Pracovní neschpnost a těhu...

Otázku položila: Anonymní uživatelka #58926 17.2.2012 7:45

Ahojky, momentálně jsem v pracovní neschopnosti, mám zlomenou ruku...mezi tím jsem ale zjistila, že jsem těhotná. Do práce nevím, jestli budu moct chodit, protože dvacet kilo v rukách je úplně běžné a na denním pořádku. Jak bych to teda měla udělat, aby to bylo dobře? Ukončit jednu neschopnost a hned nastoupit na novou??? JSem z toho bláázen...Dík>:-[

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ne ta neschopenka se dá převést, musíš se domluvit s doktorama, vzít si ji u obvodáka nebo od koho máš tu neschopenku ted a donést ji k gynekologovi a on tam přepíše diagnozu a pošle to socialku a je to. Ti doktoři by měli vědět, mě to takhle převáděli ale už je to rok a půl, tak snad to ještě pořád funguje stejně. Kdybys jednu neschopenku ukončila a začala novou tak budeš mít míň peněz, znova by ti tam skočili ty tři týdny co ti platí zaměstnavatel.

  • Nene jen tu neschpenku nech převést od toho dr kde marodíš na gyndaře.... Domluv se asi s obvoďákem nebo kde jsi, on vyplní nějaký vyměnný kístek a převede tě k tvemu gynekologovi. Je jedno s čím mardíš, on si to doktor přepíše. Já takhle marodila s angínou u obvodáka a pak mě převedl na gyndu a tam si to přepsal jako těhuli :) .... Byla by škoda to ukončovat,přišla by jsi zase o peníze.

  • Já jsem marodila u obvoďáka až do konce, než jsem přešla na mateřskou a to jsem začala taky úplně s něčím jiným. A to jestli je to pracovní úraz jde udělat stejně jen přepsáním nějakých tiskopisů (asi jich pár bude). Určitě ale neukončuj a znovu nezačínej. Doktor ti poradí :-)

  • Ahoj pokud mas pracovni uraz.....a dostanes pak za to neco nech marodit tam kde jsi..a az te bude chtit uschopnit rekni co a jak a zajdi na gyndu a tam ti to prepíše na tehu diagnosu......vycházky byly neomezeně ale tedkon od novýho roku uz nejsou a jsou omezené max na 6h denne....

  • v neschopence normálně pokračuj, i jako těhule můžeš mít neschopenku od obvodního, měla to tak kolegyně, nevěděla, jestli ji prodlouží v práci smlouvu, kterou měla na dobu určitou, tak měla neschopenku napsanou od obvodní, aby nebylo hned jasné, že je těhotná, i když jsme to všichni kolem věděli.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 221 otázek, kterým se dostalo 271 575 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist