Práce

Otázku položila: Bývalá uživatelka #33108 8.12.2011 19:47

Ahoj holky, hezký večer. Držte mi zítra všechny palečky, jdu oznámit šefovi, že čekám mimčo. Chtěla jsem s tím počkat, az tak na třetí čtvrtý měsíc, je ted ještě moc brzo, šestý týden, jenže v práci nám ted nařidili povinne přesčasy, čili bych tam musela sedět denně několik hodin navíc či jeden celý den o víkendu. Vzhledem k tomu, jak jsem unavená a vzhledem k tomu, že jsem měla poslední dny stále zvýšenou teplotu, pobolívá mě v krku, sedím tam v neustále fučící klimě, nejde ani pořádně vyvětrat, je to open space a do práce chodí lidi s hnisavou angínou aby nepřišli o prachy, nechci riskovat že tam budu sedět zbytečně dýl, než je nutné. Sice kvuli tomu mám vyčitky svědomi, protože práce je opravdu hodně ale vytoužené miminko je pro mě nejduležitějšíí, navíc, když první týdny jsou nejduležitější. Co myslíte? Děkuji za názory.

Tak holky dopadlo to dobře, říkal, že to vlastně i trošku čekal a že samozřejmě víkendy chodit určitě nemusím, ale abych mu vyšla vstříc, tak jsem mu nabídla, že v práci zustanu každý den o hodinku déle, což pro mě není problém, jezdíme s manželem autem, takže MHD nemusím a vozím se autem a tu hodinku zvládnu v pohodě:) Jinak teplota je pryč, bolest krku taky zato nastoupily nevolnosti, takže tu už pul hodiny žužlám snídani:-D Nějak moje tělo neví, že to mají být ranní nevolnosti a drží se mě to celý den:-D

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Vzhledem k tomu že ti není dobře atd a jsi v 6 týdnu .Byla bych zalezlá v posteli s čajem a vitamíny...asi tak.Neschopenka taky existuje.

  • Rozumím a souhlasím. Mimi na prvním místě. Taky bych to tak udělala a to pracuju v teploučku ve dvou lidech v kanceláři. Zase pro změnu daleko dojíždím, bohužel vlakem, takže kdyby to přišlo, velmi zvážím teploučko a pohodlí domova

  • A proc jsi se nechala uschopnit kdyz uz jsi na neschopence vedela ze jsi tehu?? Ja bych sla na nemocenskou a rekla to az pozdeji. Teda tak jsem to udelala ja. Taky delam v kanclu a jelikoz jeste s jednou holkou delame zakazky pro celou firmu-4Olidi a organizujeme, tak jsem nevahala a sla, nedalo se nic delat,ale vycitky, ze ji v tom nechavam jsem mela teda velike (byla jsem uz na dvou revizich a uz jsem nechtela nic zanedbat). Drzim pesticky at to vsechno dobre dopadne a odpocivej :-)

  • Sydzej608.12.2011 20:08

    ahoj blahopřeji.Určitě si zajdi na gyndu pro neschopenku.jinak Ti šéf dá vypověď.

  • Ahoj, klidně do práce choď pokud tě práce baví a nechce se ti hned jít marodit (čímž bys přišla i o peníze) a máš práci kancelářskou - tak můžeš pracovat tak dlouho jak dlouho se na to budeš cítit. Ale šéfovi o svém těhotenství rozhodně řekni, bude tě šetřit, brát na tebe ohled a bude ti muset přizpůsobit práci a pracovní dobu tak, aby to pro tebe nebyla zátěž. Zároveň snad i ocení, že i přes své těhu neletíš hned na neschopenku a zůstaneš ještě nějakou dobu v práci. Záleží to na tobě. Jinak moc moc gratuluji. :)) Já taky před pár dny zjistila, že jsem těhu, ale šéfovi to řeknu až tak za měsíc a pokud mi bude dobře, tak chci chodit minimálně do dubna po práce. Mám s tím už zkušenost, u prvního těhu jsem byla v práci cca do 5. měsíce a byla to pohoda. Šéf byl rád, že jsem nešla hned marodit a vycházel mi vstříc, takže v práci byla pohodička.

  • Jinak zaměstnavatel tě vyhodit nemůže a měl by ti dret místo ještě půl roku po porodu (přesně do konce mateřské), abys měla možnost se hned po mateřské vrátit na své původní místo. Pokud po mateřské do práce nenastoupíš a zůstaneš nadále doma (do těch cca tří let věku dítěte), tak to už ti pak v té době místo držet nemusí. Myslím. Ale jako těhotnou a ženu na mateřské tě vyhodit nesmí.

  • Sydzej6014.12.2011 20:07

    Tak to je fajn.Jinak nevolnosti jsem měla u prvního těhu u druhého v pohodě a pak až u třetího.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist