Poporodní vložky a síťované kalhotky

Otázku položila: buccaneerka2 15.4.2018 20:36

Holky, pomalu kupuju věci do porodnice a jako vždycky se těžko rozhoduju. Můžete mi poradit, jaké dobré kalhotky a vložky jste používaly po porodu? Já jsem měla vždycky i při normální ms problém, že jsem v noci protekla vzadu nebo zboku, tak se bojím, že to bude po porodu ještě horší. Prosím teda o radu, co se Vám osvědčilo? Jsou lepší jednorázové kalhotky, nebo pratelné? Jak dlouho se ty kalhotky a vložky nosí? Stačí jenom v porodnici, nebo jste nosily i doma během šestinedělí?

Holky, ještě doplním, že ty Batist Flower jsou prý krátké - Vám fakt neprotekly na zadku?

  • 15.04.2018 20:59:58 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Za me doporucuju vložky Baptis Flower (nebo tak nejak, maji tulipán na obalu). A kalhotky sitovany s nohavickama např od Hartmana.
    Ja to nosila skoro cele sestinedeli, bylo mi to nejpohodlnejsi. Jinak zezacatku jsem davala 2 vlozky posunute pres sebe...pak uvidis podle síly krvaceni :-)

  • Ahojky, ja nosila sitovane kalhotky cele sestinedeli. Porodni vlozky taky. Byla jsem hodne sita a siti me zlobilo, rozpadalo se atd. Takze u me kalsicky vlozky a kalhotky nepripadaly v uvahu. Znacku vlozek se snazim marne dopatrat. Byly super. Ted jsem koupila balik jeden na zkousku v drmaxovi a jsou uplne naprd. :O= tak doufam, ze dohledam ty co jsem mela. Kalhotky jsem mela koupeny v drmaxovi a ve zdravotnich potrebach. Mela jsem ty sitovany. Kdyz jsem protekla, hodila jsem je rovnou do kose, kdyz jsem neprotekla, preprala jsem je a pouzila znova. Pokud dohledam tu znacku tech vlozek, pisnu ti.

  • Kalhotky určitě doporučuju síťované (takové ty z buničiny nebrat, nevětrají a špatně drží vložku). Ty síťované jsem pak i normálně prala, vydržely to :-) Vložky jsem měla Batist flower. Protečení se snad ani bát nemusíš, v šestinedělí si stejně nelehneš dýl jak na nějaký dvě hodiny :-D Jinak ty síťovky jsem nosila celé šestinedělí, pak už normální kalhotky. Ale já krvácela dva měsíce v kuse, což není úplně standardní, tak bych se asi řídila podle toho, jak na tom budeš.

  • Já mela ruzne kalhotky, stridala jsem nejake sitovane a molypants, ty dobre drží, leč síťovky lip vetraji, ale už nedrží az tak dobře. A vložky ty baptistflower :-)

  • https://www.drmax.cz/fixacni-kalhotky-tena-fix-premium-medium-5ks za sebe bych doporučila tyto ;) vložky už si nepamatuju.. Kalhotky jsem zkoušela i prát a držely pak v pohodě..

  • sisterrys15.4.2018 22:10

    Měla jsem kalhotky tena fix a super. Jen nejsou klasicky síťované, jsou takové hustčí. Ale moc pěkně drží vložku. Vložky jsem měla batist flowers a pak jsme dostali v porodnici jejich klasiku. Batist jsou tedy o dost delší než klasika, ale pořád kratší než klasické noční vložky. Mě ale nesedely, v prostredku mají takovou ryhu, která měla tendenci se zmáčknout a krom toho, že hrozilo proteceni, tak mi to vadilo i pocitově. Používala jsem tedy ty druhé. Vzhledem k tomu, že se silnou ms mám zkušenosti, dávala jsem si dvě za sebe.Krom toho jsme měli pod sebou podložku a ze zaspineneho prostěradla sia hlavu nikdo nedělal. Očistky mě ale hodně překvapily, byly dost slabé. I tak jsem si i doma pod sebe na noc pro jistotu dávala jednorázové přebalovací podložky.

  • Ja nemuzu rict zkusenost, ale dnes kdyz jsme se byli podivat v Praze na veletrhu koupila jsem si tam jak vlozky do podprdy, tak poporodni vlozky a sitovane kalhotky znacky Bella. Tak jsem zvedava... Vypadalo to docela fajnove.

  • Síťovky Abri-fix a vložky Batist flower. Bez sebemenšího problému, první den jsem dala dvě vložky aby neprotekla, i sestry takto doporučily a v poho :-)

  • zakewka16.4.2018 1:26

    Taky jsem mela Batist flower a sitovane kalhotky. Vlozky mi stacily dva baliky a jeste mi cca pul jednoho zbylo.. Porodnicke vlozky jsem mela jen v porodnici a doma.uz normalni kalhotky a normalni vlozky.. pro me utrpeni nejvetsi. Vlozky normalne nepouzivam.. za celou dobu ms jsem pouzila jen na tu prvni a pak po operaci.. jinak v lekarne mi tlacila velikost majtek L a XL, ale vzala jsem L a stacily by mi i mensi.. ovsem rodila jsem normalne a bez siti..

  • Vložky i sítované kalhotky sem koupila v Dr.Max a spokojenost.Kalhotky sem přeprala,když neprotekly a nosila jsem je potom i během ms.Jak sem psala nahoře,krvácela sem týden a pak už jen špinila(cca taky týden).Ms dorazila 14.3.takže 7,5měs.po porodu a byla teda strašná...dlouhá snad 8dní,silná že sem si musela dát vložky dvě(a to nosím tampony normálně),ručník podsebou...prostě hruza.No sem zvědavá,kdy přijde další..měla by zítra ale otázka,kdy se dá tělo dohromady.Tak at vybereš správně :-)

  • Délka nošení poporodních vložek závisí dle mého hodně na tom, zda budeš šitá...po šití si to s klasickými neumím představit. Z toho důvodu jsem nosila i větratelné kalhotky celé šestinedělí - aby se rána lépe hojila a normálně jsem je prala v ruce. Batist Flower jsou právě dlouhé, myslím, že Samu jsou krátké..já si jích na začátku dávala několik najednou, ale to krvácení mi nepřišlo o moc silnější než při ms...jen trvalo déle...

  • Po druhem porodu za me nej Bella Mamma na ty prvni nejhorsi dny. Vlozky jsou dost dlouhe a prijemne. A kalhotky taky. Nohavickove jednorazove skvele drzi. U nas v porodce davaji jedno baleni vlozek, jsou kratke. A musela sem si davat dve za sebe. Normalni kalhotky sem si brala na cestu dom a doma.

  • umka29.5.2022 17:23

    No jsou vhodné i pro silnější ženy?

  • Brigita112.7.2022 20:19

    Ano, jsou hodně dlouhé, takže s tím nebude problém. Také jsem měla Bella Mamma.

  • umka4.7.2022 17:36

    Super děkuji, já mám právě dost kilo nahoru v těhotenství, tak aby mi pak vyhovovaly.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist