Přibírání v 1. pol. těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #396024 28.12.2018 8:50

Ahoj maminky/ tehulky
dnes jsem 17+5 a zacala jsem tedy 5. mesic dle tabulek. Brisko mam uz malinko vypoukle, pri najezeni uz je videt vic. Ale trapi me, ze uz mam nahore 3,5 kila, myslite ze je to normalni? Muze byt cast uz plodova voda nebo krev kdyz mimco ma sotva 15 cm? Jsem oplacanejsi v dolni polovine tela (geny) a nerada bych mela jeste silnejsi stehna nez ted. Myslíte, ze se da udrzet pribirani 1 kg měsíčně az do porodu kdyz moje vychozi vaha byla 64,5 kg na 158 cm? Bojim se, abych nepribrala 20 kilo, mela bych podle doktora pribrat max. 10, ale nevim jestli je to realne. Stalo se Vam nektere taky, ze jste rychleji nabraly na zacatku tehu a pak to uz neslo tak rychle? Dekuju za jakekoliv rady, jak na to.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • julie.my28.12.2018 10:05

    Neřeš kraviny, hlavně ať je mimi a ty v pořádku, po porodu když budeš chtít zhodiš a když ne tak to budou zase jen "geny" Neber to zle, ale co bych dala za to teď byt těhotná ( už dva roky se nedaři) a klidně bych přibrala i 20 kilo. A mimochodem, u prvniho jsem začinala na 68kg a končila na 86 a v porodnici jsem nechala jen tech 6kg a taky žiju ;-) jak řikám nejdůležitější je zdravi. Jestli nabereš o pár kilo víc nebo míň už nehraje takovou roli. Přejí hodně štěstí !

  • Já jsem teď v 23 TT a mám nahoře 7 kg. Vždy jsem se desila přibývání na váze. Vše mám ale jen v bříšku a prsou, což mě uklidňuje :)

  • sisterrys28.12.2018 9:15

    Nenervuj se, každá pribirame jinak. Já v té první půlce nabrala 4kg, v druhé taky, v porodnici jsem nechala 10kg. Když žena pribere v těhu 10kg, tak jen cca 3kg jsou tuk.
    V druhém těhotenství jsem držela dietu při těhotenské cukrovce a to jsem zhubla, co jsem v první půlce nabrala.

  • Jsi úplně v normě. Viz. tady: http://www.jaknamiminka.cz/pribirani-v-tehotenstvi-a91.html
    Jinak - i kdybys nebyla, tak pokud se nepřejídáš, tak z mojí zkušenosti je přibírání v těhotenství hodně individuální a dá se ovlivnit jen částečně, hodně žen taky zadržuje vodu. Mám kamarádku, která v každém těhotenství přibrala 25 kg a vždy nechala 15 v porodnici a do tří měsíců byla zas jako proutek...

  • :-(:-(:-(Kazda pribira ruzne, je mnohem dulezitejsi, aby se mimcu vedlo dibre nez nejaka vaha.
    Ja to tedy mela obracene.
    Jsem 33 tyden a za poslednich 5 tydnu, co tyden to kilo. A to se nijak neprejidam, jit 5* denne (snidane, svacina, obed, svacina a veca) a stejne ted mam vahovy prirustek kilo za tyden. :-(

  • petulinkaa1328.12.2018 10:56

    neboj, i to je normální :-D v prvním tehu jsem nabrala do 22tt jen 5-6 kg (celkove 12kg) za to v druhém už 5kg ještě než jsem mela tehu potvrzené a celkem 22kg :-D

  • buccaneerka228.12.2018 12:20

    Dívej, ono je to úplně jedno, kolik přibereš. Znám ženy, co přibraly v těhotenství 25 kg a rok po porodu byly pod původní váhou. A znám ženy, které přibraly 8 kg a z toho 5 jim zůstalo napořád.

  • Pokud se neprejidas..tak telo pribira jak potrebuje. To asi neovlivnis...nekdo zadrzuje vice vody atd...nech to byt....svagrova pribrala 30kg....ale ona se s prominutim prezirala. Pak to rok davala dolu....kazda jsme jina. Bud rada ze jinak je vse v poradku.

  • Jsem ve 12 týdnu, nejdříve jsem tři kg shodila kvůli nevolnostem, teď je mám zpět + kg navíc. Mám tedy 83 kg. Jsem oplácaná, byla jsem i před otěhotněním. Možná budu mít u porodu přes 100 kg. :-D A víš co? Je mi to naprosto jedno! Hlavně, aby bylo miminko v pořádku. Pokud bude prospívat, tak klidně budu vypadat jako těhotná slonice a přesto budu šťastná. Shodit můžu vždycky. Víš jak to je, tlustá holka může shodit vždycky, ale hloupá už většinou nezmoudří. Něco necháš v porodnici, něco si vezme na starost nevyspání a péče o dítě, něco kojení, něco vyběháš s kočárkem a když bude nejhůř, tak budu po porodu s kočárkem běhat po cyklostezkách, nebo taky ne, když se mi nebude chtít. A budu oplácaná. To je jedno, hlavně abych byla já a dítě v pohodě. Moje rada? Neřeš blbosti. On tě totiž život možná teprve naučí, že jsou v životě sakra jiné starosti, které člověk musí řešit, a díky kterým nějaké strachování o váhu vypadá jako špatný vtip.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist