Podruhé čerstvá maminka... třetí dítě???

Otázku položila: Anonymní uživatelka #33794 21.2.2011 16:08

Jsem pár dnů po porodu, doma mám dva prcky. Jak se zbavit myšlenky na třetího do budoucna, vzhledem k nepříznivé finanční situaci? Jak umlčet srdce toužící ještě po třetím a prosadit rozum, který mi říká, že už tak to bude z ruky do huby?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Myslim, ze na umlceni srdce moc rad nebude. Pises, ze jsi par dni po porodu, tudiz mas hormony jeste jak na kolotoci. Proste vyckej, treti dite klidne muzete mit, ale preci nemusi byt hned. Uvidis, mozna te to i prejde, az se tvoje telo vrati zas do rovnovahy. Proste prozatim davej vic na mozek a do budoucna uvidis. Az se vsechno uklidni, muzes zacit premyslet nad tim, jestli treti dite zvladnete nebo ne. Ted mej radost z tech dvou prdolku. ;-)

  • Ahojky,
    tak tohle přesně řešim taky. U prvního mimča jsem řekla, že druhý nebude, teď jsem 4 měsíce po porodu a chtěla bych ještě třetí, rozum mi říká, že do budoucna to je pěkný risk, hlavně všechny děti zabezpečit, dopřát jim kvalitní vzdělání a tak, ale srdce si "mele" svou :-(. Manžel už další nechce a mně asi nezbude než to akceptovat. Zatim se uklidňuju, že je mi teprve 29, takže třeba za 5 let se názor změní a uvidíme.

  • To fakt nevím, také bych takovou radu potřebovala...nevím, jak najít sílu odmítnout ty mateřské pudy a nemám nic, co by je dokázalo zapudit-třeba práci, která by mě naplňovala a zdála se mi dostatečně smysluplná-ne jen jako zdroj financí..., navíc je těžké sehnat jakoukoli práci s malýma dětma....Sice z ruky do huby přímo nežijeme, také přídavky na děti pobíráme i využíváme daňových úlev a měli jsme i obrovské štěstí s vlastním bydlením, každému dítěti spoříme, aby mělo nějakou korunu do začátku, ale proč to tolik lidí cítí jinak, než my? Stále nám asi nespadly růžové brýle a jsme optimisti?

    Já mám první 2 děti celkem v rychlém sledu za sebou, tak jsem po třetím ze začátku mi z myšlenky na 3. bylo blbě, byla jsem naplněná až moc a doufala jsem, že ten pocit přetrvá...a ne, touha přišla a stupńovala se...do třetího dítěte jsem šla odpočatá a plná touhy a je s větším odstupem (skoro 4 roky od druhého), jenže jsem doufala, že po třetím dítěti se budu cítit totálně naplněná jako po druhém a ten pocit přetrvá alespoň o trochu déle, než po druhém a ono houby,mé srdce se poohlíží skoro hnedka po porodu po čtvrtém...fakt nevím, je to jak droga-člověk neví, kdy má dost a pak ho to třeba i zničí-jak všichni straší......

    Ta touha snad nikdy nezmizí, ač má člověk dětí kolik chce-jen to snad člověka může utěšit, že ač má 2 nebo 10dětí, dokud bude alespoň trochu moci, bude toužit, je to asi v některých lidech dost silně zakódováno, pokud to nepřehluší něco jiného, silnějšího.

    Také mateřství je důkazem toho, že žena je na vrcholu svých sil, mladá, plodná...., je to nejkrásnější období v životě ženy (alespoń pro mě) a chci v tom setrvat co nejdéle a přehrávat si tu "desku" mládí pořád dokola, kdy člověk vidí, jak roste a vyvíjí se ten jeho jeho zázrak života-dítě a každé je jiné... Je touha poznat, jak jiné by bylo to další dítě....
    Děsí mě pomíjivost-já chci být na vrcholu sil.......Pak také touha být dokonalá, zůžitkovat vědomosti, které člověk získal při výchově starších k dosažení nedosažitelné dokonalosti...
    Nevím tototo vše mi probíhá hlavou....

  • my 3.planujeme,ale zase se bojim,ze to fyzicky a psychicky nebudu zvladat,uz ted pri 2 detech mam kolikrat co delat,chvilu treti chci a pak jak sem zase strasne unavene nebo se neco stane,tak na treti mimi neni ani pomysleni.

  • Já bych taky ráda třetí,ale manžel nechce.A taky pokud by bylo,tak nejdřív v mých 40ti,a to už je dost pozdě.Teď čekám druhé,o třech dětech jsem uvažovala ještě před prvním potomkem.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 225 otázek, kterým se dostalo 271 587 odpovědí a 409 750 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist