Porodnice 70 km?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #397580 6.3.2019 21:24

Ahoj, váhám nad výběrem porodnice. V okrese mám jednu, kterou si ženy velice chválí. Ale já se bojím. že kdyby byl nějaký problém, tak by mi dítě odvezli na neonatologii do krajské a mě já nebyla u něj. Takže bych klidně šla do krajské, jenže je přes 70 km daleko. Není to moc?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Známá rodila ve fakultní nemocnici a dítě ji odvezli do dětské, takže s ním stejně nebyla a to bylo v rámci jednoho města.
    Raději bych volila porodnici s dobrými recenzemi a přístupem, než krajskou kde Je to mnohdy jak na běžícím pásu a nikdo nic neporadí, na vše se spěchá. A nemyslí hned na nejhorší, pokud nemáš nějaké komplikace ty nebo dítě už v bříšku.

  • janalab7.3.2019 6:47

    Pokud nebudes predem sledovana v rizikove poradne a rodit treba predcasne, taky bych volila tu blizko. Vzdy mas moznost v pripade komplikaci podepsat reverz a odjet s mimcem.

  • Já bych volila bližší porodnici. Pokud budeš rodit v termínu a nebudeš mít rizikové těhotenství. Já byla přijata ve 28tt pro kontrakce, porodnici kterou mám blíž a kde jsem chtěla rodit jsme nezvolili, stejně by mě převáželi do FN, jeli jsme tedy rovnou do FN pro jistotu, špičková neonatologie a podobně, no ale oni neměli místo pro tak malý mimčo kdybych porodila, tak se stejně konal převoz do Motola. Tím chci říct že ti nikdo nezaručí, že když pojedeš do 70km vzdálené nemocnice tak nedojde k převozu z kapacitních míst. A ty zůstaneš tam a mimčo bude jinde. Tohle se dá jedině ovlivnit pozitivním myšlením, vyber si nemocnici která na tebe bude dobře působit a nemyslet na komplikace. Já negativním myšlením si vždy komplikace přivodím. Psychika je velká čarodějnice :D

  • petulinkaa137.3.2019 14:38

    Volila bych porodnici dle recenzi a přístupem. Nemyslela bych na to co by kdyby :-) porodnice jsme měli v obou případech cca 30-40 minut jízdy autem. V mým případě bych stihla i 300km vzdálenou :-D u druhe nepočítám, byl planovany cisar, ale i když to mohlo přijít dřív, proste jsem vybirala tu lepší než vzdálenosti blíž ;-)

  • lulatko6.3.2019 22:36

    Taky bych volila porodnici s dobrými recenzemi a pokud možno blízko. Upřímně, já měla porodnici 15 min autem z domova a i tak to byla u druhého dítěte muka. Zvlášť pokud budeš rodit poprvé - může se to vléct hodiny, ale taky to může jít rychle - co pak? Nejhorší variantou se nestresuj, ono vždycky to nějak dopadne. ;)

  • buccaneerka26.3.2019 23:40

    Pokud není důvod, že by mělo být něco špatně, tak bych jela do blízké, pokud má dobré recenze. Já jsem rodila jen jednou, ale šla jsem do porodnice pěšky, protože s kontrakcemi po 4 minutách mi byla představa, že si sednu do auta, hooodně nepříjemná.

  • stupidiack7.3.2019 6:20

    Když to na tebe přijde, volila bych porodnici v místě bydliště (nebo co nejbližší), přece jenom může jít o minuty (mohla bys porodit na cestě, ale můžou nastat i různé komplikace při porodu a ty bych teda riskovat při dlouhé cestě nechtěla). Jsou důležitější kladné recenze, a když je to navíc tvá blízká porodnice, tak bych vůbec neváhala. A už vůbec bych se dopředu nestresovala tím, co by kdyby .. :-)

  • 70 km, je už docela dálka. Můžeš ale také nemusíš to v den D stihnout, to ti tady nikdo s jistotou neřekne.
    Já rodila v porodnici cca 50km od místa bydliště a domluvila jsem se s dr. (který mě měl v porodnici přímo na starost), že z geografických důvodů nastoupím do porodnice o týden dřív před plánovaným císařem.
    Tak bych se možná na tvém místě zkusila domluvit s tou porodnici:-)

  • vlkodlak1507.3.2019 10:53

    Vyberte si tu ktera je pro vas lepsi.. recenze atd.. a doporucuji porodni prani..

  • Já rodila ve 100 km vzdálené porodnici, protože mi 3 týdny před termínem porodu na návštěvě u rodičů praskla voda. Byla jsem prvorodička. Nejbližší porodnice byla 20 km, ale chtěla jsem rodit v místě bydliště, protože by byl problém, aby pak za námi manžel docházel. Kontrakce začaly ihned po prasknutí vody a byly cca po 10 minutách, voda byla čirá, tak jsme si troufli i na takovou cestu. Stálo nás to na pokutě 600, ale všechno jsme v pohodě zvládli. Dokonce jsem ráda, že jsem část doby porodní strávila na cestě, protože to rychleji utíkalo. Ale každý porod je jiný. Rozhodovala bych se až porod nastane.

  • zakewka8.3.2019 16:11

    Ja rodila v 50 km vzdalene. A naprosto v pohode. Porod sice dlouhy, ale bolest jako takova az posledni asi hodinu, jinak se to dalo celkem v pohode. Osobne bych klidne jela i dal, kdyby to mela byt ta spravna porodnice. Jinak jsme vyrazili s kontrakcema po 3-4 minutach asi 2 hodiny.:-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 508 odpovědí a 409 712 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist