Poporodní kalhotky a vložky

Otázku položila: Anonymní uživatelka #42130 11.5.2011 11:41

Jistě se to tu již několikrát řešilo, tak se omlouvám, pokud se ptám znovu :-( V předporodním kurzu nám říkala asistentka, že většinou doporučuje síťové kalhotky na inkontinenci, měla jste je některá ? Nebo jen přímo poporodní ? A kupovaly jste jednorázové, nebo vypratelné a kolik tak asi ? A můžete mi doporučit nějaké vložky ? Kupovaly jste je v obchodě / lékárně, nebo i na internetu ? Budu rodit poprvé, tak s tím nemám žádné zkušenosti, ani nevím, jaká je přibližná cena, tak ať vím, na co se připravit. Opravdu moc děkuji za pomoc.

A ještě se optám na mýdlo: Měly jste normal sprchový gel, klasické mýdlo, nebo třeba sprcháč na tělo a intim gel ?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • vložky jsem měla Batist z lékárny (2 balíčky spotř. přímo v porodnici), stály kolem 50,- Kč za balík, síťované kalhotky v balení po 3 kusech za 65,- Kč, stačilo mi to jedno balení

  • cudla12.5.2011 9:59

    V lékárně jsem koupila síťované kalhotky,bylo jich v balíčku 5,stály cca 60 kč.Dají se vyprat a byly mnohem pohodlnější než ty jednorázové,které jsem taky měla.Vložky jsem měla taky z lékárny,značku si nepamatuju,výrobce byl Hartmann.Měla jsem 2 balíčky po 20 ks a pak jeden veliký balík - tam jich bylo asi 60,ale už si to přesně nepamatuji.Jinak nám dali vložky k dispozici v porodnici,tak jsem ty svoje pak používala až doma.Neboj,v každé nemocnici je lékárna,tak když jich budeš mít málo,tak si tam zajdeš.
    Mytí nám doporučovali pouze čistou vodou a na ony partie chladnější,protože to trochu brání otokům a rány se pak lépe hojí.,byla jsem ve sprše třeba 12x denně

  • Já jsem při prvním těhu měla kalhotky z DM,jedny byly jejich značka,ty byly trošku aušusové a pak taky z DM značku Canapol nebo Canpol,nepamatuju se přesně.Teď jsem nějak narostla,takže mám taky kalhotky značky Abena vel.XL,do menších jsem se nevešla,mám 92kg.Porodnické vložky jsem měla taky z lékárny,měla jsem od dvou firem,jedny se jmenovaly Samu, a přišly mi stejné.V porodnici jsem používala erární vložky a měla jseem jich pěknou spotřebu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 738 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist