Prasknutí kondomu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #70435 16.7.2012 23:11

Ahoj, mám takový dotaz... S přítelem spolu sexujeme teprve krátce a já neberu HA, ani nechci, nějak nepodporuju zasírání si tělo umělejma hormonama. Ale mám strach jak se dočítám komu kondom prasknul a že je spolehlivej jen v 85%. Co to znamená? To jako těch 15% kondomů nefungovalo? Nebo jak? A kolika z vás prasknul nebo selhal kondom a víte proč? Mě zatím ještě ne, nasazuju ho přítelovi sama, abych pak mohla kdyžtak být naštvaná na sebe a pečlivě vytlačuju ten vzduch. Zatím sme měli primerosky. Teďka jsem narazila na jedny, co jsou dost tenký a že to prý zvyšuje požitek...ale četla jsem, že ta bezpečnost je o dost nižší. Upřímně mám strach. Co si o těch tenkých myslíte, praskají víc? Jaká je pravděpodobnost, že když bude nasazen správně, tak že selže? Je mi 17, studuju gympl a na miminko zatím nějak není místo. Samozřejmě jsem odpůrce potratů, kdyby k tomu došlo, tak vím jistě, že bych si malé nechala. A přítel by se o nás pokusil postarat. Ale prostě bych se tomu raději vyvarovala. Děkuju za odpovědi :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Používali jsme kondom celkem často a nepraskl nikdy. Podle mě je to celkem spolehlivá antikoncepce a za velkou část těch nehod může samotný uživatel třeba nesprávným nasazením, případně nesprávným skladováním apod. Jestli chcete mít větší jistotu, můžete kondom kombinovat třeba s přerušovanou souloží nebo koupit spermicidkrém nebo globule.

  • Verousek8917.7.2012 0:02

    Já udávanou spolehlivost znám tak, že se udávají dvě procenta. Jedno procento je skutečná spolehlivost při správném používání dané antikoncepce a to druhé procento je spolehlivost při tzv. "typickém" užívání antikoncepce (tzn. s chybami v užívání lidí, co danou metodu používají - to je těch tvých 85 %). Ale tyto statistiky musíš brát s rezervou, ne vždy si můžeš být jistá skutečností, ber, že to je většinou počítáno jako počet neplánovaných otěhotnění ze 100 žen za období 1 roku. Kondom je velice spolehlivá metoda, myslím, že při správném užívání je jeho spolehlivost uváděna na 98% (i když u kondomu spolehlivě poznáš, že selhal a máš ještě možnost s tím něco provést), ovšem je důležité používat alespoň trochu kvalitnější kondomy a správně s ním zacházet, důležité je zamezit vzduchu při nasazování. Tenké kondomy jsme nezkoušeli, používáme pořád jedny a ty samé, já bych si o nich udělala vlastní názor až po vlastní zkušenosti.

  • my používáme kondom asi 5 let, nikdy neprasknul, někdy se stalo že možná trochu vytekl, ale to fakt málo, a možná to byl jenom pocit. A tenké kondomy, také moc nerada, bojím se též aby neprasknuli, nebo se neprotrhli. My používáme klasické.

  • prasknutí kondomu je hloupost. Pokud není poškozen mechanicky ještě před souloží (nasazování, skladování, prošlá doba...), prasknout nemůže. Může sklouznout, ale ne prasknout jako prasknout :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 540 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist