Poprvní jdu na gyndu, a chtěla bych antikoncepci.

Otázku položila: Anonymní uživatelka #60638 15.12.2012 19:07

Ahoj,v úterý jdu na gyndu,mamka mě objednala,mám hodně nepravidelnou ms ale to není ten hlavní problém proč tam mám strach jít.V září mě bylo 15 a o prázdninách jsem to dělala s klukem tak už nejsem panna ale to mamka neví,myslí si že jsem to ještě nedělala.Chodím s tím klukem pořád a pohlavní styk mám pravidelně,děláme to s kondomem,pan doktor se mě bude ptát jestli už to dělám,asi mu řeknu pravdu že už souložím ale kdyby mě chtěl předepsat antikoncepci tak nevím co by na to řekla mamka,to bych musela kápnout božskou a říct jí že mám kluka a že prostě už to dělám,tak fakt nevím jak to udělat.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Doktor se tě musí zeptat, jestli si už měla pohl. styk, prostě mu odpověz "ano," víc se v tom pitvat nebude. ;) A co se týká antikoncepce, je to jen tvoje rozhodnutí, jestli ji chceš (a samozřejmě mamky, nevím, jak to teď je, ale myslím, že to musí schválit i ona). Za sebe bych ti ale doporučovala s ní ještě počkat, rozmysli si, jestli je to opravdu tak nutné. :) Já beru HA od necelých 17ti a i tak mi to přijde brzo. :)

  • Už ti bylo 15, tak na antikoncepci máš nárok a doktor se tě už víc okolo toho ptát nebude :) Maminka by určitě nechtěla, abys otěhotněla, tak by sis s ní možná mohla promluvit.. Ale jak se psalo v první odpovědi: Podle mě je ještě hodně brzo na antikoncepci. Uvědomuješ si, že s sebou může nést i některé nežádoucí účinky? Já sama jsem ji začala brát až v 17ti a po necelých 9 měsících jsem ji musela vysadit (vystřídala jsem 3 druhy), protože mi neseděla, neskutečně jsem po ní zhubla, vypadala mi polovina vlasů, celulititida, změny nálad, přecitlivělost...
    Dobře si to rozmysli, kondom je spolehlivý a na zdraví ti neškodí. HA není jen nějaká taková ta tabletka, jsou v ní hormony, a podle mě jsi na to ještě velmi mladá.

  • Ahoj, lékař se jen zeptá, zda už jsi měla styk, odpověz "ano", dále se ptát nebude. On se bude ptát proto, aby věděl, zda tě jako pannu musí vyšetřit přes konečník nebo může už vaginálně.
    Je super, že jste s partnerem zodpovědní a používáte kondom. Máte moji pochvalu.
    Pokud ještě nechceš začít používat HA, tak ti ji lékař nutit nebude, kondom je ten nejspolehlivější prostředek, co se týče ochrany před pohlavně přenosnými chorobami. Vzhledem k tomu, že jste oba mladí, doporučila bych přidat ještě globule nebo krém Pharmatex nebo spermicidní lubrikační gel. Může to být i legrace a určitě to zvýší vaši ochranu před nechtěným otěhotněním. ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist