Přestala vám vyhovovat HA?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #257851 15.6.2020 12:12

Ahoj, mám takový dotaz. Již 5 let beru tu samou HA (byla to moje první). Beru ji pravidelně, nikdy jsem nezapomnela. Většinou ji beru i na minutu presne! Jen parkrat jsem vzala o hodinu dýl.
Vzdycky bylo vsechno v pohode, ale polední dobou se cítím divně. Začalo to tim, ze mi přestalo chutnat kafe, najednou mi divně smrdí i chutna. Mela jsem toho dost ve skole, porad se stresuji.
Do toho mě dost často boli hlava. Kamarádky mi vnukly myšlenku, zda nejsem těhotná. Ano, zadna ochrana neni 100%, ale HA beru zodpovědné a sex byl v poslední době jen jednou.
Jak jsem z toho v jeste větším stresu, tak me chvili boli vaječníky, chvili žaludek, chvili podbrisek..
Co myslíte, mohlo by to byt tim, že uz mi nevyhovuje HA? Hlava me totiz boli čím dal častěji a vic. Ze zacatku to bylo tak 2x do mesice, ted je to zázrak, pokud mě 2 dny neboli.
Dneska mam poslední pilulku a od zitra pauzu, tak nevim, co dál..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Stoprocentní bude udělat těhotenský test ať víš, že nejsi těhotná i to se může stát. Já mám HA teď rok po porodu a asi mi nevyhovuje. Nejdřív jsem měla Desogestrel a začala jsem špinit každých 14 dní, pak jsem přešla na Lamyu a zase spinim každých 15 dní. Za týden jdu n prevenci. Pokud by nesedla ha viděla bych to spíš na to krvácení, špinění.

  • Nemuselo by to byt tou ha, muze to mit klidne jinou pricinu...pokud se necitis dobre delsi dobu, zajdi si k lekari, treba mas jen nedostatek vitaminu.. nebo treba me boli hlava i z nedostatku piti ci od zad. Nebo ze stresu.
    A jen jedna vec - pise se o hodinu pozdeji ne dyl :D.

  • stupidiack15.6.2020 17:20

    Já jsem po druhém porodu přestala HA brát. Partner sice navrhuje (zcela sobecky), abych ji zase začala brát, aby si užil (s kondomem to prý "není ono"), ale je to moje tělo a víckrát ne. Po druhém porodu mi totiž doktor doporučil prý HA vyhovující kojícím ženám, ale spíš to beru tak, že za předepsání dostal nějaké příplatky, jinak to není možný. Krvácela jsem měsíc v kuse a čím dál víc než aby to sláblo! Po vysazení jsem přestala okamžitě krvácet! Takový hnus už do mě nikdo nedostane!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 516 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist