím to kilo,co jsem na začátku zhubla,tak mám nahoře necelá dvě kila.Doufám,že moc nepřiberu anebo že to díky dětem tentokrát shodím,jinak to už bude příšerné,bude ze mě koule.:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 613 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist