Porodnice Praha, poradíte?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #36284 17.3.2011 13:43

Ahojky ženy,
která z Vás rodila v Praze a kde?
Vybírám porodnici a vůbec nevím kterou. Nejraději bych se zaregistrovala v Podolí, ale je to celkem daleko(30 minut a ještě k tomu přes centrum). Blíž mám Motol, ten je 10 minut autem ani ne, ale moc se mi tam nechce, četla jsem né moc pozitivní diskuze(drzé sestry apod.), ale zas si říkám, že mi to možná bude v tu chvíli jedno, hlavně, abych porodila zdravé miminko..
Co myslíte? Děkuji moc předem za odpověďi

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj,já byla na prohlídkách porodnic kam jsme mohla jít a výběr byl jednoznačný, nehleděla jsme tolik na hezké prostědí, ale jediné na čem mi záleželo bylo to, kdyby se při porodu stalo něco s malým, aby mu tam hned dokázali pomoct a nemuseli ho nikam beze mě převážet, tak jak se to v menších nemocnicích dělává.
    Porod se mi nakonec hodně zkomplikoval a opravdu jsem byla ráda, že jsem v nemocnici, kde je to sice jak na běžícím pásu, ale zase je hned tak něco nezaskočí. Měla jsem strach z jedné velice nepříjemné doktorky, ale i ta mě nakonec držela za ruku a trpěla se mnou.
    Všude najdeš něco, v porodnici jsi pár dní a máš tam co dělat sama se sebou i s mimčem a uteče to tam hrozně rychle :-)

  • Ahoj. Všude najdeš nějaké reference. A abych pravdu řekla, každá matka si nechá líbit něco jiného a přístup v danou chvíli vnímá jinak. Takže stejný přístup, který je pro jednu skvělý, může být pro jinou matku nedostačující, atd. Já pročítala všechno možné (www.porodnice.cz), nabídky jednotlivých porodnic, četla diskuze a nakonec jsem se registrovala v té nejbližší. Pokud chceš mít trochu lepší pokoj a vybrat si nadstandard, je dobré třeba i porovnat ceny, s rutinním přístupem se setkáš všude, protože pro ty lékaře to opravdu každodenní rutina je, dále pokud chceš mít soukromí na přípravném pokoji, je dobré si zjistit, jestli daná porodnice má samostatné nebo třeba jednu místnost pro více maminek oddělených plentou. Mně čeká porod v květnu a myslím, že vše co se bude dít kolem mě mi bude nakonec jedno :)

  • Já rodila v Motole 2x a vždy jsem byla spokojená. Bylo dobře postaráno o mne a hlavně o miminko a to je si myslim nejdůležitější.

    Volba, kde budeš rodit je čistě na tobě a ať se rozhodneš pro Motol, Podolí, Apolinář či jinou porodnici je úplně jedno. V každé pražské porodnici jsou odborníci, kteří se o tebe a tvoje miminko dobře postarají.

  • Moje švagrová rodila v Motole a ted tam jde podruhé.. takže to hrozné nebude-) jinak moje sestra rodila u Apolináře a taky spokojená

  • Moje zkušenost:první dítko jsem porodila v Podolí, sály pěkné, chovali se ke mě dobře, jídlo dobré...porod kaatastrofa, porodní nástřih se mi hojil tři (8cm dlouhý, šili mě hodinu)měsíce s takovými následky, že po roce byla nutná plastika, malému vyvolali alergii na mlíčko a v 8t jsem ho musela odstavit a přejít na jinou výživu. Pak tam rodila kamarádka a x jí odmítli přijmout, že nerodí, byla tam navečer, v noci a k ranu, dopo malem porodila cestou, nakonec ji stihli na sál, ale malá musela co nejdřív ven, dusila se, takže nástři i vnitřku a musela na druhou kontrakci, vysloveně ji dítě vyrvali z břicha, další kámoška si to tam nemohla vynachválit. Druhé jsem rodila v Krči, porod opět komplikovaný, v podstatě stejný průběh jako ten první, Krč ho zvládla bravurně, ještě se jim porod podařilo zkrátit, nástřih minimální (1cm, šití deset min, nebolelo, v Podolí i přes injekci jsem cítila každý vpich), zahojený za tři týdny, jsem na tom lépe, než i po plastice. Dítě naprosto v pořádku, hodně nám pomohli s kojením, jen jídlo příšerný a sály jsou více nemocniční. Kdybych měla rodit znovu, jdu do Krče....

  • Nedoporučuju Vinohrady. Kamarádka tam rodila, byla po potratu, takže ji museli ještě uspat kvůli placentě a nechali jí tam tampon, který vypudila až za několik dní, co měla strašné bolesti! K tomu prostředí je děsné a může tam každý jak chce, cizí lidi ti můžou do pokoje, aniž by prošli kolem nějaké recepce, nikdo se tam nikoho na nic neptá, takže kdyby sis odskočila na záchod, mimčo ti může odnést prakticky kdokoliv... fakt dost divná porodnice.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist