Porod, kojení, 6nedělí

Otázku položila: Anonymní uživatelka #369372 21.12.2016 8:08

Je nějaký tip aby se nemuselo lézt do sprchy po každém čurání? Je někdo kdo neměl očistky hodně silné? A bývá zánět prsu při kojení? Jak absorbují poporodni vložky? Já jinak MS mam silnou, desim se ocistku.

  • 21.12.2016 18:26:03 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Očistky sem silné neměla a nechodila po každém WC do sprchy. Rodila sem císařem (poprvé bez nástrihu hraze), tak i v tom se může poporodní péče o genitálie lišit. Porodní vložky mi připadalo, že absorbovala dost, měla sem batist flower. Jsou akorát poněkud silnější, tak je člověk trošku jak mimino.
    Zánět prsu rozhodně nebývá pravidlem a je to naopak něco, co by být nemělo. Měla sem jen slaboučký náběh, když Malej mlíčko odpijel nejvíc z jedné části prsu, si to lehce zatvrdlo a příště sem změnila polohu při kojení i, aby to od tam vypil a bylo to dobrý.

  • janalab21.12.2016 8:26

    V pet flasce udelas diru ve vicku a na zachode se sprchujes tim, pripadne takovy ty detsky cucaci uzavery poslouzi stejne.
    A na zanety a zatvrdliny bohuzel nekdo trpi hodne, je to individualni, ja je mela treba co tyden. Doporucuji stridat prsa pri kojeni, pred kojenim zatvrdlinu nahrat, mit prsa v teple a kojit na pozadani - co nejcasteji.
    A ocistky i silne se daji zvladnout, to je to nejmin, co te bude trapit.

  • Ahoj, tak já mám obě zkušenosti. Císař a vaginální porod, po císaři jsem do sprchy nemusela, ale po vaginálním porodu ano, protože mi nešlo ani moc čůrat, takže tam to pomáhalo. Byla jsem dost potrhaná bez nástřihu.
    Záněty prsu u prvního dítěte jsem neměla až později, až začali příkrmy a to jsem zvládla chlazením. Byl velký savec. Druhé dítě, si užívám všechno možné, nejdříve přidatná žláza, potom ucpaný mlékovod, zablokovaný mlékovod, ragáda, kvasinky. Takže nemá moc cenu to řešit dopředu. Prostě jako to příjde, tak to řeš. ;-) Nezlehčuji Tvoje obavy, jen to tak vidím s odstupem času. U prvního dítěte jsem to tak hodně řešila a nakonec to bylo všechno jinak.;-)

  • sisterrys21.12.2016 9:41

    Já měla po přirozeném porodu očistky hodně slabé, ale do sprchy jsem lezla i tak furt. Chytla jsem totiž zánět už v porodnici. Jinak jsem si to většinou naplánovala tak, že jsem na záchod šla po kojení (po tom se máš totiž taky sprchovat, protože při něm se vylučuje nejvíc očistků) a ve sprše to bylo šup, šup. Srovnatelné s umytím rukou, svlíkla jsem jen spodek (protože bylo léto a doma jsem chodila v kojící košili), tak vlastně jen kalhotky;-)

  • full.avl21.12.2016 18:32

    Dobrý den,

    upozorňují vás na vámi opakované porušování zdejších pravidel, a to i přesto, že jste již dostala napomenutí, za duplicitní otázky. Pravidla neobejdete ani tím, že si zakládáte nový účet.

    Příště použijte funkci doplnění { modré tlačítko pod otázkou } u vašich předchozích otázek na toto téma.

    Tudíž příště doplňte tento váš dotaz, nebo můžete doplnit vaše všechny dotazy na toto téma u svých starých účtu.. např :
    https://www.womenzone.cz/poradna/otazky/Oplachy-po-porodu-191858
    https://www.womenzone.cz/poradna/otazky/Umyvani-v-sestinedeli-191661 https://www.womenzone.cz/poradna/otazky/Ocistky-191833


    Pokud ještě jednou dojde k porušení pravidel, můžou vám být blokovány IP adresy, a tím dojde k zamezení přístupu na web.

    Hezký den

    Anežka
    Administrátor WomenZone.cz

    V případě jakýchkoliv dotazů či nejasností nás neváhejte kontaktovat.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 233 otázek, kterým se dostalo 271 621 odpovědí a 409 755 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist