Přibírání v 1. trimestru

Otázku položila: Anonymní uživatelka #394953 6.11.2018 18:24

Ahoj holky,

přibrala jste některá už v prvním trimestru? Já jsem v 10. TT a mám už 2 kila nahoře a cítím se strašně nafouflá i když se nepřecpávám. Kalhoty si musím po obědě rozepínat a je mi pořád těžko od žaludku. Měla jste to taky tak některá? Srovná se to v tom druhém trimestru nebo to bude ještě horší? Děkuji za Vaše cenné rady.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Petra356.11.2018 18:43

    Já jsem za první 3 měsíce pribrala asi 5 kilo

  • petulinkaa136.11.2018 18:57

    No, může a nemusí :-) v prvním tehu jsem jsem pribrala 5-6kg do 22tt.V druhém těhotenství jsem tohle nabrala ještě než jsem mela potvrzené tehu :-D nabrala jsem dost a rychle v druhém těhotenství. V prvním celkem 12kg a v druhém 22kg.

  • stupidiack6.11.2018 19:28

    Já jsem za první tři měsíce přibrala asi kilo nebo dvě, aktuálně jsem v polovině těhotenství a mám nahoře asi 4 kila. V prvním těhotenství jsem nejprve zhubla tři kila a potom zpátky nabrala šest, ale to bylo tím, že jsem moc nejedla (to určitě nedoporučuji pro nižší váhu!). Každopádně si myslím, že jsi naprosto v normě. A pocity nafouklosti taky znám, teď možná víc než při prvním dítěti, přece jenom jím víc, ale ne zas tak moc - taky se nepřejídám. Začínám si připadat jako buldozer. :-D Každopádně kašli na kila, hlavně, když bude miminko a ty v pořádku a všechno dobře dopadne ;-)

  • Já jsem otěhotněla a měla jsem 60kg a rodit jsem šla a kil jsem měla rovných 100.:-D Jedla jsem pořád stejně, nepřejídala jsem se, ale ve 3 měsíci jsem vypadala už jako v 7. Musela jsem odejít z práce ,protože jsem se nevlezla8-o za stůl.

  • Tohle je dost individuální. Nejen, že to má každá žena jinak, ale i každé těhotenství je jiné. Ale určitě se nestresuj, je to běžné. Pro tělo jsou to velké změny, hormony se bouří a někdy tělo takhle prostě reaguje. Já se cítila strašně nafouklá a oteklá na začátku prvního těhotenství a dokonce jsem tak otekla a přibrala ještě než se těhotenství potvrdilo. A pak mi bylo pořád šoufl a stejně jsem přibírala :-/ Ale to k tomu patří, po porodu to zase půjde dolů ;-) A jestli ty pocity zmizí po prvním trimestru? To těžko říct. Většinou se to srovná a ženy se začnou cítit mnohem lépe :-) Ale někdy se ty nevolnosti vrátí... Mně se takhle vrátili ve třetím trimestru. Ale jen u prvního těhotenství. U druhého jakmile jsem překlepala první trimestr, tak jsem se cítila naprosto skvěle až do úplného konce. Tak držím palce, ať ti je taky brzy lépe ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist